Caminito del Rey

Caminito del Rey

Wat is de Caminito del Rey?

rondreizen Andalusië Camino del ReyDe Caminito del Rey, in het Nederlands vertaald als ‘het kleine koningspad’, is vernoemd naar koning Alfonso XIII, die het pad in 1921 in gebruik nam.
Het oude pad slingert zich langs de steile wanden van de Gaitanes kloof in El Chorro, een afgelegen deel van de provincie Malaga. De ruige, dorre landschappen zorgen voor een dramatisch decor voor de klifwandeling.
Het beste van alles: de nieuwe Caminito geeft je het gevoel dat je iets gevaarlijks doet – zonder het daadwerkelijke risico van gevaar.

Wie kan de Caminito del Rey lopen?

Dankzij de grote restauratiewerkzaamheden heeft u geen stalen zenuwen nodig om dit pad te volgen. Naar mijn mening kan bijna iedereen het (zolang je 3 km kunt lopen) – je hoeft niet extra fit of ervaren te zijn in het wandelen. Je kunt een beetje bang worden als je duizeligheid hebt, maar geloof me, de wandeling is de moeite waard.
Er is een leeftijdsgrens: kinderen onder de 8 jaar mogen niet op het pad lopen.
Denk eraan om comfortabele wandelschoenen te dragen, een hoed voor de zon en drankjes en hapjes mee te nemen voor de wandeling. Maar een klein dagrugzakje zou daarvoor genoeg moeten zijn.

Waar kan ik tickets voor de Caminito del Rey kopen?

excursie Caminito del ReyOm dit prachtige pad te lopen, moet u uw toegangskaarten vooraf online reserveren. De officiële website van de Caminito del Rey werkt erg goed en is gemakkelijk te gebruiken.
Het aantal personen is enigszins beperkt, met een maximum van 400 personen per keer (of 1.100 bezoekers per dag).
De toegang bedraagt nu 10€ per persoon (wat redelijk redelijk is voor zo’n goed aangelegde wandelweg) en 11,50€ inclusief de busdienst terug naar het begin van het pad.

Begeleide wandelingen

Er zijn ook begeleide wandelingen voor 18€ per persoon. Het is hetzelfde parcours, maar een gespecialiseerde gids geeft informatie over geschiedenis, geografie en biodiversiteit in zowel de Engelse als de Spaanse taal aan een groep bezoekers die niet groter is dan 25 personen.
Zorg ervoor dat u uw ticket uitprint of downloadt op uw mobiele telefoon. Kinderen moeten originele documentatie tonen om hun leeftijd te bewijzen.

Excursies

Boek uw excursie bij www.tejeda-tours.com of neem deze spannende tocht op in een rondreis Andalusië.