Bezoek Alhambra

Bezoek Alhambra

Wat is de beste tijd om het Alhambra te bezoeken?

bezoek Alhambra Granada
Alhambra Granada

Granada kan een koude stad zijn in de winter en zeer warm in de zomer, dus de lente en de herfst zijn de beste seizoenen om Granada te bezoeken. Persoonlijk vind ik de lente de beste optie.
De bloemenpracht in de tuinen is dan op zijn mooist. Daarnaast is het een schitterend gezicht om de witte, met sneeuw bedekte, Sierra Nevada op de achtergrond te hebben.

Hoe koop ik kaartjes voor het Alhambra?

De kaartjes voor het Alhambra zijn vanaf ongeveer drie maanden voor bezoekdatum te koop maar raken snel uitverkocht. Het is dus aan te raden om ze van tevoren via internet te bestellen. Dat kan op de website https://tickets.alhambra-patronato.es/en/ Er zijn verschillende soorten tickets te koop maar waarschijnlijk bent u met een ´Alhambra General, a EUR 15,- zeer tevreden. Deze tickets geven toegang tot het gehele complex

Hoe kom je bij het Alhambra?

Vanuit het centrum van Granada zijn er verschillende bussen die u tot aan de entree van het Alhambra brengen. U neemt bus nummer 30 of 34, die bij de Plaza Isabel La Catolica vertrekken en slechts EUR 1,40 kosten.
Lopend naar de entree duurt ongeveer 20 minuten vanaf de Plaza Nueva.
Een taxi is niet zo duur. Reken op zes tot 8 euro en is dus ook een optie.

Tips voor het bezoek Alhambra

1) Persoonlijk vind ik het prettiger om het Alhambra in de namiddag te bezoeken. Het is dan rustiger dan in de voormiddag omdat er dan veel groepen zijn.
2) Bezoek het Nasridenpaleis als eerste daar dit toch het meeste indruk maakt. Als u daarna moe bent hebt u in ieder geval het belangrijkste gezien en is het niet zo heel erg als u de Alcazaba en/of de Generalife over zou moeten slaan.
3) Drink een kopje koffie in de Parador. Het hotel beschikt over een heerlijk rustig en schaduwrijk terras waar u bij kunt komen van alle indrukken.

Excursies

Boek uw excursie bij www.tejeda-tours.com of neem dit bezoek op in een rondreis Andalusië.