Groepsreis Andalusië – Tejeda Travel

Groepsreis AndalusiëContact

⇒ Kleine groep (maximaal 16 deelnemers)
⇒ Gegarandeerd vertrek (vanaf 2 deelnemers)
⇒ Kleinschalige, comfortabele, centraal gelegen hotels
⇒ Rustig reistempo en voldoende vrije tijd
⇒ Flexibiliteit in reisprogramma (voor bijvoorbeeld marktbezoek)
⇒ Groepsreis Andalusië met eigen bus en trein!

De steden van Andalusië (9 dagen)

Granada – Córdoba – Sevilla – Ronda – Málaga

Deze groepsreis Andalusië is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een kleine groep en overnacht in kleinschalige, comfortabele, centraal gelegen hotels. De reis wordt begeleid door een ervaren reisleider die u de mooiste plekjes van Andalusië laat zien.
In Granada, Córdoba en Sevilla ervaart u de rijke historie van de Moorse overheersing van dit deel van Spanje. Er zijn vele prachtige bouwwerken te bezichtigen. Het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en de Alcázar in Sevilla zijn de belangrijkste. U komt op de reisdagen door verschillende natuurgebieden en bezoekt onderweg ook enkele witte dorpjes. Via het indrukwekkende Ronda gaat u naar Málaga waar de reis, relaxed aan de kust, eindigt.

Reisschema:
DagVervoerOvernachting
1aankomst Málagavliegtuig / transferMálaga
2Málaga - Granadaeigen busGranada
3Granada/AlhambraGranada
4Granada - Córdobaeigen busCórdoba
5Córdoba - Sevillataxi / trein / taxiSevilla
6SevillaSevilla
7Sevilla - Rondaeigen busRonda
8Ronda - Málagaeigen busMálaga
9vertrek Málagatransfer / vliegtuig
Van dag tot dag:
Gibralfaro in Malaga
Gibralfaro

Dag 1: Aankomst Málaga
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel staat op u te wachten en brengt u naar het hotel in het centrum van de stad. U krijgt uitleg over de mogelijkheden van vandaag en bent verder vrij. U zou misschien de heuvel kunnen beklimmen om vanaf de burcht Gibralfaro een mooi uitzicht over de gehele stad te hebben. Of u brengt alvast een bezoek aan een van de nieuw geopende musea. Ook fijn is het om een stuk over de strandboulevard te wandelen en een kopje koffie te drinken in de levendige jachthaven.
De reisleider nodigt u uit om ´s avonds bij het nuttigen van wat drankjes en tapa´s de andere deelnemers van de reis te leren kennen. De groepsreis Andalusië kan beginnen!

groepsreis Andalusië El Torcál
El Torcál

Dag 2: Málaga – Granada
Na het ontbijt vertrekken we met onze eigen bus en brengen op weg naar Granada een bezoek aan het natuurpark El Torcál; een schitterend landschap van uitgesleten rotssteenformaties waar we eventueel een kleine wandeling kunnen maken. Daarna gaan we op een leuke locatie lunchen (inclusief).
Verder naar Granada waar we aan het einde van de middag aankomen in ons mooie centraal gelegen hotel. De avond is vrij al zal de reisleider vragen wie er zin heeft om mee te gaan eten in een van de leuke restaurants van Granada.

groep 2018 Granada Alhambra
bij het Alhambra

Dag 3: Granada / Alhambra
Vandaag gaat u tijdens deze groepsreis Andalusië het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. De reisleider biedt een wandeling aan door het historisch centrum en de Moorse wijk Albayzin. U kunt hieraan deelnemen of de stad zelf gaan verkennen. ’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada. De reisleider kent prima restaurants. “Wie heeft er zin om mee te gaan?”

weg tijdens rondreis andalusië
op pad..!

Dag 4: Granada – Córdoba
Na het ontbijt gaan we met onze eigen bus op pad. In zo’n twee uur rijden we naar Baena waar we een rondleiding krijgen in een werkende olijfmolen. Na dit bezoek rijden we in een half uurtje naar het prachtige een mooi gelegen dorpje Zuheros. Hier kunnen we een wandeling in het dorp maken en gaan we lunchen. Een stukje authentiek Andalusië in het natuurpark Sierra Subbética; prachtige flora en fauna en u kunt hier veel roofvogels zien. Dan is er lunch (inclusief).
Na nog anderhalf uur in onze bus komen we in de late middag aan in Córdoba. Het hotel is weer centraal gelegen zodat u ’s avonds gemakkelijk door het sprookjesachtige centrum van Córdoba kunt wandelen. De mooie brug over de Guadalquivir en de wijk Judería, een wirwar van kleine straatjes en patio’s, mag u zeker niet missen. Uw reisleider weet weer de leukste tapasbarretjes en zal vragen wie er zin heeft om vanavond mee te gaan naar een flamencovoorstelling.

trein Cordoba Sevilla
treinreis Córdoba – Sevilla

Dag 5: Córdoba – Sevilla
Na het ontbijt hebt u voldoende tijd om de grootste trekpleister van Córdoba te bezoeken: de Mezquita.
Dit bouwwerk is een voormalige moskee waar later een kathedraal is ingebouwd. De galerijen van marmeren zuilen zijn indrukwekkend. Ook de tuinen van de Alcazaba zijn een bezoek meer dan waard.
Rond het middaguur halen we onze bagage op in het hotel en laten ons met taxi’s naar het station van Córdoba brengen. We kopen een lunchbroodje voor onderweg en stappen in de trein (leuk, snel en comfortabel) die ons in een uur naar het centrum van Sevilla brengt. Daar aangekomen worden we met taxi’s naar het hotel gebracht. De reisleider biedt een facultatieve fietstoer aan door de stad en het park van de Wereldtentoonstelling.

Sevilla
Sevilla

Dag 6: Sevilla
U hebt een hele dag de tijd om het prachtige Sevilla te ontdekken. Als u wilt gaat u natuurlijk weer met de reisleider mee. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn de reusachtige kathedraal met de Giralda en de Alcázar; een prachtig paleis dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

rondreis andalusie de bus
de bus…

Dag 7: Sevilla – Ronda
Na het ontbijt rijden we in onze eigen bus naar het natuurpark Grazalema om enkele oorspronkelijke witte dorpen te bezoeken. We stoppen in Zahara en Grazalema om koffie te drinken en een wandeling door de natuur of door het dorp maken. We gaan ergens lunchen (inclusief). Daarna rijden we door naar het spectaculair gelegen Ronda. De reisleider biedt een stadswandeling aan waarbij een bezoek aan de beroemde brug Puente Nuevo niet ontbreekt.

lekker eten tijdens groepsreis Andalusië
lekker eten..!

Dag 8: Ronda – Málaga
De laatste reisdag. Via een hele mooie route door de Sierra de las Nieves gaan we naar de kust van de Middellandse Zee. We komen rond het middaguur aan in Málaga waar we zullen inchecken in het centraal gelegen hotel. Málaga wordt bij toeristen steeds populairder. Er zijn enkele musea die een bezoek zeker waard zijn. Zo is er het Picassomuseum en (in 2015 geopend) een dependance van het Centre Pompidou. Verder is er onder meer een nieuwe jachthaven en een gezellige strandboulevard. De reisleider laat u deze stad graag zien. ´s Avonds, voor wie wil, een laatste keer gezamenlijk dineren als mooie afsluiting van deze reis.

Dag 9: vertrek Málaga
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunt u nog genieten van de stad of het strand. Als de tijd gekomen is brengt een medewerker van Tejeda Travel u in 20 minuten naar het vliegveld. Het einde van deze mooie groepsreis Andalusië.

Groepsreis AndalusiëContact
Hotels (tweepersoonskamer inclusief ontbijt):
MálagaDon Curro
GranadaMonjas del Carmen
CórdobaPosada de Vallina
SevillaMurillo
RondaPolo
MálagaDon Curro
Vertrekdata en Prijzen 2024 groepsreis Andalusië

vrijdag 5 aprilEUR 1325,-
gegarandeerd vertrek
vrijdag 14 juniEUR 1325,-
gegarandeerd vertrek
vrijdag 20 septemberEUR 1325,-
gegarandeerd vertrek

de prijzen zijn per persoon en in een tweepersoonskamer

Deelnemers
Reizigers die in een kleine groep en een rustig tempo Andalusië willen leren kennen. Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 16 personen.

Vergelijk prijzen
De prijs voor een groepsreis Andalusië is bij andere aanbieders misschien iets gunstiger dan bij Tejeda Travel. De reden is de kleinschaligheid van onze manier van reizen. Zowel wat betreft de accommodatie als ook (en vooral) de grote van de groep. Reizen in een kleine groep heeft het grote voordeel dat we flexibeler zijn en eventueel eens af kunnen wijken van de geplande route of het geplande schema. Natuurlijk altijd in overleg met en met instemming van de hele groep.

Alleenreizenden
…zijn natuurlijk van harte welkom. Door onze kleine groepen zult u snel aansluiting vinden.

Reisleider
De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt en dat eventuele problemen worden opgelost. Hoewel de reisleider geen gids is zal hij u informeren over de streek en de geschiedenis en u de leukste plekjes van Andalusië laten zien. Voor meer informatie over de reisleider klikt u hier

Vluchten
De vliegtickets zijn buiten de reissom gehouden. De reden is dat er veel vluchtmogelijkheden zijn en wij u graag de voor u gunstigste vliegtickets aanbieden. Er gaan rechtstreekse vluchten onder andere vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze (D) en Brussel (B). Als u ons laat weten vanaf welk vliegveld u graag zou vertrekken bieden wij u een passende vlucht aan. Desgewenst zou u de vlucht ook zelf kunnen regelen.

Verlengingen                   
Wilt u op individuele basis uw groepsreis Andalusië verlengen is dat natuurlijk mogelijk. Wij adviseren u graag en maken voor u een voorstel op maat. Als u de groepsreis Andalusië goed uitgerust wilt beginnen is het een idee om al een dag eerder naar Málaga te vliegen.

Eenpersoonskamer                       
– Toeslag voor een eenpersoonskamer voor deze groepsreis Andalusië is EUR 325,-
– Toeslag voor een tweepersoonskamer bij eenpersoons gebruik is EUR 400,-
Toelichting: de eenpersoonskamers zijn prima om te slapen maar meestal vrij klein en aan een patio gelegen.

Inclusief
 • 8 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Vervoer per comfortabele bus met chauffeur op aangegeven dagen
 • Treintickets Córdoba – Sevilla
 • Taxi naar en van het treinstation
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Welkomstborrel met tapa´s
 • 3 x lunch (dag 2, 4 en 7)
 • Tickets Alhambra (onder voorbehoud van beschikbaarheid en exclusief gids)
 • Genoemde wandelingen
 • Rondleiding olijfmolen
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
Exclusief
 • Vliegtickets
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Entrees
 • Reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • De hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Eventueel bieden wij u een kwalitatief gelijkwaardig alternatief.
 • Bij deelname van minder dan zes personen vervalt de bus met chauffeur. De reisleider zal zelf rijden. Er wordt gezorgd voor ruim en comfortabel vervoer.
 • Voor verdere algemene voorwaarden van onze groepsreizen klikt u hier

Betalingsvoorwaarden

 • aanbetaling à EUR 350,- per persoon bij boeking
 • restant uiterlijk drie weken voor aankomt

Annuleringskosten (bij annulering door de reiziger)

 • Tot 21 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • Van 21 tot 14 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement
 • Van de 14e dag tot de dag van vertrek of later: 100% van het landarrangement
 • Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan.

Garantiefonds
Tejeda Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen.

Terug naar het overzicht groepsreizen
Het overzicht van onze individuele rondreizen Andalusië vindt u hier
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact