Andalusië fietsen en wandelen – Fly Drive

Fly Drive AndalusiëContact

 • Fietsen tussen olijfbomen
 • Wandelen in de Alpujarras
 • Córdoba, Sevilla, Granada
 • Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
 • Maatwerk en persoonlijke service

Andalusië fietsen en wandelen (15 dagen)

fietsen en wandelen tijdens fly drive andalusië
fietsen tussen olijven

El Torcál – Grazalema – Sevilla – Córdoba – Subbética – Granada – Alpujarras

Deze fly drive Andalusië fietsen en wandelen is een leuke mix van cultuur in de steden en recreatief fietsen en wandelen in de natuur. U bezoekt de natuurgebieden El Torcal, Grazalema, Sierra Subbetica en de Alpujarras. Hier kunt u fietsen over de fietspaden ´Via Verdes´ en mooie wandelingen maken. In Sevilla, Córdoba en Granada ervaart u de rijke historie van de Moorse overheersing van dit deel van Spanje. Er zijn vele prachtige bouwwerken te bezichtigen. De Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada zijn de belangrijkste. U eindigt de reis met een wandeling over de strandboulevard van Málaga.

Reisschema:
Dag VervoerOvernachting
1aankomst Málaga - Antequeravliegtuig / autoAntequera
2Antequera / El Torcal Antequera
3Antequera - Ronda - Puerto SerranoautoPuerto Serrano
4Puerto Serrano / Via Verde Puerto Serrano
5Puerto Serrano - SevillaautoSevilla
6Sevilla Sevilla
7Sevilla - CórdobaautoCórdoba
8Córdoba - Doña MencíaautoDoña Mencía
9Doña Mencía / Via Verde Doña Mencía
10Doña Mencía - GranadaautoGranada
11Granada / Alhambra Granada
12Granada – AlpujarrasautoAlpujarras
13Alpujarras Alpujarras
14Alpujarras - MálagaautoMálaga
15vertrek Málagaauto / vliegtuig 
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga – Antequera
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Nadat u de huurauto in ontvangst hebt genomen hoeft u slechts zo’n 30 minuten te rijden naar uw, gemakkelijk te bereiken, hotel in Antequera. Antequera is een kleine stad met een mooi oud centrum. Er zijn leuke tapasbarretjes waar u kunt acclimatiseren en bij kunt komen van de reis. Afhankelijk van uw aankomsttijd zal deze avond of anders de volgende ochtend een medewerker van Tejeda Travel u in het hotel komen bezoeken. U ontvangt de resterende reisbescheiden en de reis wordt met u doorgenomen. Uw fly drive Andalusië fietsen en wandelen kan beginnen!

Camino del Rey
Camino del Rey

Dag 2: Antequera
Vandaag kunt u een stadswandeling door Antequera maken. Door de strategische ligging heeft het plaatsje een hele rijke historie. Vlak buiten de stad zijn zelfs hunebedden te vinden. In de stad is het een mix van Romeinse, Islamitische en middeleeuwse gebouwen. Het karakter van de stad wordt echter gevormd door de barokke Spaanse architectuur.
Vandaag zou u eventueel het wandelpad Camino del Rey kunnen lopen. Wij helpen u graag bij het reserveren van de tickets.
Een grote aanrader is een bezoek aan natuurpark El Torcal, 10 kilometer ten zuiden van Antequera. Hier treft u een surrealistisch landschap door prachtig uitgesleten rotsformaties. Er zijn korte maar leuke wandelingen te maken.

Dag 3: Antequera – Ronda – Puerto Serrano
Van Antequera naar Puerto Serrano is het ongeveer 1,5 uur rijden. Met een kleine omweg zou u vandaag de stad Ronda en het natuurpark Sierra de Grazalema kunnen bezoeken. Het spectaculair gelegen Ronda is omgeven door bergen (vandaar de naam) en gedeeld door een diepe kloof. De stad is verbonden door de beroemde brug Puente Nuevo, hét kenmerk van Ronda.
De Bed & Breakfast vlakbij Puerto Serrano ligt heel rustig tussen de heuvels. U kunt vanavond mee eten of u gaat naar het dorpje vlakbij.

Sierra Grazalema
Sierra Grazalema

Dag 4: Puerto Serrano
Vandaag kunt u de Via Verde de la Sierra fietsen. De Via Verde de la Sierra is een fietspad op de plaats waar ooit een treinspoor lag. U hebt dus geen last van auto´s en het pad is goed onderhouden. Het pad voert u door indrukwekkend landschap, door tunnels, langs rivierbeddingen en ook is er een plek waar veel gieren zijn te zien. Informatie vindt u op www.viasverdes.com. De fietsen kunt u bij de B&B huren. U zou zich (tegen betaling) kunnen laten wegbrengen naar het andere einde van de route zodat u de 36 kilometer alleen ´terug´ hoeft te fietsen.

Dag 5: Puerto Serrano – Sevilla
De kortste route van Puerto Serrano naar Sevilla is 80 km in 1 uur.
U zou met een omweg Jerez de la Frontera kunnen bezoeken. Jerez staat bekend om zijn sherry. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in een van de bodega’s. Interessant en lekker. Ook is dit de stad van de prachtige Andalusische paarden. Er zijn mogelijkheden om trainingen bij te wonen of u bezoekt een paardenshow waar de paarden hun kunsten vertonen. U krijgt alle informatie van ons mee.
Bij aankomst in Sevilla rijdt u naar uw prachtige hotel in de populaire wijk Santa Cruz met de belangrijkste bezienswaardigheden heel dichtbij. Hoewel het vrij druk is in Sevilla, zult u het hotel en de parkeergarage met onze duidelijke routebeschrijving goed kunnen vinden.
Er is natuurlijk nog voldoende tijd voor een stadswandeling. Wellicht zou u vanavond nog een Flamenco-show kunnen bijwonen. De adressen krijgt u van ons.

Sevilla
Sevilla

Dag 6: Sevilla
U hebt een hele dag de tijd om Sevilla te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de reusachtige kathedraal (de grootste gotische kathedraal van de wereld) met de Giralda en de Alcázar; een prachtig bouwwerk (oorspronkelijk een fort) dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

Dag 7: Sevilla – Córdoba
De kortste route van Sevilla naar Córdoba is 150 km in 2 uur. Aangekomen in Córdoba neemt u intrek in een mooi hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U hebt de hele middag om op uw gemak Córdoba te bezichtigen. Córdoba was eens de Islamitische hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Natuurlijk mag u de Mezquita niet missen, volgens velen het mooiste bouwwerk in Andalusië. Daarnaast staat Córdoba vooral bekend om de Joodse wijk, een wirwar van kleine straatjes en patio’s. U kunt er uren in ronddwalen…
Er zijn voldoende bodega’s en tapasbars in Córdoba maar ook uitstekende restaurants. Mocht u tot rust willen komen dan is de hammam Baños Arabes een aanrader. U kunt hier heerlijk relaxen in Arabische sferen.

Dag 8: Córdoba – Doña Mencía
De kortste route is ongeveer 80 kilometer die u in 1 uur kunt afleggen. Er zijn vandaag onderweg weer veel mogelijkheden. U zou een bezoek kunnen brengen aan een bodega in Montilla, waar zoete wijn wordt gemaakt. Als u geïnteresseerd bent in het bezoeken van een werkende olijfmolen, kunt u naar Baena gaan. Of u bezoekt het prachtig gelegen dorpje Zuheros waar u een grot met vleermuizen kunt bezoeken. Alle informatie krijgt u van ons mee. Het hotel ligt aan de rand van het dorpje met uitzicht over de heuvels van het natuurgebied Sierra de Subbetica.

Dag 9: Doña Mencía
Vandaag kunt u een deel van de Via Verde Subbética fietsen. Dit fietspad volgt het voormalig treinspoor van de olijfolie. Informatie vindt u op www.viasverdes.com. U kunt de fietsen bij het hotel regelen. Daarnaast zijn er ook vlakbij het hotel mooie wandelingen te maken.

Tip: Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Dag 10: Doña Mencía – Granada
Vandaag hebt u slecht 100 kilometer voor de boeg. Eventueel zou u het barokke stadje Priego de Córdoba kunnen bezoeken. Met een langere omweg zou u zelfs de steden Baeza en Úbeda een bezoek kunnen brengen. Aankomst hotel Granada. Een prachtig hotel, gelegen tussen het Alhambra en de oude stad.

fly drive andalusie Alhambra
Alhambra

Dag 11: Granada / Alhambra
Vandaag gaat u het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Een wandeling door de wijk Albayzin is ook een aanrader. Hier vindt u typische kleine huisjes met bloemen versierd. ’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada.

Dag 12: Granada – Alpujarras
U gaat de Alpujarras, de bergachtige zuidflank van de Sierra Nevada, verkennen. De route naar uw overnachtingplaats is prachtig. Over kronkelige weggetjes door groene sappige dalen met (besneeuwde) bergtoppen op de achtergrond. Het zijn zo’n 120 km die in 2 uur zijn af te leggen. Een van de specialiteiten van deze regio is de gedroogde ham, die u overal in de barretjes ziet hangen. Misschien is het leuk om in Trevelez een stop te maken. Hier schijnt de béste ham te worden gemaakt.
U overnacht in een schitterend gelegen hotel.

Alpujarras Rundreise Andalusien
Alpujarras

Dag 13: Alpujarras
Een mooie dag om te wandelen. Tot aan de toppen van de Sierra Nevada toe. Er zijn wandelingen die bij de deur van het hotel beginnen. Ook zijn er mogelijkheden om een gids te huren. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van het weer. U zou het gebied ook te paard of op de mountainbike kunnen verkennen. Er wordt veel aangeboden.

Dag 14: Alpujarras – Málaga
U hebt vandaag een rit van 2,5 uur voor de boeg. Het is een mooie rit langs de kust van de Middellandse Zee. Het hotel ligt zeer centraal zodat u ’s avonds dichtbij de levendige pleintjes en de strandboulevard bent. Málaga wordt bij toeristen steeds bekender. Het is een aangename stad met een haven, strand en een palmenboulevard. Een van de hoogtepunten is het Picasso museum dat is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd paleis.

Dag 15: Vertrek Málaga
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog tijd om de stad te verkennen of om nog wat van het strand te genieten. In 20 minuten rijdt u naar het vliegveld waar u de auto afgeeft.

Andalusië fietsen en wandelenContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Antequera – Infante
www.hotelinfanteantequera.com

Puerto Serrano – Maravilla Verde
www.maravillaverde.com

Sevilla – Adriano
www.adrianohotel.com

Córdoba – Posada de Vallina
www.hhposadadevallina.es

Doña Mencía – Mencía
www.menciahoteles.com

Granada – Santa Isabel La Real
www.hotelsantaisabellareal.com

Alpujarras – Real Poqueira
www.hotelespoqueira.es

Málaga – Don Curro
www.hoteldoncurro.com

De hotels die wij aanbieden zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria. Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1150,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 15 dagen autohuur type D (Opel Corsa of gelijkwaardig) inclusief tweede chauffeur, alle noodzakelijke verzekeringen, vrije kilometers
 • 14 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • tickets Alhambra (ter waarde van EUR 15,- per stuk)
 • ‘meet and greet’ in hotel in Antequera
 • wegenkaart
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Optioneel

 • vliegtickets
 • tickets Caminito del Rey

Exclusief

 • vliegtickets
 • maaltijden
 • overige excursies
 • parkeerkosten (reken op zo’n EUR 100,-)
 • brandstof

Voorwaarden autohuur

 • Bij de autoverhuurder dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard op naam van de bestuurder (Mastercard of VISA) en een geldig rijbewijs.
 • Om de huurauto te mogen besturen dient u minimaal 23 jaar te zijn en 2 jaar uw rijbewijs te hebben.
 • Bij ontvangst van de huurauto betaalt u voor een volle tank benzine. Bij het terugbrengen vindt er restitutie plaats voor elke kwart tank.
 • U hebt een eigen risico bij schade aan de huurauto. Bij ontvangst van de huurauto betaalt u een borg voor het eigen risico. Deze borg krijgt u bij correcte teruggave van de auto terug. Het eigen risico is optioneel af te kopen.
Andalusië fietsen en wandelen
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij  organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact