dorpsfeest Frigiliana

Dorpsfeest Frigiliana

San Antonio

In Frigiliana zijn de voorbereidingen van het jaarlijkse dorpsfeest Frigiliana al bijna begonnen! Het feest wordt gevierd rondom de naamdag van San Antonio de Padua, de patroonheilige van de franciscanen, verloren voorwerpen, vrouwen en kinderen, armen, bakkers, mijnwerkers, het huwelijk, reizigers en verliefden en patroon tegen schipbreuk, de pest en koorts.
En beschermheilige van “ons” dorp Frigiliana.

Kermis

De feria de Frigiliana is niet alleen maar een religieus feest. Voor een kleine week strijkt er een heuse kermis op het hoofdplein neer en worden er elke avond tot in de kleine uurtjes optredens gegeven, van standup comedians, miss en mister verkiezingen, dansuitvoeringen van de plaatselijke Flamenco school tot shows door (regionaal) beroemde artiesten.

Romería

dorpsfeest FrigilianaOp 13 juni, de naamdag van Antonio de Padua vindt de jaarlijkse romería plaats. Dit is een soort pelgrimstocht, waarbij een beeld van de beschermheilige door het dorp wordt gereden, in dit geval op een oude boerenkar die getrokken wordt door twee prachtige ossen. De stoet werd begeleid door schitterend traditioneel geklede dames en heren, zittend in koetsen of stoer op hun paarden. De pelgrimstocht eindigde vorig jaar voor het eerst niet bij de picknickplek aan de rivier “Higueron”, maar op een nieuwe plek aan de rand van het dorp. Hier werd de rest van de dag uitbundig gedanst, gezongen en gegeten (paella uiteraard!).

Geef een reactie