Feria de Granada

Feria de Granada 2017

Feria de Granada

26 mei tot 2 juni 2018

affiche Feria Granada
affiche

De jaarlijks terugkerende “feria de Granada” is georganiseerd rondom “Corpus Christi” (sacramentsdag, 60 dagen na Pasen). In diverse steden, zoals Toledo en Valencia wordt het groots gevierd. Ook in de prachtige Andalusische stad Granada is het een van de belangrijkste feesten van het jaar: feria de Granada! De meeste activiteiten vinden plaats op een speciaal feria terrein. Dit terrein ligt iets buiten de stad, in de wijk Almanjáyar in het noorden van de stad. Er zijn bussen die van het centrum naar het festival terrein rijden. De toegang naar het festival is gratis.

Recinto ferial

Op dit festivalterrein (“recinto ferial”) vindt u behalve een grote kermis, ook veel feesttenten (“casetas”) met flamenco-muziek en -dans. Op weer een ander deel van het feest terrein vindt u bars en restaurants. Gedurende de feestweek zijn er paardenshows, proeverijen en stierenvechten (“coridas”) en “procesiónes”.

Tarasca

Op woensdag 30 mei is er om 12:00 uur de processie “Tarasca”: een grote stoet aangevoerd door een vrouw (een pop aangekleed volgens de laatste mode) zittend op de rug van een grote draak. Deze Tarasca wordt begeleid door reuzen (mensen met enorm papier-maché hoofden op hun hoofd). De processie is uitbundig en kan worden gezien als de heidense tegenhanger van de religieuze processie op donderdag 31 mei, día del Corpus Christi.
Deze donderdag is eigenlijk de belangrijkste feestdag tijdens de feria. Het is een locale vrije dag. Dus scholen, overheidsinstellingen, vele winkels zijn gesloten. Er is een grote drukte op straat. De Corpus Christi processie vertrekt rond 10.15 vanuit de kathedraal en is indrukwekkend om mee te maken.
In de nacht van 2 op 3 juni wordt de feria officieel afgesloten met een spectaculair vuurwerk (“fuegos artificiales”).

Feria Granada
Feria Granada

Het programma van dit feest vindt u op deze link
Dit feest is in te passen in alle reizen die u vindt op dit overzicht

Geef een reactie