familiereis Andalusië – rondreis met kinderen

Familiereis AndalusiëContact

⇒ Spannende rotswandeling met roofvogels!
⇒ Ontdek Córdoba tijdens deze familiereis Andalusië
⇒ Fietsen tussen olijfbomen!
⇒ Bezoek aan Alhambra in Granada
⇒ Kajakken en snorkelen!
⇒ Grotten aan het strand

Familiereis Andalusië Oost (8 dagen)

Málaga – Dona Mencía – Córdoba – Granada – Nerja

Deze complete familiereis Andalusië is een groepsreis met kinderen. Het is een leuke mix van cultuur, natuur, wandelen en strand. Met bezienswaardigheden en activiteiten die zowel jong als oud aan zullen spreken. We reizen in een rustig tempo met niet teveel kilometers op een dag. Tijdens de reis zijn er voldoende momenten om er ook eens zonder de groep op uit te trekken. We hebben er bewust voor gekozen om niet heel Andalusië in een reis van een week te bezoeken. Het is een prachtig gebied en er is heel veel te zien!

 • Kleine groep (maximaal 16 deelnemers)
 • Kleinschalige, comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Rustig reistempo en voldoende vrije tijd
 • Ervaren Nederlandstalige reisleider
 • Flexibiliteit in reisprogramma

Reisschema:
DagVervoerOvernachting
1aankomst Málagavliegtuig / transferMálaga
2Málaga - El Torcál - Doña Mencíaeigen busDoña Mencía
3Doña Mencía / Córdobaeigen busDoña Mencía
4Doña Mencía - Alcalá La Real - Granadaeigen busGranada
5Granada / AlhambraGranada
6Granada - La Herradura - Nerjaeigen busNerja
7NerjaNerja
8Nerja - vertrek Málagatransfer / vliegtuig
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga
Aankomst op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel staat op je te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum van de stad. Tijdens een koel drankje krijg je uitleg over de mogelijkheden van vandaag. De strandboulevard is zeer verleidelijk maar misschien is het ook wel leuk om de heuvel te beklimmen en de burcht Gibralfaro te bezoeken. Dat kost wat moeite maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de gehele stad en de Middellandse Zee. Ook is het fijn om de nieuwe jachthaven te bezoeken. Met een ijsje in de hand kun je imposante jachten en cruiseboten bekijken. Er is ook een mogelijkheid om zelf een boottocht door de haven van Málaga te maken.
De reisleider nodigt je uit om ´s avonds bij het nuttigen van wat drankjes en tapa´s de andere deelnemers van de familiereis Andalusië te leren kennen.

Torcal met kinderen
El Torcál!

Dag 2: Málaga – El Torcál – Doña Mencía
Na het ontbijt vertrekken we met onze eigen bus en hebben als doel het kleine dorpje Doña Mencía in het mooie natuurpark Sierra de Subbética. Onderweg brengen we een bezoek aan El Torcál. Een klein maar indrukwekkend natuurpark gekenmerkt door de uitgesleten rotssteenformatie´s. Er is een informatiecentrum over het ontstaan van dit gebied en we gaan (voor wie dat wil) een mooie wandeling maken door dit interessante landschap. De kans is redelijk groot dat we berggeiten en roofvogels zullen zien. Na het wandelen gaan we lunchen. Het eten in Andalusië is lekker en divers en er zit altijd iets voor elke smaak bij. We komen aan in Doña Mencía. Dit is een typisch Andalusisch dorp in het hart van de olijfstreek. Het hotel ligt aan de rand van het dorp en heeft een zwembad. Het is leuk om door het dorpje te struinen en het leven van alledag in Andalusië te bekijken. De avond is verder vrij maar de reisleider zal vragen wie er zin heeft om ergens mee te gaan eten.
Afstand vandaag ongeveer 150 km (2,5 uur in de bus)

Familiereis Andalusië Oost
fietsen bij familiereis Andalusië
fietsen tussen olijven

Dag 3: Doña Mencía / Córdoba
Relaxed maar ook niet al te laat gaan we op pad om de stad Córdoba te bezoeken. Daar aangekomen gaan we de Mezquita bekijken. Dit is een imposant en zeer interessant gebouw. Het is een moskee uit de tijd van de Moorse overheersing. Na de herovering van dit gebied door de Katholieke Koningen werd er midden in de moskee een kathedraal gebouwd. Het is een hele belevenis om door uitgestrekte zuilengangen te dwalen. Verder brengen we een bezoek aan een museum gevestigd in de oude toegangstoren van de stad, waar op een begrijpelijke en leuke wijze de geschiedenis van Andalusië uit de doeken wordt gedaan. Daarna is er vrije tijd om de stad verder te verkennen en te lunchen. Na de lunch rijden we terug naar Doña Mencia waar we nog een bijzonder punt op het programma hebben staan. We gaan fietsen tussen de olijfboomgaarden! Het is prachtig gebied en het fietspad is een voormalige spoorlijn waardoor je geen last hebt van auto´s.
Afstand vandaag ongeveer 150 km (2,5 uur in de bus)

kasteel bij Alcalá
kasteel bij Alcalá

Dag 4: Doña Mencía – Alcalá La Real – Granada
We verlaten de rust van het dorp en trekken naar de levendige studentenstad Granada. Het is niet ver dus er is tijd voor leuke bezichtigingen onderweg. Als eerste maken we een stop bij een werkende olijfmolen in Baena. Daar krijgen we uitleg en zien we hoe olijfolie wordt gemaakt. Daarna rijden we naar Alcalá La Real om een indrukwekkend en goed bewaard kasteel te bezoeken. Je waant je in de Middeleeuwen en hebt een prachtig uitzicht. We gaan ergens lunchen en rijden dan verder naar Granada. Het hotel ligt midden in het bruisende centrum van deze stad. De avond is verder vrij maar als je wilt zou je met de reisleider mee kunnen gaan die nog een wandeling door de Moorse wijk Albayzin zal maken. Hij brengt je naar een uitkijkpunt van waar je een schitterend uitzicht hebt op de Alhambra met op de achtergrond de toppen van de Sierra Nevada. Heeft er nog iemand zin om mee tapa´s te gaan eten?
Afstand vandaag ongeveer 125 km (2 uur in de bus)

Familiereis Andalusië Oost
Alhambra
Alhambra

Dag 5: Granada / Alhambra
Vandaag ga je het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat je zeker weet dat je overal in mag. Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat je van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Naast kerken en musea heeft Granada ook een leuk wetenschapsmuseum. Met interessante thema´s en vooral veel proefjes om zelf uit te voeren. Een bezoek aan een flamencoshow mag in Granada natuurlijk niet ontbreken. Vanavond maak je een wervelend optreden mee!

Kajak bij Herradura
Kajak bij Herradura

Dag 6: Granada – La Herradura – Nerja
We verlaten de stad en gaan naar de kust van de Middellandse Zee. Het doel is het leuke kustplaatsje Nerja maar eerst maken we een stop in de mooie baai van La Herradura. Hier liggen de kajak´s voor ons klaar en gaan we al peddelend het beschermde natuurgebied Cerro Gordo ontdekken. Met de kajak ga je in grotten van de grillige kustlijn. Mocht de watertemperatuur het toelaten kan er ook worden gesnorkeld!
Na terugkomst gaan we lunchen op het strand en na de lunch gaat het verder naar Nerja. Het hotel is centraal gelegen heeft een zwembad en ligt op korte afstand van het strand. De rest van de dag is vrij om het stadje te verkennen of van het strand te genieten.
Afstand vandaag ongeveer 100 km (1,5 uur in de bus)

Familiereis Andalusië Oost
strand bij Nerja
strand bij Nerja

Dag 7: Nerja
Vandaag is het een vrije dag. Natuurlijk is het strand heel verleidelijk. Mocht je actiever willen zijn dan kan de reisleider op weg helpen. Je zou eventueel de beroemde grotten van Nerja kunnen bezoeken. Er worden jeeptochten door het natuurpark Tejeda aangeboden. Of je bezoekt het vlakbij gelegen pittoreske dorpje Frigiliana. Er is genoeg te doen en te beleven!
´s Avonds is het wellicht leuk om nog een keer gezamenlijk te eten

Dag 8: Nerja – vertrek Málaga
Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog genieten van de stad of het strand. Als het zover is brengt een medewerker van Tejeda Travel je in een uur naar het vliegveld. Het einde van een mooie reis!

Familiereis AndalusiëContact
Hotels (inclusief ontbijt):

Málaga – Don Curro
www.hoteldoncurro.com

Doña Mencía – Mencía Subbética
www.menciahoteles.com

Granada – Los Tilos
www.hotellostilos.com

Nerja – Puerta del Mar
www.hotelpuertadelmar.es

Vertrekdata en Prijzen van de familiereis Andalusië Oost

nog niet bekendEUR 1150,-

de prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een tweepersoonskamer

Kortingen
– Bij drie personen op een kamer heeft de derde persoon een korting van 30%
– Kinderen onder 12 jaar hebben een korting van EUR 100,-

Toeslagen
– Toeslag voor een eenpersoonskamer is EUR 200,-
– Toeslag voor een tweepersoonskamer bij eenpersoons gebruik is EUR 275,-
Toelichting: de eenpersoonskamers zijn prima om te slapen maar meestal vrij klein en aan een patio gelegen.

Deelnemers
Reizigers die in een kleine groep en een rustig tempo Andalusië willen leren kennen. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 16 personen. Door opgenomen activiteiten denken wij dat de reis leuk is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vergelijk prijzen
De prijs voor een rondreis Andalusië met kinderen is bij andere aanbieders misschien iets gunstiger dan bij  Tejeda Travel. De reden is de kleinschaligheid van onze manier van reizen. Zowel wat betreft de accommodatie als ook (en vooral) de grote van de groep. Reizen in een kleine groep heeft het grote voordeel dat we flexibeler zijn en eventueel eens af kunnen wijken van de geplande route of het geplande schema. Natuurlijk altijd in overleg met en met instemming van de hele groep.

Reisleider
De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt en dat eventuele problemen worden opgelost. Hij zal je informeren over de streek en de geschiedenis en je de leukste plekjes van Andalusië laten zien. Meer informatie over de reisleider vind je hier.

Vluchten
De vliegtickets zijn buiten de reissom gehouden. De reden is dat er veel vluchtmogelijkheden zijn en wij je graag de voor jullie gunstigste vliegtickets aanbieden. Er gaan rechtstreekse vluchten onder andere vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze (D) en Brussel (B). Als je ons laat weten vanaf welk vliegveld je graag zou vertrekken bieden wij je een passende vlucht aan. Desgewenst zou je de vlucht ook zelf kunnen regelen.

Verlengingen
Wil je op individuele basis de reis verlengen is dat natuurlijk mogelijk. Wij adviseren je graag en maken een voorstel op maat.

Familiereis AndalusiëContact
 Inclusief
 • 7 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Vervoer per comfortabele bus met chauffeur op aangegeven dagen
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Welkomstborrel met tapa´s
 • 3 x lunch (dag 2, 4 en 6)
 • Genoemde wandelingen
 • Entree Mezquita
 • Entree museum in Córdoba
 • Fietstour door olijfboomgaarden
 • Entree olijfmolen
 • Bezichtiging kasteel Alcalá
 • Entree Alhambra
 • Flamencoshow in Granada
 • Kajakken in La Herradura
 • Deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
Exclusief
 • Vliegtickets
 • Overige maaltijden
 • Overige entrees
 • Reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • De hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Eventueel bieden wij je een kwalitatief gelijkwaardig alternatief.
 • Bij deelname van minder dan zes personen vervalt de bus met chauffeur. De reisleider zal zelf rijden. Er wordt gezorgd voor ruim en comfortabel vervoer.
 • Voor verdere algemene voorwaarden van onze groepsreizen klikt u hier

Betalingsvoorwaarden

 • aanbetaling à EUR 250,- per persoon plus eventueel de kosten van de vliegtickets bij boeking
 • restant uiterlijk drie weken voor aankomt

Annuleringskosten (bij annulering door de reiziger)

 • Tot 21 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • Van 21 tot 14 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement
 • Van de 14e dag tot de dag van vertrek of later: 100% van het landarrangement
 • Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan.

Garantiefonds
Tejeda Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen.

Terug naar het overzicht groepsreizen
Het overzicht van onze individuele rondreizen Andalusië vindt u hier
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact