Fly Drive Extremadura – Tejeda Travel

Fly Drive Extremadura Contact

⇒ Fly Drive Extremadura
⇒ Een goede auto van servicegerichte verhuurder
⇒ Kleinschalige en centraal gelegen hotels
⇒ Routebeschrijvingen en actuele tips
⇒ Maatwerk en persoonlijke service

Fly Drive Extremadura (10 dagen)

Plasencia – Caceres – Aracena – Trujillo – Guadalupe

Deze Fly Drive Extremadura is samengesteld om in een rustig reistempo de regio Extremadura te ontdekken. Een dunbevolkt en niet toeristisch gebied in het zuidoosten van Spanje. De streek typeert zich door het dehesalandschap. Een landschap tussen bos en steppe in. Er zijn enkele interessante steden zoals Cáceres, Trujillo en Mérida maar ook prachtige natuurgebieden waar wandelaars en vogelliefhebbers het erg naar hun zin zullen hebben. Een mooie mix van cultuur en natuur.

Reisschema:

DagVervoerOvernachting
1aankomst Madrid - Plasenciavliegtuig / autoPlasencia
2Plasencia / La VeraPlasencia
3Plasencia - CáceresautoCáceres
4CáceresCáceres
5Cáceres - AracenaautoAracena
6AracenaAracena
7Aracena - Mérida - TrujilloautoTrujillo
8Trujillo / MonfragüeTrujillo
9Trujillo - GuadalupeautoGuadalupe
10Guadalupe - Madridauto / vliegtuig

Van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst Madrid – Plasencia
U komt aan op het vliegveld van Madrid. Welkom in Spanje!
Nadat u de huurauto in ontvangst hebt genomen rijdt u in 2,5 uur naar Plasencia. Een hele rit maar de snelweg is rustig en u rijdt door de Dehesa. Dit is een weids landschap, typisch voor deze streek, met hier en daar een kurkeik en grazend vee. Een tip voor een leuke koffie- of lunchstop krijgt u van ons mee.  Met onze duidelijke routebeschrijving zult u het hotel gemakkelijk vinden. Het hotel ligt in het centrum van de stad zodat u alles lopend kunt bereiken. Een eerste hapje en drankje op het terras; De rondreis in Extremadura kan beginnen!

Dehesa fly drive Extremadura
Dehesa landschap

Dag 2: Plasencia / La Vera
Plasencia is een klein rustig stadje met een interessante kathedraal en veel goed bewaarde gebouwen uit de renaissance. Het centrum van de stad is de door de zuilenrij omringde Plaza Mayor waar u heerlijk op het terras kunt zitten om het leven van deze stad in u op te nemen.
Vanuit Plasencia kunt u ook een aangename rondrit met de auto maken door de regio La Vera ten noordoosten van de stad. U rijdt door de vallei van de rivier de Tiétar waar veel sinaasappel- en palmbomen groeien en u enkele leuke dorpjes zou kunnen bezoeken. ´s Avonds gaat u weer lekker eten in Plasencia. U krijgt tips voor de beste plekjes van ons mee!

Dag 3: Plasencia – Cáceres
Na het ontbijt stapt u in de auto en gaat op pad naar Cáceres. De kortste route is 80 km die u in 1,5 uur kunt afleggen. Voldoende tijd dus voor een mooie omweg. U rijdt een stukje langs de rivier de Taag, bezoekt de Romeinse brug bij Alcántara en verkent het imposante klooster bij San Benito. Aankomst in Cáceres. Ook hier hebben we weer een hotel uitgezocht dat zich midden in het hart van het historisch centrum bevindt.

Caceres
Cáceres

Dag 4: Cáceres
Een hele dag om Cáceres te ontdekken. Cácares heeft een zeer interessant oud centrum. Een Moorse vestigingsmuur beschermt de kern van de stad waarin zich veel bouwwerken uit de gotiek en de renaissance bevinden. Er zijn heel veel kerken, paleizen, kapelletjes en andere prachtig bewaard gebleven gebouwen. U wordt ondergedompeld in tastbare geschiedenis. Maar Cácares is ook een levendige stad waar de gezelligheid tot laat doorgaat.

Dag 5: Cáceres – Sierra de Aracena
U gaat richting bossen en bergen van de Sierra de Aracena! Via snelweg is het 250 km in 2,5 uur rijden. Wij adviseren u om met een kleine omweg de plaats Olivenza te bezoeken. Olivenza is een hele gewone plaats waar u een goed beeld krijgt van hoe men in dit deel van Spanje leeft. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u hier andere toeristen tegen het lijf loopt. Daarnaast pakt u via deze omweg nog een mooi stuk ´dehesa´ mee.
U komt aan in uw hotel in de Sierra de Aarcena. Volop rust in het groen!

Sierra de Aracena
Sierra de Aracena

Dag 6: Sierra de Aracena
Een hele dag om een mooie wandeling te maken in dit werkelijk schitterende natuurpark. Uitgestrekte bosgebieden, grillige rotsformaties, kabbelende beekjes, schilderachtige dorpjes…
Natuurlijk kunt u ook een tocht met de auto maken om van het landschap te genieten en enkele dorpjes te bezoeken.

Dag 7: Sierra de Aracena – Trujillo
Vandaag rijdt u naar Trujillo. Een rit van 2,5 uur waarbij u langs de stad Mérida komt gereden. Deze plaats is zeker een bezoek waard. Door de vele Romeinse overblijfselen staat Mérida op de werelderfgoed lijst. Er is onder andere een theater, een amfitheater en een indrukwekkend circus te bezichtigen. Daarnaast is er een museum dat over de Romeinse vondsten informeert.
Verder naar Trujillo. U verblijft in het centrum van dit charmante stadje.

Monfrague
Monfragüe

Dag 8: Trujillo / NP Monfragüe
U hebt voldoende tijd om Trujillo te ontdekken. Een aangenaam stadje waar vooral veel architectuur uit de 16e en 17e eeuw is te vinden. Het is de stad van de Conquistadores, de veroveraars van Amerika.
Het verblijf in Trujillo is echter ook bedoeld om het, 50 km naar het noorden gelegen, natuurpark Monfragüe te bezoeken. Dit gebied staat vooral bekend om de vele vogels die er zijn te ´spotten´. Desgewenst kunnen wij voor u een ´birdwatch´-tour organiseren. Maar ook als u niet in het bijzonder in vogels bent geïnteresseerd is het een mooi park waar u goed aangegeven wandelingen kunt maken.

Dag 9: Trujillo – Guadalupe
Vandaag is uw doel het klooster van Guadalupe. De kortste route is minder dan 2 uur rijden. U overnacht in een aangenaam hotel in(!) het klooster. Het klooster is een imposant gebouw tegen een mooi bergdecor. Er zijn vele kunstschatten te bezichtigen.

Guadalupe tijdens Fly Drive Extremadura
Guadalupe

Dag 10: Guadalupe – vertrek Madrid
U rijdt in 3 uur naar het vliegveld waar u de auto afgeeft. Het einde van een mooie reis.

Opmerking:
Bij een late aankomst of een vroeg vertrek met het vliegtuig is een overnachting in Madrid aan het begin en/of einde van de reis aan te bevelen.

Fly Drive Extremadura Contact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Plasencia – Alfonso VIII
www.exehotels.com

Cáceres – Casa Don Fernando
www.casadonfernando.com

Aracena – Finca La Media Legua
www.fincalamedialegua.es

Trujillo – Palacio Chaves
www.palaciochaveshotel.com

Guadalupe – Real Monesterio
www.hospederiaguadalupe.es

De hotels die wij aanbieden zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 925,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief in deze rondreis Extremadura

 • 10 dagen autohuur (all inclusive) type D (Opel Corsa of gelijkwaardig) inclusief tweede chauffeur, alle noodzakelijke verzekeringen, afkoop eigen risico, vrije kilometers
 • 9 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • wegenkaart
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, routes naar de hotels, veel tips en informatie
 • deelname Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Optioneel

 • vliegtickets

Exclusief

 • vliegtickets
 • maaltijden
 • excursies
 • parkeerkosten (reken op ongeveer EUR 100,-)
 • brandstof

Voorwaarden autohuur

 • De autohuur is all-inclusive. U hebt geen eigen risico.
 • Bij de autoverhuurder dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard (Mastercard of VISA) op naam van de bestuurder en een geldig rijbewijs van de bestuurder(s).
 • Om de huurauto te mogen besturen dient u minimal 23 jaar te zijn en 2 jaar uw rijbewijs te hebben.
 • Bij ontvangst van de huurauto betaalt u voor een volle tank benzine. Bij het terugbrengen vindt er restitutie plaats voor elke kwart tank.
 • Er mag niet in de auto worden gerookt.
individuele rondreis Extremadura Fly Drive

Naar overzicht rondreizen Midden Spanje
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Spanje! Klik hier voor contactContact