Archeologisch Museum

Archeologisch Museum

Hier vindt u veel informatie over het Archeologisch Museum in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Archeologisch Museum Sevilla

Archeologisch Museum
© TURISMO ANDALUZ

Het Archeologisch Museum van Sevilla gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, met het beheer van een openbare verzameling oudheden, voornamelijk uit de Romeinse stad Italica. Pas in het midden van de volgende eeuw werd het geconsolideerd en uitgebreid toen het van het klooster van La Merced werd overgebracht naar de huidige plaats: het “Pabellón de Bellas Artes” (paviljoen voor schone kunsten) dat door Aníbal González werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929 en door het stadsbestuur van Sevilla werd toegekend.

Het Archeologisch Museum van Sevilla heeft drie verdiepingen:

In de kelder bevinden zich tien voor het publiek toegankelijke zalen met een tentoonstelling van materiële getuigenissen van de verschillende samenlevingen die in het gebied van de huidige provincie Sevilla hebben bestaan, gedurende de prehistorie en de protohistorie.

De achttien zalen op de begane grond hebben betrekking op het Romeinse tijdperk, de Late Oudheid en de Middeleeuwen en eindigen bij de Vroegmoderne Tijd.

Op de bovenverdieping bevinden zich de bibliotheek, de zalen voor tijdelijke tentoonstellingen, de vergaderzaal en de interne werkruimten: beheer, administratie, onderzoek, conservering, restauratie en verspreiding.

Belangrijkste collecties: Prehistorie, Protohistorie, met inbegrip van het Late Bronzen Tijdperk, met voorbeelden van Fenicische en Tartessische culturen. Romeinse collecties, voornamelijk uit Italica, met een belangrijke verzameling beelden uit de tijd van Hadrianus. Het heeft Middeleeuwse, Islamitische en Visigotische stukken.

U mag zeker de Carambolo Schat niet missen die zich in het gedeelte van de Fenicische kolonisatie bevindt. In 1958 vonden arbeiders die funderingen aan het graven waren voor een nieuwe sportclub eenentwintig gouden sieraden, waaronder een halsketting, armbanden en stukken van een kroon uit de 6e eeuw. In het ontwerp zijn er duidelijke verbindingen met het Oosten, wat vragen oproept over wie deze mensen waren die al die duizenden jaren geleden Andalusië bewoonden.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza América 51, 41013 Sevilla
Telefoon: +34 954786474
Email:
Website: www.museosdeandalucia.es

Openingstijden en Prijzen

Winter (1 September tot 30 Juni)
Dinsdag t/m zaterdag van 9 tot 21 uur
Zon en feestdagen van 9 tot 15 uur
Op maandagen gesloten

Zomer (1 Juli tot 31 Augustus)
Dinsdag t/m zondag van 9 tot 15 uur
Zon en feestdagen van 9 tot 15 uur
Op maandagen gesloten

Een entreeticket kost EUR 1,50

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over het Archeologisch Museum Sevilla

Waar bevindt zich het Archeologisch Museum Sevilla? Het archeologisch museum bevindt zich op de Plaza de América (achter) in het Park Maria Louise (terrein EXPO 29) in het centrum van Sevilla.

Waar parkeren om het Archeologisch Museum Sevilla te bezoeken? Parkeergarage Muelle de las Delicias is het dichts bij het Park Maria Louisa. Vanuit hier is het niet meer dan 500 meter lopen.

Wat is er te zien in het Archeologisch Museum Sevilla? Er zijn voorwerpen uit de prehistorie en het bronzen tijdperk. Er is een grote collectie met Romeinse voorwerpen. Onder andere prachtig mozaïek uit Itálica.

Wanneer is het Archeologisch Museum Sevilla geopend? Dinsdag t/m zaterdag van 9.00 – 21.00 uur. Zondag en feestdagen van 9.00- 15.30 uur. Op maandag gesloten.

Wat kost een entreekaartje van het Archeologisch Museum Sevilla? Als u kunt aantonen dat u uit de Europese Unie komt dan is de entree gratis. Anders betaalt u Euro 1,50.

Is het Archeologisch Museum Sevilla leuk voor kinderen? De meeste kinderen zullen liever in het park rondom het museum verblijven.

Is het Archeologisch Museum Sevilla een bezoek waard? Als u bent geïnteresseerd in een grote collectie voorwerpen uit de Romeinse periode (waaronder prachtige mozaïeken vloeren) dan is het zeker een bezoek waard. Ook het gebouw op zich en het park waarin het zich bevindt maken het een leuk uitje.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga