Alfonso XIII

Alfonso XIII – Hotel Sevilla

Hier vindt u veel informatie over hotel Alfonso XIII.
Verdere hotels in het centrum van Sevilla:

Hotels Sevilla
EME Catedral Gran Melia Colon Palacio de Villapanes Casa Romana Casa 1800 Rey de Baeza Plaza de Armas Elvira Plaza Sacristia Santa Ana

Hotel Alfonso XIII

Alfonso XIII
© TURISMO ANDALUZ

Het hotel is een prachtig, imposant en luxueus gebouw met torens, marmeren vloeren en handgeschilderde tegels. Onlangs gerenoveerd (2012), is het een van die plaatsen die een ervaring is om in te verblijven. Met 151 kamers, waaronder 19 suites, ingericht in Moorse, Castilliaanse of Andalusische stijl, heeft het geometrische tapijten en klassiek-hedendaags meubilair, geaccentueerd met Marokkaanse lampen, ingelegde tafels en ingewikkeld gipsen lijstwerk (Moorse kamers). De Royal Suite is 200m2 groot en heeft een met paarlemoer ingelegd kabinet dat een geschenk was van de Aga Khan. De andere twee suites, Reales Alcazares en Torreon, hebben beide bevoorrechte kenmerken: de eerste biedt uitzicht op het (echte) koninklijke paleis en is gemodelleerd naar het privé-kantoor van Maria Padilla, maîtresse van Pedro de Wrede, terwijl de laatste een enorm privé-terras heeft, dat een van de hoektorens van het hotel omvat.

Zoals het een dergelijk etablissement betaamt, zijn de zalen zeer groots met prachtige betegeling, plafonds met houten balken en Boheemse kristallen kroonluchters.

Ongebruikelijk voor een luxe vijfsterrenhotel heeft het Alfonso XIII geen spa, maar er is wel een groot buitenzwembad in de tuin, een sauna en een fitnessruimte. Fijnproevers zullen genieten van het restaurant in Arabische stijl in de tuin en de innovatieve tapasbar met lange leren bankjes, met een groot, schaduwrijk terras, terwijl cocktails op het menu staan in de turquoise Art Deco bar.

Dit paleisachtige etablissement werd door koning Alfonso XIII gebouwd om het mooiste hotel van Europa te worden. De aanleiding voor deze luxueuze bouw was de Ibero-Americano Expo van 1929, een wereldtentoonstelling van het beste van Spanje, Portugal en de Latijns-Amerikaanse landen.


Boek een kamer via:

Informatie

Adres: Calle San Fernando 2, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 917 000
Email:
Website: www.marriott.com

Boek een kamer via:

Locatie

Bereikbaarheid Hotel Alfonso XIII

Met het openbaar vervoer:

Vanaf het vliegveld:
– Met de bus: u neemt de airportbus naar het centrum en stapt u uit bij halte Paseo Colon (Torre del Oro). De rit duurt 35 minuten. Vanaf hier is het 500 meter lopen.  Een ticket kost EUR 4,-.
– Met de taxi: de rit duurt 15 minuten en kost EUR 25,-.

Vanaf het treinstation:
– Te voet: lopend bent u in 25 minuten bij het hotel
– Met de taxi: de rit duurt 10 minuten en kost EUR 10,-.

Met de auto:

Volg de borden naar het historisch centrum, dan naar Park Maria Louise en dan naar het hotel.

Boek een kamer via:

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga