Rondreis Spanje cultuur en natuur

Rondreis Spanje CultuurContact

⇒ Rondreis Spanje Cultuur
⇒ Een goede auto van servicegerichte verhuurder
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Routebeschrijvingen en actuele tips
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Rondreis Spanje cultuur en natuur (16 dagen)

Madrid – Ávila – Segovia – Salamanca – Cáceres – Guadalupe – Toledo – Cuenca

Deze rondreis Spanje is een goede mix van cultuur en natuur in het midden van Spanje.
De reis begint in de bruisende hoofdstad Madrid. Het is een echte metropool. Verder bezoekt u enkele steden in de regio´s Castilla y León, Castlilla La Mancha en Extremadura. Steden vol goed bewaarde historie waarvan er verschillende op de lijst van werelderfgoed staan. Er zijn ook enkele natuurparken te bezoeken waar u van het landschap kunt genieten en korte wandelingen kunt maken.

Reisschema:

Dag VervoerOvernachting
1aankomst Madridvliegtuig / taxiMadrid
2Madrid Madrid
3Madrid Madrid
4Madrid - NP Gredos - Ávilataxi / autoÁvila
5Ávila - El Escorial - SegoviaautoSegovia
6Segovia / La Granja de San Ildefonso Segovia
7Segovia - SalamancaautoSalamanca
8Salamanca Salamanca
9Salamanca - NP Peña de Francia - CáceresautoCáceres
10Cáceres Cáceres
11Cáceres - NP Monfragüe - GuadalupeautoGuadalupe
12Guadalupe - ToledoautoToledo
13Toledo Toledo
14Toledo - CuencaautoCuenca
15Cuenca Cuenca
16Cuenca - vertrek Madridauto / vliegtuig 

Van dag tot dag:
Madrid bij nacht
Madrid bij nacht

Dag 1: Aankomst Madrid
U komt aan op het vliegveld van Madrid. Welkom in Spanje!
Met de taxi laat u zich naar het centraal gelegen hotel brengen. Madrid is de hoofdstad en het middelpunt van Spanje. U begint de reis goed met een hapje en drankje op een van de vele leuke pleinen van de stad. Uw rondreis Spanje cultuur en natuur is begonnen!

Dag 2-3: Madrid
Twee hele dagen om Madrid te verkennen. Er is zoveel te zien! Enkele hoogtepunten zijn de architectuur van de Gran Vía, het Prado museum, het koninklijk paleis, de Plaza Mayor en het Retiropark.

Dag 4: Madrid – NP Gredos – Ávila
U neemt de huurauto in het centrum van Madrid in ontvangst en gaat op pad naar Ávila. De kortste route is 120 km die u in 1,5 uur kunt afleggen. Voldoende tijd voor een mooie omweg via het natuurpark Sierra de Gredos. Hier vindt u een prachtig granieten landschap waar u dorpjes kunt bezoeken en een korte wandeling zou kunnen maken. Aankomst in centraal gelegen hotel in Ávila. Met onze duidelijke routebeschrijving zult u het hotel goed kunnen vinden. Het historische centrum van deze stad staat op de lijst van werelderfgoed. U kunt een wandeling maken over de indrukwekkende stadsmuur.

rondreis spanje cultuur
El Escorial

Dag 5: Ávila – El Escorial – Segovia
Na het ontbijt vertrekt u voor een bezoek aan het klooster El Escorial. Het is een gebouw met enorme afmetingen en een rijke geschiedenis. Absoluut de moeite waard! Alle informatie krijgt u van ons mee. Daarna gaat het verder naar Segovia. Het is niet ver dus u hebt rustig de tijd. Aankomst in het centraal gelegen hotel in Segovia. Een levendige stad met vele leuke terrasjes.

Dag 6: Segovia
Een hele dag om de voormalige vestigingsplaats Segóvia te ontdekken. Het is een prachtige stad die vooral bekend is om het Romeinse aquaduct en het Alcázar. U zou ook een halve dag kunnen besteden aan een rit door het natuurpark Sierra de Guadarrama en onderweg het paleis La Granja de Ildelfonso kunnen bezoeken. La Granja is een barok zomerpaleis met mooi aangelegde tuinen.

Dag 7: Segovia – Salamanca
Vandaag brengt deze Fly Drive Spanje u naar Segovia. Dat is ongeveer 150 km in 2 uur. Met een kleine omweg zou u vandaag bijvoorbeeld het kasteel van Coca kunnen bezoeken. Een immens militair gebouw in gothische mudejarstijl. Uw hotel ligt natuurlijk weer op loopafstand van al het moois.

Salamanca rondreis Midden Spanje
Salamanca

Dag 8: Salamanca
Een dag om de bruisende studentenstad Salamanca te ontdekken. Salamanca heeft een prachtig oud centrum met de oude en nieuwe kathedraal  en de universiteit als grote trekpleisters. Daarnaast is heerlijk koffie drinken op het levendige plein Plaza Mayor.

Dag 9: Salamanca – NP Peña de Francia – Cáceres
Via de snelweg is het 200 km. Een mooie omweg zou zijn via het natuurpark Sierra de la Peña de Francia. Een mooie rit met een spectaculaire beklimming van de hoogste piek vanwaar u schitterend uitzicht hebt. Er zijn wandelingen te maken en dorpjes te bezoeken waar u heerlijke vleeswaren kunt krijgen die in de buurt worden geproduceerd. Aankomst in de Cáceres; Een rustige stad in de regio Extremadura.

Dag 10: Cáceres
Een hele dag om Cáceres te ontdekken. Cácares heeft een interessant oud centrum. Architectuur uit de gotiek en renaissance wordt beschermd door een Moorse vestigingsmuur. Een hoogtepunt tijdens deze Fly Drive Spanje.

Monfrague
Monfrague

Dag 11: Cáceres – NP Monfragüe – Guadalupe
Vandaag is uw doel het klooster van Guadalupe. De kortste route is minder dan 2 uur rijden. Met een omweg van 1 uur kunt u een bezoek brengen aan het natuurpark Monfragüe waar u leuke kleine wandelingen kunt maken en veel roofvogels kunt zien. U overnacht in een aangenaam hotel in de buurt van het klooster.

Dag 12: Guadalupe – Toledo
Het klooster is een imposant gebouw tegen een mooi bergdecor. Er zijn vele kunstschatten te bezichtigen. Nadat u het klooster hebt bezocht rijdt u in 2,5 uur naar Toledo. ´s Avonds zit u lekker op een van de vele leuke pleintjes van de stad.

Dag 13: Toledo
U hebt een hele dag om Toledo te verkennen. Het historisch centrum van Toledo ligt erg mooi op een verhoging in een bocht van de rivier de Taag. Binnen de goed bewaarde stadsmuren vindt u een overvloed aan goed intact gebleven gebouwen en monumenten. Het is heerlijk om door de nauwe straatjes te slenteren en op elke hoek een mooi kasteel, burcht, kerk, moskee of synagoge tegen te komen. Toledo is ook bekend om de kunstschilder El Greco. Zijn werk is in de kerk van Santo Tomé en in het museum te bewonderen.

Dag 14: Toledo – Cuenca
De kortste route is 200 km in 2 uur. Als u er 1,5 meer uittrekt kunt u de route van Don Quichote rijden en de beroemde windmolens zien. Aankomst in het hotel. Cuenca is een spectaculair op een rotsplateau gelegen stad.

Don Quichote
Don Quichote

Dag 15: Cuenca
Cuenca is vooral bekend om de hangende huizen uit de 14e eeuw. Daarnaast zijn er verschillende leuke musea met vooral hedendaagse kunst. Als u zou willen zou u vandaag ook de natuur in kunnen trekken. U kunt een mooie autorit maken door het natuurpark Serranía de Cuenca en wat dorpjes bezoeken. Of u trekt de wandelschoenen aan om een wandeling te maken in dit mooie landschap.

Dag 16: Cuenca – vertrek Madrid
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog tijd om de stad te verkennen. U rijdt in 2 uur naar het vliegveld waar u de auto afgeeft. Het einde van deze mooie Rondreis Spanje Cultuur en Natuur.

Opmerking:
U zou deze rondreis Spanje Cultuur en Natuur bijvoorbeeld kunnen uitbreiden met een volle dag wandelen in een van de natuurparken.

Rondreis Spanje cultuur en natuurContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Madrid – Europa
www.hoteleuropa.eu

Ávila – Palacio de Valderrabanos
www.hotelpalaciovalderrabanos.com

Segovia – Palacio San Facundo
www.hotelpalaciosanfacundo.com

Salamanca – Rua
www.hotelrua.com

Cáceres – Casa Don Fernando
www.casadonfernando.com

Guadalupe – Real Monesterio
www.hospederiaguadalupe.es

Toledo – Pintor El Greco
www.hotelpintorelgreco.com

Cuenca – Convento del Giraldo
www.hotelconventodelgiraldo.com

De hotels die wij aanbieden zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1490,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 13 dagen autohuur (all inclusive) type D (Opel Corsa of gelijkwaardig) inclusief tweede chauffeur, alle noodzakelijke verzekeringen, afkoop eigen risico, vrije kilometers
 • 15 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • wegenkaart
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, routes naar de hotels, veel tips en informatie
 • deelname Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Optioneel

 • vliegtickets

Exclusief

 • vliegtickets
 • taxi vliegveld – hotel Madrid (ca. EUR 30,-)
 • taxi hotel Madrid – autoverhuurder (ca. EUR 5,-)
 • maaltijden
 • excursies
 • parkeerkosten (reken op ongeveer EUR 180,-)
 • brandstof

Voorwaarden autohuur

 • De autohuur is all-inclusive. U hebt geen eigen risico.
 • Bij de autoverhuurder dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard (Mastercard of VISA) op naam van de bestuurder en een geldig rijbewijs van de bestuurder(s).
 • Om de huurauto te mogen besturen dient u minimal 23 jaar te zijn en 2 jaar uw rijbewijs te hebben.
 • Bij ontvangst van de huurauto betaalt u voor een volle tank benzine. Bij het terugbrengen vindt er restitutie plaats voor elke kwart tank.
 • Er mag niet in de auto worden gerookt.
Rondreis Spanje cultuur en natuur (16 dagen)

Naar overzicht rondreizen Midden Spanje
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Spanje! Klik hier voor contactContact