Rondreis Andalusië bus en trein 13 dagen

Rondreis Andalusië bus en treinContact

⇒ Rondreis Andalusië bus en trein inclusief Alhambra
⇒ Zeer comfortabel vervoer (gereserveerde plaatsen)
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Tips uit eerste hand. Wij wonen hier!
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Rondreis Andalusië bus en trein (13 dagen)

rondreis Andalusie bus Mezquita Cordoba
Mezquita Cordoba

Málaga – Sevilla – Córdoba – Granada – Nerja

Reist u graag met bus en trein in plaats van met de auto? In deze rondreis Andalusië bus en trein (13 dagen) verkent u de belangrijkste steden per openbaar vervoer. U hebt geen parkeerproblemen en reist comfortabel van binnenstad naar binnenstad.
De reis begint in Málaga; een aangename stad aan de zee met het Picasso museum als een van de hoofdattracties. In Sevilla, Córdoba en Granada ervaart u de rijke historie van de Moorse overheersing van dit deel van Spanje. Er zijn vele prachtige bouwwerken te bezichtigen. De Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada zijn de belangrijkste. Daarnaast ervaart u het temperament en de passie van de Spanjaarden op de drukke straten en pleinen.
U sluit de rondreis Andalusië bus en trein af in Nerja om van het strand te genieten en bij te komen van alle opgedane indrukken voordat u weer naar huis gaat.

Reisschema:
DagRouteVervoerOvernachting
1aankomst Málagavliegtuig / transferMálaga
2Málaga Málaga
3Málaga - Sevillataxi / trein / taxiSevilla
4Sevilla Sevilla
5Sevilla - Córdobataxi / trein / taxiCórdoba
6Córdoba Córdoba
7Córdoba - Granadataxi / bus / taxiGranada
8Granada / Alhambra Granada
9Granada - Nerjataxi / bus / taxiNerja
10Nerja Nerja
11Nerja Nerja
12Nerja Nerja
13Nerja - Málaga vertrektaxi / bus / vliegtuig 
Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Málaga
U komt aan op het vliegveld van Málaga. Welkom in Andalusië!
Een medewerker van Tejeda Travel ontvangt u en begeleidt u desgewenst naar het eerste hotel in het centrum van Málaga. U ontvangt  de resterende reisbescheiden en de reis wordt met u doorgenomen.
Er zijn vele leuke pleintjes in Málaga waar u met een drankje en een tapa bij kunt komen van de reis.

rondreis trein Malaga
Málaga

Dag 2: Málaga
Málaga wordt bij toeristen steeds bekender. Het is een aangename stad met een haven, strand en een palmenboulevard. U hebt de hele dag om Málaga op uw gemak te verkennen. Een van de hoogtepunten is het Picasso museum dat is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd paleis.

Dag 3: Málaga – Sevilla
U regelt zelf de taxi naar het station. De treinkaartjes hebt u al van ons gekregen en stapt zo in de juiste trein naar Sevilla. Het is een rit van 2,5 uur. Het heuvelachtige landschap trekt aan u voorbij. U rijdt door tunnels en langs meren en stopt op stations van typisch Spaanse dorpjes. Aangekomen in Sevilla hebt u met de taxi een kort ritje naar het hotel. U komt aan in uw prachtige hotel in de populaire wijk Santa Cruz met de belangrijkste bezienswaardigheden heel dichtbij. Er is natuurlijk nog voldoende tijd voor een stadswandeling. Wellicht zou u vanavond nog een Flamencoshow kunnen bijwonen. De adressen krijgt u van ons.

Sevilla voor beginners
Sevilla

Dag 4: Sevilla
U hebt een hele dag de tijd om het prachtige Sevilla te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de reusachtige kathedraal (de grootste van de wereld) met de Giralda en de Alcázar; een prachtig bouwwerk (oorspronkelijk een fort) dat op de lijst van werelderfgoed staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. U zou een rondleiding kunnen nemen in de stierenvechtarena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunt u genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht…

Dag 5: Sevilla – Córdoba
Na het ontbijt gaat u naar het station voor uw treinreis naar Córdoba. De rit duurt slechts drie kwartier en voert u door een gebied vol olijfbomen. Op dit traject rijdt u met de hogesnelheidslijn. Aangekomen in Córdoba neemt u intrek in een mooi hotel in het centrum van de stad. Misschien is het een idee om het uitgaansprogramma bij de toeristeninformatie op te halen. Er wordt veel georganiseerd in Córdoba. Er is elke avond live muziek te vinden. Bent u toe aan wat rust dan is de hammam Baños Arabes een aanrader. U kunt hier heerlijk relaxen in Arabische sferen.

Dag 6: Córdoba
U hebt de hele dag om op uw gemak Córdoba te bezichtigen. Córdoba was eens de Islamitische hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Natuurlijk mag u de Mezquita niet missen, volgens velen het mooiste bouwwerk in Andalusië. Daarnaast staat Córdoba vooral bekend om de Joodse wijk, een wirwar van kleine straatjes en patio’s. U kunt er uren in ronddwalen…
Er zijn voldoende bodega’s en tapasbars in Córdoba maar ook uitstekende restaurants. U krijgt tips van ons mee.

Dag 7: Córdoba – Granada
Na het ontbijt gaat u per bus of taxi naar het busstation voor uw reis naar Granada. De rit per comfortabele bus duurt circa 2,5 uur. U neemt intrek in het prachtige hotel, gelegen tussen het Alhambra en de oude stad.
Door de vele studenten is Granada een hippe en bruisende stad. In de stad hebt u zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Alhambra
Alhambra

Dag 8: Granada
Vandaag gaat u het Alhambra verkennen. Schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Wij hebben de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat u zeker weet dat u overal in mag.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat u van Granada wilt zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. Een wandeling door de wijk Albayzin is ook een aanrader. Hier vindt u typische kleine huisjes met bloemen versierd. ’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada.

Dag 9: Granada – Nerja
Vandaag rijdt u met de bus naar de kust om nog twee dagen te ontspannen. Ook deze tickets zijn van tevoren geregeld. Het is een mooie rit van ongeveer 2 uur. U neemt intrek in een hotel vlakbij het strand.

Nerja
Nerja

Dag 10 – 12: Nerja
Deze dagen kunt u lekker uitrusten op een van de kleine stranden van Nerja. Wilt u actiever zijn dan zou u bijvoorbeeld de beroemde grotten van Nerja kunnen bezichtigen. Ook het dorpje Frigiliana is zeker de moeite van een bezoekje waard. En ’s avonds een lekker visje eten aan zee.

Dag 13: Nerja – Málaga. Vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd kunt u nog van het strand of het zwembad genieten. Binnen 2,5 uur (inclusief overstap in Málaga) bent u met de bus op het vliegveld. Desgewenst kunnen wij u een snellere en comfortabelere privétransfer aanbieden. Dit is het einde van een prachtige reis!

Rondreis Andalusië bus en treinContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Málaga – Teatro Romano
www.hotelteatroromano.com

Sevilla – Adriano
www.adrianohotel.com

Córdoba – Posada de Vallina
www.hhposadadevallina.es

Granada – Santa Isabel La Real
www.hotelsantaisabellareal.com

Nerja – Puerta del Mar
www.hotelpuertadelmar.es

De hotels die wij aanbieden tijdens deze fly drive Andalusië zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1250,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 12 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • welkom op het vliegveld
 • trein Málaga – Sevilla
 • trein Sevilla – Córdoba
 • bus Córdoba -Granada
 • bus Granada – Nerja
 • bus Nerja – Málaga
 • tickets Alhambra (ter waarde van EUR 15,- per stuk)
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Nederlands Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Exclusief

 • vliegtickets
 • taxikosten van en naar de bus-/treinstations (ca. Euro 5, – 10,- per rit)
 • bus Málaga – vliegveld op de laatste dag (a Euro 3,-)
 • maaltijden
 • excursies en entrees (behalve Alhambra)

Optioneel

 • vliegtickets

Voorwaarden

 • de hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, wij bieden u in overleg een alternatief aan
Rondreis Andalusië bus en trein
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij  organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact