Fly Drive Andalusië 8 Dagen – Tejeda Travel

Fly Drive AndalusiëContact

⇒ Fly Drive Andalusië inclusief Alhambra
⇒ Een goede auto van servicegerichte verhuurder
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

De steden van Andalusië (8 dagen)

Ronda – Sevilla – Córdoba – Granada – Málaga

Fly Drive Andalusië 8 dagen
Tejeda Travel Team

Deze fly drive Andalusië is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken.
In Sevilla, Córdoba en Granada ervaart u de rijke historie van de Moorse overheersing van dit deel van Spanje. Er zijn vele prachtige bouwwerken te bezichtigen. De Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada zijn de belangrijkste. Daarnaast ervaart u het temperament en de passie van de Spanjaarden op de drukke straten en pleinen. De reis eindigt in Málaga. Een aangename havenstad met het Picasso museum als grote trekpleister.

Reisschema van deze Fly Drive Andalusië:
dagrouteovernachting
1aankomst Málaga – MijasMijas
2Mijas - Ronda - SevillaSevilla
3SevillaSevilla
4Sevilla - CórdobaCórdoba
5Córdoba - GranadaGranada
6Granada / AlhambraGranada
7Granada - MálagaMálaga
8Vertrek Málaga
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga – Mijas
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Nadat u de huurauto in ontvangst hebt genomen hoeft u slechts zo’n 20 minuten te rijden naar uw, gemakkelijk te bereiken, hotel in Mijas.  Mijas is en leuk dorpje waar u ’s avonds nog met een hapje en een drankje kunt bijkomen van de reis. Afhankelijk van uw aankomsttijd zal deze avond of anders de volgende ochtend een medewerker van Tejeda Travel u in het hotel komen bezoeken. U ontvangt de resterende reisbescheiden en de reis wordt met u doorgenomen. Uw fly drive Andalusië kan nu echt beginnen!

fly drive Andalusië stier
in de wei..

Dag 2: Mijas – Ronda – Sevilla
Na het ontbijt maakt u een  prachtige rit langs het natuurpark Sierra de las Nieves en komt aan in Ronda. (Mijas – Ronda: 2 uur, 100 km)
Er is voldoende tijd om het spectaculair gelegen Ronda te bezichtigen. De stad is omgeven door bergen (vandaar de naam) en gedeeld door een diepe kloof. De stad is verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo, hét kenmerk van Ronda.
Daarna vervolgt u de weg naar Sevilla. (Ronda – Sevilla: 2,5 uur, 130 km).  U komt aan in uw prachtige hotel in de populaire wijk Santa Cruz met de belangrijkste bezienswaardigheden heel dichtbij. Hoewel het vrij druk is in Sevilla, zult u het hotel en de parkeergarage met onze duidelijke routebeschrijving goed kunnen vinden.
Er is natuurlijk nog voldoende tijd voor een stadswandeling en uitgebreid Tapas eten. Wellicht zou u vanavond nog een Flamencoshow kunnen bijwonen. De adressen krijgt u van ons.

Fly Drive Andalusië

Dag 3: Sevilla
Tijdens deze rondreis Andalusië hebt u een hele dag de tijd om het prachtige Sevilla te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de reusachtige kathedraal (de grootste van de wereld) met de Giralda en de Alcázar; een prachtig bouwwerk (oorspronkelijk een fort) dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

fly drive Andalusië Giralda
Giralda in Sevilla

Dag 4: Sevilla – Córdoba
De kortste route van Sevilla naar Córdoba is 150 km in 2 uur. Aangekomen in Córdoba neemt u intrek in een mooi hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U hebt de hele middag om op uw gemak Córdoba te bezichtigen. Córdoba was eens de Islamitische hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Natuurlijk mag u de Mezquita niet missen, volgens velen het mooiste bouwwerk in Andalusië. Daarnaast staat Córdoba vooral bekend om de Joodse wijk, een wirwar van kleine straatjes en patio’s. U kunt er uren in ronddwalen…
Er zijn voldoende bodega’s en tapasbars in Córdoba maar ook uitstekende restaurants. Mocht u tot rust willen komen dan is de hammam Baños Arabes een aanrader. U kunt hier heerlijk relaxen in Arabische sferen.

Fly Drive Andalusië

Dag 5: Córdoba – Granada
Via snelweg is het 200 km in 2 uur rijden. Er zijn vandaag onderweg weer veel mogelijkheden.
U kunt gaan wandelen in het natuurpark Sierra de las Subbéticas. Prachtige flora en fauna en u kunt hier veel roofvogels zien.
U zou ook een bezoek kunnen brengen aan een bodega in Montilla, waar zoete wijn wordt gemaakt. Als u geïnteresseerd bent in het bezoeken van een werkende olijfmolen, kunt u naar Baena gaan. Of u bezoekt het barokke stadje Priego de Córdoba. Er is veel te zien tijdens deze fly drive Andalusië. Alle informatie krijgt u van ons mee. Aankomst hotel Granada. Een prachtig hotel, gelegen tussen het Alhambra en de oude stad.

Alhambra tijdens fly drive andalusie
Alhambra

Dag 6: Granada / Alhambra
Vandaag gaat u het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Een wandeling door de wijk Albayzin is ook een aanrader. Hier vindt u typische kleine huisjes met bloemen versierd. ’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada.

Fly Drive Andalusië

Dag 7: Granada – Málaga
Vandaag rijdt u naar de havenstad Málaga. Via de snelweg is de afstand 150 km die in 2 uur afgelegd kan worden. Natuurlijk zou u vandaag met een kleine omweg een bezoek kunnen brengen aan het natuurpark El Torcal. Hier zijn leuke korte wandelingen te maken door een spectaculair landschap van  uitgesleten rotsformaties.
Het hotel ligt zeer centraal zodat u ’s avonds dichtbij de levendige pleintjes bent.

Dag 8: Vertrek Málaga
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog tijd om de stad te verkennen of om nog wat van het strand te genieten. Málaga wordt bij toeristen steeds bekender. Het is een aangename stad met een haven, strand en een palmenboulevard. Een van de hoogtepunten is het Picasso museum dat is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd paleis.
In 20 minuten rijdt u naar het vliegveld waar u de auto afgeeft.

Contact
Hotels tijdens deze Fly Drive Andalusië (bij beschikbaarheid):

Mijas – TRH
www.trhhoteles.com

Sevilla – Adriano
www.adrianohotel.com

Córdoba – Posada de Vallina
www.hhposadadevallina.es

Granada – Capitel Nazarí
www.hotelcasacapitel.com

Málaga – Don Curro
www.hoteldoncurro.com

De hotels die wij aanbieden tijdens deze fly drive Andalusië zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria. Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 725,- per persoonvraag offerte aan
Inclusief in deze Fly Drive Andalusië
 • 8 dagen autohuur type D Opel Corsa of gelijkwaardig) inclusief tweede chauffeur, alle verzekeringen, vrije kilometers
 • 7 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • tickets Alhambra (ter waarde van EUR 20,- per stuk)
 • ‘meet and greet’ in hotel in Mijas
 • wegenkaart
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel
Exclusief
 • vliegtickets
 • maaltijden
 • overige excursies
 • parkeerkosten (reken op ongeveer EUR 100,-)
 • brandstof
Optioneel
 • vliegtickets
Voorwaarden autohuur
 • Bij de autoverhuurder dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard op naam van de bestuurder (Mastercard of VISA) en een geldig rijbewijs.
 • Om de huurauto te mogen besturen dient u minimaal 23 jaar te zijn en 2 jaar uw rijbewijs te hebben.
 • Bij ontvangst van de huurauto betaalt u voor een volle tank benzine. Bij het terugbrengen vindt er restitutie plaats voor elke kwart tank.
 • Als u de huurauto ophaalt betaalt u een borg voor het eigen risico. Deze borg krijgt u bij correcte teruggave van de auto terug. Het eigen risico is optioneel af te kopen.
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact