Rondreis Andalusië met kinderen

Rondreis Andalusië met kinderenContact

 • Spannende rotswandeling met roofvogels!
 • Struikrovers in Ronda
 • Dansen in Sevilla!
 • Zuidelijkste puntje van Europa
 • Apen in Gibraltar!

Familiereis Andalusië West (8 dagen)

Málaga – Zahara de la Sierra – Ronda – Sevilla – Tarifa – Gibraltar

Deze complete rondreis Andalusië met kinderen is een leuke mix van cultuur, natuur, wandelen en strand. Met bezienswaardigheden en activiteiten die zowel jong als oud aan zullen spreken. We reizen in een rustig tempo met niet teveel kilometers op een dag. Tijdens de reis zijn er voldoende momenten om er ook eens zonder de groep op uit te trekken. We hebben er bewust voor gekozen om niet heel Andalusië in een reis van een week te bezoeken. Het is een prachtig gebied en er is heel veel te zien!

 • Kleine groep (maximaal 16 deelnemers)
 • Kleinschalige, comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Rustig reistempo en voldoende vrije tijd
 • Ervaren Nederlandstalige reisleider
 • Flexibiliteit in reisprogramma

Reisschema
DagVervoerOvernachting
1aankomst Málagavliegtuig / transferMálaga
2Málaga - El Torcál - Zaharaeigen busZahara de la Sierra
3Zahara de la Sierra / Rondaeigen busZahara de la Sierra
4Zahara - Itálica - Sevillaeigen busSevilla
5SevillaSevilla
6Sevilla - Bolonia - Tarifaeigen busTarifa
7Tarifa - Gibraltar - Málagaeigen busMálaga
8vertrek Málagatransfer / vliegtuig
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga
Aankomst op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel staat op je te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum van de stad. Tijdens een koel drankje krijg je uitleg over de mogelijkheden van vandaag. De strandboulevard is zeer verleidelijk maar misschien is het ook wel leuk om de heuvel te beklimmen en de burcht Gibralfaro te bezoeken. Dat kost wat moeite maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de gehele stad en de Middellandse Zee. Ook is het fijn om de nieuwe jachthaven te bezoeken. Met een ijsje in de hand kun je imposante jachten en cruiseboten bekijken. Er is ook een mogelijkheid om zelf een boottocht door de haven van Málaga te maken.
De reisleider nodigt je uit om ´s avonds bij het nuttigen van wat drankjes en tapa´s de andere deelnemers van de reis te leren kennen.

Torcal met kinderen
El Torcál!

Dag 2: Málaga – El Torcál – Zahara de la Sierra
Na het ontbijt vertrekken we met onze eigen bus en hebben als doel het kleine dorpje Zahara de la Sierra in het mooie natuurpark Sierra de Grazalema. Onderweg brengen we een bezoek aan El Torcál. Een klein maar indrukwekkend natuurpark gekenmerkt door de uitgesleten rotssteenformatie´s. Er is een informatiecentrum over het ontstaan van dit gebied en we gaan (voor wie dat wil) een mooie wandeling maken door dit interessante landschap. De kans is redelijk groot dat we berggeiten en roofvogels zullen zien. Na het wandelen gaan we lunchen. Het eten in Andalusië is lekker en divers en er zit altijd iets voor elke smaak bij. We komen aan in Zahara. Dit is een typisch ´pueblo blanco´ (wit dorp). Het hotel ligt aan de rand van het dorp en heeft een zwembad. Het is leuk om door het dorpje te struinen en het leven van alledag in Andalusië te bekijken. De avond is verder vrij maar de reisleider zal vragen wie er zin heeft om ergens mee te gaan eten.
Afstand vandaag ongeveer 170 km (3 uur in de bus)

Rondreis Andalusië met kinderen

Dag 3: Zahara de la Sierra / Ronda
Via een mooie route door natuurpark Grazalema gaan we vandaag de stad Ronda bezoeken. Ronda is spectaculair gelegen op een rots en door een kloof van 100 meter diep verdeeld in twee delen. De kloof wordt overbrugd door de ´Puente Nuevo´ (nieuwe brug). De reisleider biedt een stadswandeling aan waarbij enkele bezienswaardigheden, uitkijkpunten en natuurlijk de brug worden bezocht. Daarnaast brengen we een bezoek aan het ´Museo del Bandolero´ (het museum van de rovers). Ronda was vroeger berucht om de smokkelaars en struikrovers die het stadje lastig vielen. Dit thema wordt hier op een leuke en interessante manier behandeld. Daarna is er vrije tijd die kan worden gebruikt om te lunchen en het winkelcentrum te bezoeken. Als je genoeg energie hebt zou je ook de rots af kunnen dalen om de brug en de stad van onderen te bekijken. Aan het einde van de middag gaan we terug naar Zahara.
Afstand vandaag ongeveer 100 km (2 uur in de bus)

Itálica
Itálica

Dag 4: Zahara de la Sierra – Itálica – Sevilla
We verlaten de rust van het dorp en trekken naar de grote stad Sevilla. Onderweg brengen we een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Itálica. In vroegere tijden was het zuiden van Spanje een belangrijke Romeinse provincie (Bética). In de stad Itálica zijn de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus geboren. Er zijn prachtige mozaïeken te zien en er is een erg goed bewaard amfitheater te ontdekken. Als je in de gangen onder de arena loopt meen je de gladiatoren met de leeuwen te kunnen horen vechten. Na de lunch rijden we verder naar het zeer centraal gelegen hotel in Sevilla. De reisleider neemt jullie nog graag mee voor een eerste kennismaking van Sevilla. Daarbij brengen we een bezoek aan de imposante kathedraal en beklimmen de bijbehorende Giralda (klokkentoren). Ook maken we een wandeling op het dak van de Metropool Parasol; Een prachtige overkapping van een plein in de vorm van een paddenstoel. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad.
Afstand vandaag ongeveer 125 km (2 uur in de bus)

Rondreis Andalusië met kinderen

Dag 5: Sevilla
Vandaag is het een vrije dag in Sevilla. Er zijn verschillende manieren om de bezienswaardigheden van Sevilla te ontdekken. Een prettige manier is het om dat fietsend te doen. De reisleider zal dit facultatief aanbieden. Maar je kunt de stad ook lopend of met de ´hop on hop off´ – bus verkennen. De reisleider heeft tips en helpt jullie graag op weg. Interessant zijn onder andere het terrein van de wereldtentoonstelling 1929, het koninklijk paleis, het scheepvaartmuseum, de stierenvechtarena, de markt in de authentieke wijk Triana, het wetenschapsmuseum en nog veel meer!
Sevilla is de stad van de flamenco. Dat mag je niet missen en daarom heeft de reisleider kaartjes voor een optreden in de avond geregeld. Daarna misschien nog een drankje en hapje in de tapasbar. Wie gaat er mee..?

Bolonia
Bolonia

Dag 6: Sevilla – Bolonia – Tarifa
We verlaten de stad en gaan lekker uitwaaien aan de Atlantische kust. Via het pijnboombos bij Barbate rijden we naar het dorpje Vejer de la Frontera. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over de brede zandstranden van de Atlantische kust. Natuurlijk laten we het niet na om ook even op het strand te gaan! Daarna rijden we door naar Bolonia. Dit is misschien wel de mooiste baai van heel Spanje. Wat het bijzonder maakt is dat er zich een grote zandduin heeft gevormd. Deze duin kunnen we beklimmen en omdat dat best vermoeiend is gaan we daarna picknicken op het strand.
Na de lunch rijden we door naar het surfplaatsje Tarifa. Dit is het zuidelijkste puntje van Europa en de kust van Afrika is goed te zien. De rest van de dag is vrij om het stadje te verkennen of van het strand te genieten.
Afstand vandaag ongeveer 220 km (3 uur in de bus)

Rondreis Andalusië met kinderen

Dag 7: Tarifa – Gibraltar – Málaga
Vandaag gaan we Gibraltar verkennen! Het is maar een klein stukje met de bus naar de grens van deze Engelse kolonie. De grens wordt gevormd door de landingsbaan van het vliegveld van Gibraltar dus soms moet je even wachten om wat vliegtuigen te laten passeren. In Gibraltar laten we ons met de gondel boven op de rots brengen vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt. Op de rots woont een grote apenkolonie. Dus let op je tas, broodje, ijs want voor dat je het weet is er een brutale aap mee vandoor. We wandelen de rots naar beneden naar de typisch Engels ´High Street´. Hier heb je vrije tijd om te lunchen en te ´shoppen´ en lopen we daarna weer terug naar de bus. Nog een laatste rit en we komen aan in het hotel aan het strand van Málaga. De avond is vrij maar wellicht is het leuk om nog een laatste keer samen te gaan eten. De reisleider weet een heel leuk plekje!
Afstand vandaag ongeveer 180 km (2,5 uur in de bus)

Dag 8: vertrek Málaga
Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog genieten van de stad of het strand. Als het zover is brengt een medewerker van Tejeda Travel je in 20 minuten naar het vliegveld. Het einde van een mooie reis!

Rondreis Andalusië met kinderenContact
Hotels (inclusief ontbijt):

Málaga – Don Curro
www.hoteldoncurro.com

Zahara de la Sierra – Los Tadeos
www.alojamientoruralcadiz.com

Sevilla – Murillo
www.hotelmurillo.com

Tarifa – Misiana
www.misiana.com

Málaga – Las Vegas
www.hotellasvegasmalaga.com

Vertrekdata en Prijzen

nog niet bekendEUR 1150,-

de prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een tweepersoonskamer

Kortingen
– Bij drie personen op een kamer heeft de derde persoon een korting van 30%
– Kinderen onder 12 jaar hebben een korting van EUR 100,-

Toeslagen
– Toeslag voor een eenpersoonskamer is EUR 200,-
– Toeslag voor een tweepersoonskamer bij eenpersoons gebruik is EUR 275,-
Toelichting: de eenpersoonskamers zijn prima om te slapen maar meestal vrij klein en aan een patio gelegen.

Deelnemers
Reizigers die in een kleine groep en een rustig tempo Andalusië willen leren kennen. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 16 personen. Door opgenomen activiteiten denken wij dat de reis leuk is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vergelijk prijzen
De prijs voor een rondreis Andalusië met kinderen is bij andere aanbieders misschien iets gunstiger dan bij  Tejeda Travel. De reden is de kleinschaligheid van onze manier van reizen. Zowel wat betreft de accommodatie als ook (en vooral) de grote van de groep. Reizen in een kleine groep heeft het grote voordeel dat we flexibeler zijn en eventueel eens af kunnen wijken van de geplande route of het geplande schema. Natuurlijk altijd in overleg met en met instemming van de hele groep.

Reisleider
De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt en dat eventuele problemen worden opgelost. Hij zal je informeren over de streek en de geschiedenis en je de leukste plekjes van Andalusië laten zien. Meer informatie over de reisleider vind je hier.

Vluchten
De vliegtickets zijn buiten de reissom gehouden. De reden is dat er veel vluchtmogelijkheden zijn en wij je graag de voor jullie gunstigste vliegtickets aanbieden. Er gaan rechtstreekse vluchten onder andere vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze (D) en Brussel (B). Als je ons laat weten vanaf welk vliegveld je graag zou vertrekken bieden wij je een passende vlucht aan. Desgewenst zou je de vlucht ook zelf kunnen regelen.

Verlengingen
Wil je op individuele basis de reis verlengen is dat natuurlijk mogelijk. Wij adviseren je graag en maken een voorstel op maat.

Rondreis Andalusië met kinderen
 Inclusief
 • 7 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Vervoer per comfortabele bus met chauffeur op aangegeven dagen
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Welkomstborrel met tapa´s
 • 3 x lunch (dag 2, 4 en 6)
 • Genoemde wandelingen
 • Entree rovers museum in Ronda
 • Entree Romeinse opgravingen Itálica
 • Entree kathedraal en klokkentoren in Sevilla
 • Entree Metropool Parasol in Sevilla
 • Entree flamenco show in Sevilla
 • Kabelbaan Gibraltar
 • Deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
Exclusief
 • Vliegtickets
 • Overige maaltijden
 • Overige entrees
 • Reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • De hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Eventueel bieden wij je een kwalitatief gelijkwaardig alternatief.
 • Bij deelname van minder dan zes personen vervalt de bus met chauffeur. De reisleider zal zelf rijden. Er wordt gezorgd voor ruim en comfortabel vervoer.
 • Voor verdere algemene voorwaarden van onze groepsreizen klikt u hier

Betalingsvoorwaarden

 • aanbetaling à EUR 250,- per persoon plus eventueel de kosten van de vliegtickets bij boeking
 • restant uiterlijk drie weken voor aankomt

Annuleringskosten (bij annulering door de reiziger)

 • Tot 21 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • Van 21 tot 14 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement
 • Van de 14e dag tot de dag van vertrek of later: 100% van het landarrangement
 • Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan.

Garantiefonds
Tejeda Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen.

Terug naar het overzicht groepsreizen
Het overzicht van onze individuele rondreizen Andalusië vindt u hier
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact