Alcazaba Málaga

Alcazaba Málaga

Hier vindt u veel informatie over Alcazaba Málaga.

Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Alcazaba Málaga

Alcazaba Málaga
Alcazaba Málaga

Het uit de moslimperiode daterende gebouw ligt aan de voet van de heuvel Gibralfaro. Het wordt bekroond door de Arabische verdedigingswerken waarmee het Alcazaba is verbonden door een ommuurde doorgang die bekend staat als de Coracha.

Volgens Arabische historici werd het tussen 1057 en 1063 gebouwd in opdracht van Badis, koning van de Berberse Taifa van Granada. Voor de bouw ervan werd onder andere gebruik gemaakt van zuilen, kapitelen en andere materialen uit het nabijgelegen Romeinse theater.

De Almoraviden bereikten Málaga in 1092 en de Almohaden in 1146. In 1279 werd de stad veroverd door Mohammed II Ben al-Ahmar en ging deel uitmaken van het Nasrid-koninkrijk. Het combineert zijn defensieve doel met de schoonheid die kenmerkend is voor een Arabisch paleis en is georganiseerd rond rechthoekige patio’s en ruimten rond tuinen en zwembaden. Volgens de traditionele architectuurprincipes van Granada wordt in de zalen getracht het spel van licht en schaduw te combineren dat de Arabische bouwmeesters zo goed beheersten.

De militaire componenten van het gebouw maken het tot een van de belangrijkste islamitische werken in Spanje van vandaag. Samen met de torentjes, schietgaten en kantelen, was de ligging, met uitzicht over de stad en de baai, misschien wel de meest effectieve verdediging.

In zijn tijd was het omringd door een wijk die nu niet meer bestaat, met latrines in elk huis en een eigen rioleringssysteem, een bewijs van het hoge niveau van beschaving dat in die tijd werd bereikt.

Het Alcazaba werd verschillende keren gerestaureerd, voor het laatst in de 20e eeuw. Bij de eerste archeologische opgraving werden overblijfselen van de met rood stucwerk beklede Romeinse muren gevonden en kleine waterreservoirs die in de leisteen waren uitgehouwen en werden gebruikt voor het maken van garum (de vispasta die door de Romeinen werd gemaakt). Er is ook een kerker waar christelijke slavinnen werden opgesloten nadat ze overdag hadden gewerkt.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Alcazabilla 2, 29012 Málaga
Telefoon: +34 952227230
Email: info@malagaturismo.com
Website: www.malaga.eu

Openingstijden en Prijzen

Zomer: 09.00 uur tot 20.00 uur (1 april tot 31 oktober)
Winter: 09.00 uur tot 18.00 uur (1 november tot 31 maart)
(laatste toegang een half uur voor sluitingstijd)

Gesloten op 1 januari, 28 februari en 25 december

Een toegangskaart kost: EUR 3,50
De toegang voor het publiek is gratis op zondag van 14.00 uur tot sluitingstijd.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Alcazaba Málaga

Waar bevindt zich het Alcazaba Málaga? Het Alcazaba bevindt zich in het historisch centrum van Málaga. Tussen de havenpromenade en de Plaza de la Merced.

Waar parkeren om het Alcazaba Málaga te bezoeken? De parkeergarage Alcazaba onder het Plaza de la Merced is het meest gemakkelijk. Ook Parking Muelle Uno is een goede optie.

Wanneer is het Alcazaba Málaga geopend? Elke dag behalve dinsdag van 9 tot 18 uur. In de zomer van 9 tot 20 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Alcazaba Málaga? De toegang bedraagt EUR 3,50. U kunt ook een combiantieticket kopen voor het Alcazaba en de Gibralfaro kasteel samen voor EUR 5,50. Zondag vanaf 14 uur is de toegang gratis.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla