Groepsreis Andalusië natuur – Tejeda Travel

Groepsreis Andalusië natuurContact

⇒ Camino del Rey!
⇒ Wandelen in de Alpujarras
⇒ Fietsen tussen olijfbomen!
⇒ Jeeptour in natuurpark Doñana
⇒ Het zuidelijkste puntje van Europa!

Het andere Andalusië (12 dagen)

Málaga – Antequera – Capileira – Baeza – Cabra – Sanlúcar – Tarifa – Málaga

Deze reis is ontworpen voor reizigers die de hoogtepunten van Andalusië al eens hebben bezocht en nu het andere Andalusië willen leren kennen. We verlaten de gebaande paden, vermijden snelwegen en brengen geen bezoek aan de grote steden. Wel nemen we de mooie weggetjes tussendoor, bezoeken we prachtige natuurparken en verblijven we in authentieke dorpjes. We doen dit in een kleine groep en in een rustig tempo zodat u het minder toeristische Andalusië en zijn bewoners goed kunt leren kennen. Er worden vrijblijvende fiets- en wandeltochten aangeboden maar u kunt er ook voor kiezen om er alleen op uit te trekken en de omgeving in uw eigen tempo te verkennen. Er is voldoende vrije tijd.
De reis wordt begeleid door Niko (Tejeda Travel) die al geruime tijd in dit gebied woont. Hij kent de lokale gebruiken, brengt u naar de mooiste uitkijkpunten en weet de lekkerste tapasbarretjes te vinden.

⇒ Kleine groep (maximaal 16 deelnemers)
⇒ Kleinschalige, comfortabele, goed gelegen hotels
⇒ Voldoende vrije tijd

Reisschema:
DagVervoerOvernachting
1aankomst Málagavliegtuig / transferMálaga
2Málaga - Camino del Rey - Antequeraeigen busAntequera
3Antequera - Axarquia - Capileiraeigen busCapileira (Alpujarras)
4CapileiraCapileira (Alpujarras)
5Capileira - Cazorla - Baezaeigen busBaeza
6Baeza - Cabraeigen busCabra
7Cabra / Via VerdeCabra
8Cabra - Sierra de Grazalema - Sanlúcareigen busSanlúcar de Barrameda
9Sanlúcar de Barrameda / NP DoñanaSanlúcar de Barrameda
10Sanlúcar de Barrameda - Cádiz - Tarifaeigen busTarifa
11Tarifa - Gibraltar - Málagaeigen busMálaga
12vertrek Málagatransfer / vliegtuig
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel staat op u te wachten en brengt u naar het hotel in het centrum van de stad. U krijgt uitleg over de mogelijkheden van vandaag en bent verder vrij. U zou misschien de heuvel kunnen beklimmen om vanaf de burcht Gibralfaro een mooi uitzicht over de gehele stad te hebben. Of u brengt alvast een bezoek aan een van de nieuw geopende musea. Ook fijn is het om een stuk over de strandboulevard te wandelen en een kopje koffie te drinken in de levendige jachthaven.
De reisleider nodigt u uit om ´s avonds bij het nuttigen van wat drankjes en tapa´s de andere deelnemers van de reis te leren kennen. De groepsreis Andalusië natuur kan beginnen!

Camino del Rey
Camino del Rey

Dag 2: Málaga – Camino del Rey – Antequera
De reis begint met een wandeling op het spectaculaire koningspad! We worden na het ontbijt door onze bus bij het hotel opgehaald en laten ons naar het beginpunt van de wandeling brengen. Het pad is door iedereen goed te doen al is het natuurlijk best spannend om aan de wand van een kloof 100 meter boven de rivier te lopen. Na de wandeling gaan we lunchen en laten ons daarna naar ons hotel in Antequera brengen. Antequera is een zeer interessante stad met een hele rijke historie. Het kleinschalige hotel ligt centraal zodat alle bezienswaardigheden gemakkelijk zijn te bereiken. De reisleider biedt een kleine stadswandeling aan maar als u het prettiger vindt kunt u de stad ook gemakkelijk op eigen houtje verkennen. De reisleider zal vragen wie zin heeft om samen te dineren. Hij kent de leukste restaurants. Maar als u liever op eigen gelegenheid gaat dineren is dat helemaal prima.
Afstand vandaag: 100 kilometer

Cerro Gordo
Cerro Gordo

Dag 3: Antequera – Axarquia – Capileira (Alpujarras)
We verlaten Antequera en rijden via een prachtige route door natuurgebied Montes de Málaga naar de kust. We hebben een kleine stop in het dorp Frigiliana, de thuisbasis van Tejeda Travel. We kunnen hier het dorp verkennen en koffie drinken. Daarna rijden we langs de oude kustweg van de Costa Tropicál. Hier vindt u werkelijk schitterende baaitjes en uitzichtpunten. We lunchen aan de kust en gaan dan weer landinwaarts naar de Alpujarras, de zuidflank van het hooggebergte Sierra Nevada. In het sympathieke dorpje Capileira hebben we ons hotel en zal de reisleider vragen wie er zin heeft om wat tapas te eten. In ieder geval komt er ham op tafel want die wordt hier gedroogd.
Afstand vandaag: 200 kilometer

Alpujarras groepsreis Andalusië natuur
Alpujarras

Dag 4: Capileira (Alpujarras)
Een hele dag om van het mooie berglandschap te genieten. De reisleider biedt een wandeling van 10 kilometer aan. Mocht dat teveel zijn, kunt u ook tot halverwege de route meelopen en u met de taxi terug laten brengen. Of u gaat met de bus naar een van de leuke dorpjes verderop  om daar het leven van de mensen in deze streek te leren kennen. Misschien hebt u zin om paard te rijden? De reisleider regelt het voor u. Het wordt hoe dan ook een ontspannen dag in prachtige natuur.

Baeza
Baeza

Dag 5: Capileira – Cazorla – Baeza
Na het ontbijt vertrekken we weer en hebben vandaag een iets langere reisdag voor de boeg. Maar we hebben onderweg enkele leuke onderbrekingen en zullen ons niet vervelen. Als eerste bezoeken we Guadix. Dit dorp staat bekend om de grotwoningen waar de mensen in leven. We bezoeken een museum waar we uitleg krijgen over deze manier van behuizing. Na een lunch nemen we een mooie route door het natuurpark Cazorla. Hier maken we een stop bij de Cueva de Agua waar we een kleine wandeling maken waarbij we de loop van het water door de rotsen kunnen volgen. Daarna door naar onze eindbestemming Baeza. Het hotel ligt midden in het historisch centrum van deze kleine stad die op de lijst van Werelderfgoed staat vermeld. In de avond krijgen we een stadswandeling met uitleg door een Engelssprekende lokale gids.
Afstand vandaag: 330 kilometer

kasteel La Mota
kasteel La Mota

Dag 6: Baeza – Cabra
U hebt een vrije ochtend om het prachtige Baeza in eigen tempo te ontdekken. Het is een rustige stad waar vooral veel gebouwen in renaissancestijl zijn te bewonderen. Heel bijzonder zijn de universiteit en het stadhuis. Rond het middaguur stappen we weer in onze bus met als doel het dorp Cabra in het natuurgebied Sierra de Subbética. Op weg daar naartoe bezoeken we het goedbewaarde kasteel La Mota bij Alcalá La Real en gaan we ergens lunchen. Via een mooie route door glooiende olijfboomgaarden bereiken we het hotel in Cabra. Dit is een typisch Spaans dorp met mooie pleintjes met terrasjes waar het leven doorgaat tot laat in de avond.
Afstand vandaag: 180 kilometer

fietsen op Via Verde
fietsen op Via Verde

Dag 7: Cabra / Via Verde
Vandaag gaan we fietsen! En wel op de niet meer in gebruik zijnde spoorlijn die vroeger voor het vervoer van de olijven werd gebruikt. U bepaalt zelf hoe ver u wilt fietsen. Het pad is 58 kilometer lang. U kunt een stuk heen en dan weer terug fietsen. Of u geeft de fietsen op een ander punt af en komt met de taxi terug. De route voert door de olijfvelden en u komt langs enkele leuke dorpjes.
In de middag bent u vrij om uit te rusten van de inspanning van de ochtend. Optioneel zal de reisleider nog een bezoek aan een grot vlakbij het dorpje Zuheros voorstellen. In de avond is het weer heerlijk tapas eten op een van de pleintjes van Cabra. 

de bus tijdens rondreis Andalusië natuur
de bus…

Dag 8: Cabra – Sierra de Grazalema – Sanlúcar de Barrameda
Na het ontbijt stappen we weer in de bus en rijden een mooie route door het natuurgebied Sierra de Grazalema. Dit is het gebied van de kurkeiken en dennenbos. Af en toe zullen we stoppen om op een uitkijkpunt van het landschap te genieten. Ook bezoeken we enkele witte dorpen waar we een wandeling kunnen maken. In dit gebied wordt schapen- en geitenkaas gemaakt en wij gaan een producent bezoeken om uitleg te krijgen over het kaas maken en natuurlijk enkele kazen te proeven.
In de late namiddag komen we aan in ons hotel in Sanlúcar de Barrameda. Dit is een pittoresk stadje aan de monding van de belangrijke rivier Guadaquivir. Sanlúcar ligt aan de Atlantische kust en je kunt er heerlijk vis een zeevruchten eten aan de strandboulevard.
Afstand vandaag: 280 kilometer

Doñana
Doñana

Dag 9: Sanlúcar de Barrameda / NP Doñana
Vandaag gaan we het natuurgebied Doñana verkennen. Dit is beschermd gebied en onder andere bekend om de vele watervogels die hier overwinteren. Vanuit Sanlúcar steken we eerst per boot de rivier over om ons daarna met de jeep te verplaatsen. Er gaat een gids mee die ons door de moerassen en stuifduinen leidt en uitleg geeft over de flora en fauna.
De rest van de dag is vrij om Sanlúcar te ontdekken. De plaats staat bekend om de ´Manzanilla´, een hele droge sherry die alleen rondom deze plaats wordt geproduceerd. Het is leuk om een van de bodega´s te bezichtigen om het lokale drankje te proeven.

Bolonia
Bolonia

Dag 10: Sanlúcar de Barrameda – Cádiz – Tarifa
Na het ontbijt verlaten we Sanlúcar en laten we ons naar Puerto de Santa María brengen. Daar stappen we op de ferry (de bagage laten we in de bus) die ons door de baai van Cádiz naar het historisch centrum van Cádiz brengt. De reisleider biedt een stadswandeling aan maar u kunt de stad ook prima zelf gaan verkennen. Na Cádiz zakken we verder af langs de Atlantische kust. We bezoeken de prachtige stranden bij Los Caños de Meca waar we gaan lunchen. Daarna maken we een stop bij de Romeinse opgravingen bij Baelo en kunnen de zandduin bij Bolonia beklimmen. Ons uiteindelijke doel is Tarifa, het meest zuidelijkste puntje van Europa. Vanuit hier kunt u Afrika bijna aanraken.
Afstand vandaag: 180 kilometer

Gibraltar
Gibraltar

Dag 11: Tarifa – Gibraltar – Málaga
De laatste reisdag gebruiken we om Gibraltar te bezoeken. Deze rots op een schiereiland is zeer strategisch gelegen en sinds begin van de 18e eeuw Brits gebied. Om er te komen steekt u lopend de landingsbaan over en moet u uw paspoort laten zien. We laten ons met de kabelbaan boven op de rots brengen. Dit is een natuurreservaat en het domein van de beroemde apen. U hebt verder vrije tijd om Gibraltar te verkennen en te lunchen. Daarna rijden we door naar Málaga, onze laatste overnachtingplaats tijdens deze reis. Misschien nog een laatste keer samen eten? De reisleider weet de leukste plekjes!
Afstand vandaag: 160 kilometer

Gibralfaro
Gibralfaro

Dag 12: vertrek Málaga
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunt u nog genieten van de stad of het strand. Als het zover is brengt een medewerker van Tejeda Travel u in 20 minuten naar het vliegveld. Het einde van een mooie reis!

Groepsreis Andalusië natuurContact
Hotels (tweepersoonskamer inclusief ontbijt):
MálagaDon Curro
AntequeraInfante
CapileiraReal de Poqueira
BaezaTRH Baeza
CabraVilla Maria
SanlúcarGuadalquivir
TarifaMisiana
MálagaDon Curro
Vertrekdata en Prijzen groepsreis Andalusië natuur
nog niet bekendEUR 1700,-

de prijzen zijn per persoon en in een tweepersoonskamer

Deelnemers
Reizigers die in een kleine groep en een rustig tempo Andalusië willen leren kennen. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 16 personen.

Vergelijk prijzen
De prijs voor een groepsreis Andalusië is bij andere aanbieders misschien iets gunstiger dan bij Tejeda Travel. De reden is de kleinschaligheid van onze manier van reizen. Zowel wat betreft de accommodatie als ook (en vooral) de grote van de groep. Reizen in een kleine groep heeft het grote voordeel dat we flexibeler zijn en eventueel eens af kunnen wijken van de geplande route of het geplande schema. Natuurlijk altijd in overleg met en met instemming van de hele groep.

Alleenreizenden
…zijn natuurlijk van harte welkom. Door onze kleine groepen zult u snel aansluiting vinden.

Reisleider
De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt en dat eventuele problemen worden opgelost. Hoewel de reisleider geen gids is zal hij u informeren over de streek en de geschiedenis en u de leukste plekjes van Andalusië laten zien. Voor meer informatie over de reisleider klikt u hier

Vluchten
De vliegtickets zijn buiten de reissom gehouden. De reden is dat er veel vluchtmogelijkheden zijn en wij u graag de voor u gunstigste vliegtickets aanbieden. Er gaan rechtstreekse vluchten onder andere vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze (D) en Brussel (B). Als u ons laat weten vanaf welk vliegveld u graag zou vertrekken bieden wij u een passende vlucht aan. Desgewenst zou u de vlucht ook zelf kunnen regelen.

Verlengingen                   
Wilt u op individuele basis uw groepsreis Andalusië verlengen is dat natuurlijk mogelijk. Wij adviseren u graag en maken voor u een voorstel op maat. Als u de groepsreis Andalusië goed uitgerust wilt beginnen is het een idee om al een dag eerder naar Málaga te vliegen.

Eenpersoonskamer
– Toeslag voor een eenpersoonskamer voor deze groepsreis Andalusië is EUR 300,-
– Toeslag voor een tweepersoonskamer bij eenpersoons gebruik is EUR 400,-
Toelichting: de eenpersoonskamers zijn prima om te slapen maar meestal vrij klein en aan een patio gelegen.

Inclusief
 • 11 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Vervoer per comfortabele bus met chauffeur op aangegeven dagen
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Welkomstborrel met tapa´s
 • 6 x lunch (dag 2, 3, 5, 6, 8 en 10)
 • Genoemde wandelingen
 • Tickets Camino del Rey
 • Entree museum Guadix
 • Lokale gids stadswandeling Baeza
 • Entree kasteel La Mota
 • Fietshuur in Cabra
 • Bezoek kaasboer
 • Jeeptour in natuurpark Doñana
 • Ferry naar Cádiz
 • Kabelbaan Gibraltar
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
Exclusief
 • Vliegtickets
 • Overige maaltijden
 • Overige entrees
 • Reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • De hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Eventueel bieden wij u een kwalitatief gelijkwaardig alternatief.
 • Bij deelname van minder dan zes personen vervalt de bus met chauffeur. De reisleider zal zelf rijden. Er wordt gezorgd voor ruim en comfortabel vervoer.
 • Voor verdere algemene voorwaarden van onze groepsreizen klikt u hier

Betalingsvoorwaarden

 • aanbetaling à EUR 350,- per persoon bij boeking
 • restant uiterlijk drie weken voor aankomt

Annuleringskosten (bij annulering door de reiziger)

 • Tot 21 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • Van 21 tot 14 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement
 • Van de 14e dag tot de dag van vertrek of later: 100% van het landarrangement
 • Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan.

Garantiefonds
Tejeda Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen.

Terug naar het overzicht groepsreizen
Het overzicht van onze individuele rondreizen Andalusië vindt u hier
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact