Bezienswaardigheden Andalusië

Bezienswaardigheden Andalusië Contact

Welkom bij Tejeda Travel. De maatwerkspecialist voor uw rondreis in Spanje.
Hieronder vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden in Andalusië. Deze kunnen allemaal worden opgenomen in een van onze individuele rondreizen in Andalusie. Daarnaast krijgt u ook tips van ons voor de minder vaak bezochte plekken. Wij wonen hier en kunnen u daarom prima adviseren! Graag  organiseren wij een individuele vakantie in Zuid Spanje geheel naar uw wensen.

⇒ Fly Drive Andalusië
⇒ Rondreis Andalusië met trein en bus
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Bezienswaardigheden Andalusië

bezienswaardigheden Andalusie
Tejeda Travel Team

Moorse paleizen, zonovergoten landschappen en witte dorpen: Andalusië is een land van diversiteit en contrasten. Romeinen, Feniciërs, Moren en Christenen hebben allemaal bijgedragen aan de cultuur van de regio. Dit wordt niet alleen weerspiegeld in de adembenemende architectonische meesterwerken en kunstschatten, maar ook in de gastronomie en de expressieve flamenco. Niet minder interessant dan de grote steden zijn de kleine witte dorpjes met hun smalle straatjes en pittoreske pleintjes. Langs de kusten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee vindt u nog steeds vele afgelegen baaien en stranden waar u ongestoord kunt zonnebaden. Van de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada tot de stoffige woestijnen van de Tabernas, Andalusië is een land dat steeds opnieuw verrast.

Hoogtepunten van Andalusië

Het paleiscomplex van het Alhambra in Granada wordt beschouwd als een meesterwerk van de Moorse architectuur en mag, vanwege zijn unieke karakter, niet ontbreken tijdens een bezoek aan Andalusië. De Witte Dorpen daarentegen, ingebed in het landschap, nodigen u uit om te dromen en te vertoeven. De beste manier om de diversiteit van Andalusië te verkennen is een rondreis. Lees meer over de Hoogtepunten van Andalusië.

Landschappen van Andalusië

Vele regio’s zijn nog steeds vrij van menselijke invloeden. Om dat zo te houden, heeft de regering talrijke belangrijke natuurparken en reservaten uitgeroepen, waaronder het moerasgebied Coto de Doñana, een belangrijke stop voor Europese trekvogels, en de verlaten Cabo de Gata, waar machtige kliffen eenzame baaien beschermen. Lees meer over de Landschappen van Andalusië.

Architectuur in Andalusië

Het zijn vooral de Moren die hun stempel hebben gedrukt op de steden en dorpen van Andalusië met hun kastelen, paleizen en tuinen. Later werden veel Arabische elementen zoals geometrische tegelpatronen, honingraatplafonds en ronde bogen door de christenen overgenomen en geromantiseerd. Deze zogenaamde Mudejar-stijl is bijzonder goed te zien in het Alcázar in Sevilla. Lees meer over de Architectuur in Andalusië.

Kerken in Andalusië

Het christendom bereikte alle delen van Andalusië aan het einde van de 15e eeuw, vandaar dat de grote kerken en kathedralen van de regio voornamelijk in renaissance- en barokstijl gebouwd zijn. Ze staan vaak op dezelfde plaats als de voormalige moskee, bijvoorbeeld in Sevilla, waar de minaret werd omgebouwd tot een klokkentoren. In Córdoba werd de kathedraal gebouwd in het midden van de moskee zelf; een unieke combinatie van twee religieuze zienswijzen op één plaats. Lees meer over de Kerken in Andalusië.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom in 2020 naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!