Rondreis Spanje trein – Tejeda Travel

Rondreis Spanje treinContact

 • Rondreis Spanje trein door Castilia y León
 • Zeer comfortabel vervoer (gereserveerde plaatsen)
 • Kleinschalige en centraal gelegen hotels
 • Actuele tips, maatwerk en persoonlijke service

Rondreis Spanje trein (12 dagen)

Madrid – Ávila – Salamanca – Segovia – Toledo

Reist u graag met de trein in plaats van met de auto? In deze rondreis Spanje trein verkent u de belangrijkste steden van Midden Spanje met de trein. U hebt geen parkeerproblemen en reist comfortabel van binnenstad naar binnenstad.
De reis begint in de bruisende hoofdstad Madrid. Het is een echte metropool. Verder bezoekt u enkele mooie en interessante steden in de regio´s Castilla y León, Castlilla La Mancha en Extremadura. Steden vol goed bewaarde historie waarvan er verschillende op de lijst van werelderfgoed staan.

Reisschema:
Dag VervoerOvernachting
1aankomst Madridvliegtuig / taxiMadrid
2Madrid Madrid
3Madrid Madrid
4Madrid - Ávilataxi / trein / taxiÁvila
5Ávila / El Escorial Ávila
6Ávila - Salamancataxi / trein / taxiSalamanca
7Salamanca Salamanca
8Salamanca - Segoviataxi / trein / taxiSegovia
9Segovia / La Granja de San Ildefonso Segovia
10Segovia - Toledotaxi / trein / taxiToledo
11Toledo Toledo
12Toledo - vertrek Madridtrein / vliegtuig 
Van dag tot dag:
rondreis spanje trein
Rondreis Spanje

Dag 1: Aankomst Madrid
U komt aan op het vliegveld van Madrid. Welkom in Spanje!
Met de taxi laat u zich naar het centraal gelegen hotel brengen. Madrid is de hoofdstad en het middelpunt van Spanje. U begint de rondreis Spanje per trein goed met een hapje en drankje op een van de vele leuke pleinen van de stad.

Dag 2-3: Madrid
Tijdens deze rondreis Spanje per trein hebt u twee hele dagen om Madrid te verkennen. Er is zoveel te zien! Enkele hoogtepunten zijn de architectuur van de Gran Vía, het Prado museum, het koninklijk paleis, de Plaza Mayor en het Retiropark.

Dag 4: Madrid – Ávila
Na het ontbijt gaat u per bus of taxi naar het treinstation voor uw reis naar Ávila. U hebt van ons de treintickets al gekregen en hoeft dus alleen maar op tijd in de juiste trein te stappen. De zitplaatsen zijn gereserveerd. Per boemeltreintje rijdt u in 1,5 uur door interessant landschap en ziet het dagelijkse leven van de streek aan u voorbijtrekken. Aankomst op het station in Ávila. U laat u met de taxi naar het centraal gelegen hotel brengen. Het historische centrum van deze stad staat op de lijst van werelderfgoed. Er zijn veel granieten kerken en kloosters te bezoeken.

Avila rondreis spanje
Avila

Dag 5: Ávila
Een hele dag om Ávila te ontdekken. Vooral een wandeling over de goed intact gebleven stadsmuur is een hele belevenis.
Daarnaast kunt u ook een uitstapje maken naar het klooster El Escorial. Dat is een indrukwekkend gebouw dat een bezoek meer dan waard is. El Escorial is met de trein in 3 kwartier goed te bereiken.
´s Avonds is het weer genieten op een van de leuke pleintjes in Ávila.

Dag 6: Ávila – Salamanca
U gaat weer naar het treinstation voor een rit van 1,5 uur naar Salamanca. Uw hotel ligt natuurlijk weer in het hart van het historisch centrum zodat alles lopend te bereiken is.

aquaduct segovia
aquaduct Segovia

Dag 7: Salamanca
Een dag om de bruisende studentenstad Salamanca te ontdekken. Salamanca heeft een prachtig oud centrum met de oude en nieuwe kathedraal  en de universiteit als grote trekpleisters. Daarnaast is heerlijk koffie drinken op het levendige plein Plaza Mayor.

Dag 8: Salamanca – Segovia
Vandaag rijdt u naar Segovia. Met de hogesnelheidslijn bent u er in een uur. Aankomst in het centraal gelegen hotel in Segovia. Het is een prachtige stad die vooral bekend is om het Romeinse aquaduct en het Alcázar. Vooral in het donker is het een sprookjesachtige stad.

Dag 9: Segovia
Een hele dag om de voormalige vestigingsplaats Segóvia te ontdekken. Het historisch centrum staat op de werelderfgoedlijst. U zou ook een uitstapje kunnen maken naar  het paleis La Granja de Ildefonso. La Granja is een barok zomerpaleis met mooi aangelegde tuinen. Het paleis ligt ongeveer 10 kilometer buiten de stad en is per bus of taxi goed te bereiken. U krijgt alle informatie van ons mee.

Dag 10: Segovia – Toledo
Inclusief een overstap in Madrid bent u in 2,5 uur in Toledo. Het historisch centrum van Toledo ligt erg mooi op een verhoging in een bocht van de rivier de Taag. Binnen de goed bewaarde stadsmuren vindt u een overvloed aan goed intact gebleven gebouwen en monumenten.

Toledo
Alcazar Toledo

Dag 11: Toledo
U hebt een hele dag om Toledo te verkennen. Het is heerlijk om door de nauwe straatjes te slenteren en op elke hoek een mooi kasteel, burcht, kerk, moskee of synagoge tegen te komen. Toledo is ook bekend om de kunstschilder El Greco. Zijn werk is in de kerk van Santo Tomé en in het museum te bewonderen.

Dag 12: Toledo – vertrek Madrid
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog tijd om de stad te verkennen. U stapt in de trein die u in een half uur naar Madrid brengt. Daar stapt u in de bus, metro of taxi om naar het vliegveld te gaan. U krijgt informatie over de verschillende mogelijkheden van ons mee zodat het vlot en gemakkelijk verloopt.
Het einde van een mooie rondreis Spanje per trein.

Opmerking:
U zou deze reis bijvoorbeeld kunnen uitbreiden met een paar dagen aan het strand van de Costa Blanca. Vanuit Madrid bent u in 1,5 uur in Valencia of in 2,5 uur in Alicante.

Rondreis Spanje treinContact

Hotels (bij beschikbaarheid):

Madrid – Europa
www.hoteleuropa.eu

Ávila – Palacio de Valderrabanos
www.hotelpalaciovalderrabanos.com

Salamanca – Rua
www.hotelrua.com

Segovia – Palacio San Facundo
www.hotelpalaciosanfacundo.com

Toledo – Pintor El Greco
www.hotelpintorelgreco.com

De hotels die wij aanbieden zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Locatie en charme zijn voor ons belangrijke criteria.  Nog belangrijker zijn natuurlijk uw wensen. Mocht u andere hotels prefereren kunnen we ook die voor u in de reis opnemen.
De hotelkamers in de offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht u de reis boeken proberen wij de kamers meteen voor u vast te leggen. In het geval er geen beschikbaarheid is bieden wij u een alternatief. Pas nadat alle kamers definitief voor u zijn gereserveerd krijgt u van ons een factuur. Zo weet u precies waar u voor betaalt.

Prijs: vanaf EUR 1290,- per persoonvraag offerte aan

Inclusief

 • 11 hotelovernachtingen op basis van logies (standaardkamer) en ontbijt
 • trein Madrid – Ávila
 • trein Ávila – Salamanca
 • trein Salamanca – Segovia
 • trein Segovia – Toledo
 • trein Toledo – Madrid
 • uitgebreide reisbeschrijving met duidelijke plattegrondjes, veel tips en informatie
 • deelname Garantiefonds GGTO
 • assistentie Tejeda Travel

Optioneel

 • vliegtickets

Exclusief

 • vliegtickets
 • taxi vliegveld – hotel Madrid (EUR 30,-)
 • taxi Madrid – vliegveld (EUR 30,-)
 • taxikosten van en naar de bus-/treinstations (ca. EUR 5,- tot 10,- per rit)
 • maaltijden
 • excursies en entrees
Rondreis Spanje trein (12 dagen)

Naar overzicht rondreizen Midden Spanje

Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.

Kom naar Spanje! Klik hier voor contactContact