Rondreis Andalusië trein 11 dagen

Rondreis Andalusië per trein en busContact

⇒ Rondreis Andalusië trein en bus inclusief Alhambra
⇒ Zeer comfortabel vervoer (gereserveerde plaatsen)
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Rondreis Andalusië trein en bus (11 dagen)

rondreis Andalusië trein Cordoba Sevilla
treinreis

Granada – Córdoba – Sevilla – Málaga

Reist u graag met bus en trein in plaats van met de auto? In deze rondreis Andalusië trein en bus (11 dagen) verkent u de belangrijkste steden per openbaar vervoer. U hebt geen parkeerproblemen en reist comfortabel van binnenstad naar binnenstad.
De reis begint in Granada waar u een bezoek brengt aan het schitterende Alhambra. Daarna bezoekt u Córdoba. Het centrum is sprookjesachtig en heeft als belangrijkste trekpleister de Mezquita. In Sevilla brengt u een bezoek aan de grote kathedraal en geniet u van flamenco optredens. De reis eindigt in Málaga; een interessante stad met een haven, een strand en het Picassomuseum.

Reisschema:
Dag RouteVervoerOvernachting
1aankomst Málaga - GranadaVliegtuig / busGranada
2Granada / Alhambra Granada
3Granada Granada
4Granada - Córdobataxi / bus / taxiCórdoba
5Córdoba Córdoba
6Córdoba - Sevillataxi / trein / taxiSevilla
7Sevilla Sevilla
8Sevilla Sevilla
9Sevilla - Málagataxi / trein / taxiMálaga
10Málaga Málaga
11vertrek Málagataxi / vliegtuig 
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga – Granada
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel ontvangt u en begeleidt u naar het busstation voor uw busrit naar Granada. De reis wordt met u doorgenomen en u ontvangt alle reisbescheiden. Aankomst in Granada; U neemt intrek in het prachtige hotel, gelegen tussen het Alhambra en de oude stad.
Bus Málaga – Granada, ca 2:00 uur

rondreis bus Alhambra
Alhambra

Dag 2-3: Granada
Een van deze twee dagen gaat u het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Een wandeling door de wijk Albayzin is ook een aanrader. Hier vindt u typische kleine huisjes met bloemen versierd. ’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada.

Dag 4: Granada – Córdoba
Na het ontbijt gaat u per bus of taxi naar het busstation voor uw reis naar Córdoba.
Aangekomen in Córdoba neemt u intrek in een mooi hotel in het centrum van de stad. Misschien is het een idee om het uitgaansprogramma bij de toeristeninformatie op te halen. Er wordt veel georganiseerd in Córdoba. Er is elke avond live muziek te vinden. Bent u toe aan wat rust dan is de hammam Baños Arabes een aanrader. U kunt hier heerlijk relaxen in Arabische sferen.
Bus Granada – Córdoba, ca 2:45 uur

Dag 5: Córdoba
U hebt de hele dag om op uw gemak Córdoba te bezichtigen. Córdoba was eens de Islamitische hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Natuurlijk mag u de Mezquita niet missen, volgens velen het mooiste bouwwerk in Andalusië. Daarnaast staat Córdoba vooral bekend om de Joodse wijk, een wirwar van kleine straatjes en patio’s. U kunt er uren in ronddwalen…
Er zijn voldoende bodega’s en tapasbars in Córdoba maar ook uitstekende restaurants. U krijgt tips van ons mee.

Dag 6: Córdoba – Sevilla
Met de taxi gaat u naar het station. U hebt de treinkaartjes al van ons gekregen en stapt zo in de juiste trein naar Sevilla.
De rit duurt slechts drie kwartier en voert u door een gebied vol olijfbomen.
Aangekomen in Sevilla hebt u met de taxi een kort ritje naar het hotel. U komt aan in uw prachtige hotel in de populaire wijk Santa Cruz met de belangrijkste bezienswaardigheden heel dichtbij. Er is natuurlijk nog voldoende tijd voor een stadswandeling. Wellicht zou u vanavond nog een Flamencoshow kunnen bijwonen. De adressen krijgt u van ons.

Sevilla voor beginners
Sevilla

Dag 7-8: Sevilla
U hebt twee hele dagen de tijd om het prachtige Sevilla te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de reusachtige kathedraal (de grootste van de wereld) met de Giralda en de Alcázar; een prachtig bouwwerk (oorspronkelijk een fort) dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

Dag 9: Sevilla – Málaga
Met de taxi naar het station. U gaat per trein van Sevilla naar Málaga. Een mooie rit door typisch Spaans landschap. Uw hotel ligt in het oude centrum dicht bij alle bezienswaardigheden.
Trein Sevilla – Málaga, ca 2:00 uur

Gibralfaro
Gibralfaro

Dag 10: Málaga
Málaga wordt bij toeristen steeds bekender. Het is een aangename stad met een haven, strand en een palmenboulevard. U hebt de hele dag om Málaga op uw gemak te verkennen. Een van de hoogtepunten is het Picasso museum dat is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd paleis. Natuurlijk kunt u ook een dagje op het strand doorbrengen. Er worden fietstoeren door Málaga georganiseerd of u beklimt de heuvel naar de Gibralfaro. Een oude burcht vanaf waar u een schitterend uitzicht hebt over de stad en de zee.

Dag 11: Málaga – vertrek
U gaat met bus of taxi naar het vliegveld. Het is het einde van deze mooie reis.

Rondreis Andalusië treinContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Granada – Santa Isabel La Real
www.hotelsantaisabellareal.com

Córdoba – Posada de Vallina
www.hhposadadevallina.es

Sevilla – Adriano
www.adrianohotel.com

Málaga – Teatro Romano
www.hotelteatroromano.com

De hotels die wij aanbieden tijdens deze fly drive Andalusië zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1100,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 10 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • welkom op het vliegveld
 • transfer naar het busstation in Málaga
 • bus Málaga – Granada
 • bus Granada – Córdoba
 • trein Córdoba – Sevilla
 • trein Sevilla – Málaga
 • tickets Alhambra (ter waarde van EUR 15,- per stuk)
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Exclusief

 • vliegtickets
 • taxikosten van en naar de bus-/treinstations (ca. Euro 5,- tot 10,- per rit)
 • bus of taxi Málaga – vliegveld op de laatste dag
 • maaltijden
 • excursies en entrees (behalve Alhambra)

Optioneel

 • vliegtickets

Voorwaarden

 • de hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, wij bieden u in overleg een alternatief aan
Rondreis Andalusië trein
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij  organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact