Fly Drive Andalusië 21 dagen

Fly Drive AndalusiëContact

⇒ Fly Drive Andalusië 21 dagen inclusief Alhambra
⇒ Een goede auto van servicegerichte verhuurder
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Andalusië compleet (21 dagen)

fly drive andalusie 21 dagen
Málaga

El Torcál – Córdoba – Sevilla – Arcos – Tarifa – Málaga – Granada – Alpujarras – Cabo de Gata

Deze fly drive Andalusië 21 dagen geeft u een totaalbeeld van Andalusië. Het programma is een mix van grote steden, authentieke dorpjes, rustige natuurgebieden en stranden. Een hele complete en afwisselende reis.
In Sevilla, Córdoba en Granada ervaart u de rijke historie van de Moorse overheersing van dit deel van Spanje. Er zijn vele prachtige bouwwerken te bezichtigen. De Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada zijn de belangrijkste. Málaga is een prettige havenstad en heeft als trekpleister het Picasso museum.
In dit reisprogramma zijn drie belangrijke natuurgebieden opgenomen. Doñana, Grazalema en  de Alpujarras. Hier kunt u genieten van de rust, de flora en fauna ontdekken, en mooie wandelingen maken.
Ook zijn er twee strandverblijven ingepland. Tarifa aan de Costa de la Luz in het Westen en Cabo de Gata in het Oosten. Twee zeer verschillende kusten. Ze hebben gemeen dat het rustige gebieden zijn waar u niet zoveel andere toeristen tegen zult komen.

Reisschema:
Dag VervoerOvernachting
1aankomst Málaga - Antequeravliegtuig / autoAntequera
2Antequera Antequera
3Antequera - CórdobaautoCórdoba
4Córdoba Córdoba
5Córdoba - SevillaautoSevilla
6Sevilla Sevilla
7Sevilla - Arcos de la FronteraautoArcos de la Frontera
8Arcos de la Frontera Arcos de la Frontera
9Arcos de la Frontera Arcos de la Frontera
10Arcos de la Frontera - TarifaautoTarifa
11Tarifa Tarifa
12Tarifa - MálagaautoMálaga
13Málaga Málaga
14Málaga - GranadaautoGranada
15Granada / Alhambra Granada
16Granada - AlpujarrasautoAlpujarras
17Alpujarras Alpujarras
18Alpujarras - Cabo de GataautoCabo de Gata
19Cabo de Gata Cabo de Gata
20Cabo de Gata - NerjaautoNerja
21Nerja - vertrek Málagaauto / vliegtuig 
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga – Antequera
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Nadat u de huurauto in ontvangst hebt genomen hoeft u slechts zo’n 30 minuten te rijden naar uw, gemakkelijk te bereiken, hotel in Antequera. Antequera is een kleine stad met een mooi oud centrum. Er zijn leuke tapasbarretjes waar u kunt acclimatiseren en bij kunt komen van de reis. Afhankelijk van uw aankomsttijd zal deze avond of anders de volgende ochtend een medewerker van Tejeda Travel u in het hotel komen bezoeken. U ontvangt  de resterende reisbescheiden en de reis wordt met u doorgenomen.

rondreizen Andalusië Camino del Rey
Camino del Rey

Dag 2: Antequera
Vandaag kunt u een stadswandeling door Antequera maken. Door de strategische ligging heeft het plaatsje een hele rijke historie. Vlak buiten de stad zijn zelfs hunebedden te vinden. In de stad is het een mix van Romeinse, Islamitische en Middeleeuwse gebouwen. Het karakter van de stad wordt echter gevormd door de barokke Spaanse architectuur.
Vandaag zou u eventueel het wandelpad Camino del Rey kunnen lopen. Wij helpen u graag bij het reserveren van de tickets.
Ook een grote aanrader is een bezoek aan natuurpark El Torcal, 10 kilometer ten zuiden van Antequera. Hier treft u een surrealistisch landschap door prachtig uitgesleten rotsformaties. Er zijn korte maar leuke wandelingen te maken.

Dag 3: Antequera – Córdoba
Na het ontbijt gaat u op pad naar Córdoba. Over de snelweg is het zo’n 110 kilometer in 1:15 uur. Voldoende tijd dus voor een stop bij de Laguna de Fuente de Piedra. Dit is een groot natuurlijk meer en broedgebied voor de flamingo en vele andere vogelsoorten. Tussen februari en augustus zijn er zo’n 20.000 flamingo’s te bewonderen.
Daarna vervolgt u de weg naar Córdoba. U neemt  intrek in een mooi hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. ’s Avonds is het heerlijk slenteren door de nauwe straatjes.

Mezquita in Córdoba
Mezquita in Córdoba

Dag 4: Córdoba
U hebt de hele dag om op uw gemak Córdoba te bezichtigen. Córdoba was eens de Islamitische hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Natuurlijk mag u de Mezquita niet missen, volgens velen het mooiste bouwwerk in Andalusië. Daarnaast staat Córdoba vooral bekend om de Joodse wijk, een wirwar van kleine straatjes en patio’s. U kunt er uren in ronddwalen…
Mocht u na een lange dag echt tot rust willen komen dan is de hammam Baños Arabes een aanrader. U kunt hier heerlijk relaxen in Arabische sferen.

Dag 5: Córdoba – Sevilla
De kortste route van Córdoba naar Sevilla is 150 km in 1,5 uur.
U komt aan in uw prachtige hotel in de populaire wijk Santa Cruz met de belangrijkste bezienswaardigheden heel dichtbij. Hoewel het vrij druk is in Sevilla, zult u het hotel en de parkeergarage met onze duidelijke routebeschrijving goed kunnen vinden.
Er is natuurlijk nog voldoende tijd voor een stadswandeling. Wellicht zou u vanavond nog een Flamencoshow kunnen bijwonen. De adressen krijgt u van ons.

Sevilla
Sevilla

Dag 6: Sevilla
U hebt een hele dag de tijd om Sevilla te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de reusachtige kathedraal (de grootste gotische kathedraal van de wereld) met de Giralda en de Alcázar; een prachtig bouwwerk (oorspronkelijk een fort) dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

Dag 7: Sevilla –Arcos de la Frontera
U verlaat het drukke Sevilla en zoekt wat meer de rust op in het mooie witte dorp Arcos de la Frontera. U bent er in 1:15 uur en de afstand bedraagt niet meer dan 110 km. Voldoende tijd dus voor een uitstapje. U zou vandaag bijvoorbeeld het  Romeinse Itálica kunnen bezoeken, net buiten Sevilla. Hier vindt u een amfitheater en goed bewaarde mozaïeken.
In Arcos verblijft u in een aangenaam hotel in het historisch centrum van het dorp. Arcos is een echt pueblo blanco. Smalle straatjes, witte huisjes en veel bloemen voor de deur.

Sierra Grazalema
Sierra Grazalema

Dag 8: Arcos de la Frontera
Er is veel te doen in de omgeving van Arcos. Als u van natuur en in het bijzonder van vogels houdt kunt u het natuurpark Doñana bezoeken. Doñana is het grootste natuurpark van Zuid Spanje met meer dan 400 vogelsoorten waaronder de flamingo. Vanuit Sanlucar de Barrameda (70 km van Arcos) zijn er mooie boottochten door het park te maken.
Gaat u liever wandelen dan is het natuurpark Grazalema een aanrader. Dit is misschien wel het beste wandelgebied van Andalusië. Het is vanuit Arcos slechts een halfuur rijden naar het plaatsje El Bosque; het beginpunt van verschillende wandelroutes door dit prachtige gebied. Overigens is het ook heel leuk om het gebied met de auto te verkennen. Er zijn veel pueblos blancos (witte dorpen) die u kunt bezoeken.

Dag 9: Arcos de la Frontera
Nog een dag Arcos of de omgeving te verkennen. U zou Jerez de la Frontera kunnen bezoeken. Jerez staat bekend om zijn sherry. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in een van de bodega’s. Interessant en lekker. Ook is dit de stad van de prachtige Andalusische paarden. Er zijn mogelijkheden om trainingen bij te wonen of u bezoekt een paardenshow waar de paarden hun kunsten vertonen. U krijgt alle informatie van ons mee.

Bolonia
Bolonia

Dag 10: Arcos de la Frontera – Tarifa
Vandaag rijdt u naar de Atlantische kust. De snelste route is via de snelweg: 150 km in 1,5 uur. Er zijn leukere routes uit te stippelen. Wellicht is het een idee om binnendoor te gaan en een stop te maken in Vejer de la Frontera. Een prachtig, op een heuvel gelegen, pueblo blanco. En daarna langs de oneindig lange en verlaten stranden bij Barbate.
Tarifa is het zuidelijkste puntje van Spanje. Ook hier zijn lange brede stranden en er staat bijna altijd wind. Lekker uitwaaien dus.

Dag 11: Tarifa
U kunt vandaag uitrusten op het strand. Maar u zou ook een boottocht kunnen maken om walvissen en dolfijnen te zien. Deze zwemmen van april tot oktober tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.
Vanuit Tarifa kunt u Afrika bijna aanraken. Het is slechts 14 km hier vandaan. Er gaan snelle veerboten en u bent in slechts drie kwartier in de Marokkaanse havenstad Tanger. Een leuk uitstapje en u bent even in een hele andere wereld.

Malaga by night
haven Málaga

Dag 12: Tarifa – Málaga
De route gaat verder naar de havenstad Málaga. U bent er in 1:45 uur.
Als u zin hebt zou u onderweg Gibraltar kunnen bezoeken. Gibraltar is een kroondomein van het Verenigd Koninkrijk. Echt Engels dus, al wordt er wel gewoon rechts gereden. Hét kenmerk van Gibraltar is de grote rots. Volgens de legende een van de zuilen van Hercules. Er is een kabelbaan om u boven op de rots te brengen. De rots wordt door een grote apenkolonie bevolkt. De apen zijn soms een beetje brutaal, dus let op uw spullen!
Het hotel ligt zeer centraal zodat u ’s avonds dichtbij de levendige pleintjes bent.

Dag 13: Málaga
Málaga wordt bij toeristen steeds bekender. Het is een aangename stad met een haven, strand en een palmenboulevard. Er is voldoende tijd om Málaga op uw gemak te verkennen. Een van de hoogtepunten is het Picasso museum dat is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd paleis.

Dag 14: Málaga – Granada
Via de snelweg 130 kilometer in 1,5 uur. Houdt u van kronkelige bergweggetjes met spectaculair uitzicht? Dan zou u via de weg Suspiro del Moro kunnen gaan. Dat duurt ongeveer 1,5 uur langer.
U rijdt hoe dan ook Granada binnen met uitzicht op de (besneeuwde) toppen van de Sierra Nevada, een prima skigebied tot bijna 3500 meter. U verblijft in een prachtig hotel, gelegen tussen het Alhambra en de oude stad. Er zijn goede restaurantjes in Granada. De beste adresjes krijgt u van ons mee!

Alhambra
Alhambra

Dag 15: Granada
Vandaag gaat u het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Een wandeling door de wijk Albayzin is een aanrader. Hier vindt u typische kleine huisjes met bloemen versierd. ’s Avonds is het goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada.

Dag 16: Granada – Alpujarras
U gaat de Alpujarras, de bergachtige zuidflank van de Sierra Nevada, verkennen. De route naar uw overnachtingplaats is schitterend. Over kronkelige weggetjes door groene sappige dalen met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Het zijn zo’n 120 km die in 2 uur zijn af te leggen. Een van de specialiteiten van deze regio is de gedroogde ham, die u overal in de barretjes ziet hangen. Misschien is het leuk om in Trevelez een stop te maken. Hier schijnt de béste ham te worden gemaakt.
U overnacht in een schitterend gelegen hotel.

Alpujarras rondreis Andalusie
Alpujarras

Dag 17: Alpujarras
Een dag om uit te rusten of om juist heel actief te zijn. Natuurlijk zijn hier vele mooie wandelroutes. Tot aan de toppen van de Sierra Nevada aan toe. Maar u zou het gebied ook te paard of op de mountainbike kunnen verkennen. Er wordt veel aangeboden.

Dag 18: Alpujarras – Cabo de Gata
U hebt vandaag een rit van 2,5 uur voor de boeg. Maar het landschap is prachtig dus u zult zich niet vervelen. Uw doel is het natuurpark Cabo de Gata, in het zuid oosten van Spanje. Het is het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Op uw weg hier naartoe zou u de enige woestijn in Europa in de buurt van Tabernas aan kunnen doen. Hier zijn vele westernfilms opgenomen. Het is een indrukwekkend landschap.

Dag 19: Cabo de Gata
Een hele dag de tijd om in rust het bizarre landschap van Cabo de Gata te ontdekken. Doordat het van oorsprong vulkanisch gebied is vindt u hier scherpe rotsformaties, steile kliffen en mooie baaitjes. Een erg bijzonder landschap en u zult er nauwelijks een andere toerist tegenkomen.

Cabo de Gata
Cabo de Gata

Dag 20: Cabo de Gata – Nerja
U zit, vinden wij, te ver van Málaga vandaan om in een keer naar het vliegveld te rijden. Daarom maakt u nog een tussenstop in Nerja. De rit duurt zo’n 3 uur. Nerja is zeker geen straf. Het is een prettig stadje waar u ‘s avonds lekker op het strand kunt eten. Mocht u geïnteresseerd zijn dan zou u nog de beroemde grotten kunnen bezichtigen.

Dag 21: Nerja – Málaga. Vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd kunt u nog van het strand of het zwembad genieten. In 50 minuten rijdt u naar het vliegveld waar u de auto afgeeft. Dit is het einde van het programma.

Fly Drive Andalusië 21 dagenContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Antequera – Infante
www.hotelinfanteantequera.com

Córdoba – Posada de Vallina
www.hhposadadevallina.es

Sevilla – Adriano
www.adrianohotel.com

Arcos de la Frontera – El Convento
www.hotelelconvento.es

Tarifa – La Casa de la Favorita
www.lacasadelafavorita.com

Málaga – Don Curro
www.hoteldoncurro.com

Granada – Capitel Nazari
www.hotelsantaisabellareal.com

Alpujarras – Real Poqueira
www.hotelespoqueira.es

Cabo de Gata – Cala Grande
www.calagrande.es

Nerja – Puerta del Mar
www.hotelpuertadelmar.es

De hotels die wij aanbieden zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1725,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 21 dagen autohuur type D (Opel Corsa of gelijkwaardig) inclusief tweede chauffeur, alle noodzakelijke verzekeringen, vrije kilometers
 • 20 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • tickets Alhambra (ter waarde van EUR 20,- per stuk)
 • ‘meet and greet’ in hotel in Antequera
 • wegenkaart
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Optioneel

 • vliegtickets

Exclusief

 • vliegtickets
 • maaltijden
 • overige excursies
 • parkeerkosten (reken op zo’n EUR 160,-)
 • brandstof

Voorwaarden autohuur

 • Bij de autoverhuurder dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard op naam van de bestuurder (Mastercard of VISA) en een geldig rijbewijs.
 • Om de huurauto te mogen besturen dient u minimaal 23 jaar te zijn en 2 jaar uw rijbewijs te hebben.
 • Bij ontvangst van de huurauto betaalt u voor een volle tank benzine. Bij het terugbrengen vindt er restitutie plaats voor elke kwart tank.
 • U hebt een eigen risico bij schade aan de huurauto. Bij ontvangst van de huurauto betaalt u een borg voor het eigen risico. Deze borg krijgt u bij correcte teruggave van de auto terug. Het eigen risico is optioneel af te kopen.
Fly Drive Andalusië 21 dagen
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij  organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact