Archivo de Indias

Archivo de Indias

Hier vindt u veel informatie over Archivo de Indias in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Archivo de Indias

Archivos de Indias
© TURISMO ANDALUZ

Het Archivo General de Indias in Sevilla werd in 1785 opgericht op verzoek van koning Karel III, met als doel de documentatie betreffende het bestuur van de Spaanse koloniën, die tot dan over verschillende archieven verspreid was, op één plaats te centraliseren. Het Casa Lonja de Mercaderes in Sevilla, gebouwd tijdens het bewind van Filips II tussen 1584 en 1598, werd gekozen als de zetel van het archief, een taak die het tot op heden vervult. Het archief bevat ongeveer 43.000 dossiers, met ongeveer 80 miljoen bladzijden en 8.000 kaarten en tekeningen die in hoofdzaak afkomstig zijn van de grootstedelijke organismen die belast waren met het bestuur van de koloniën. Het werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, samen met de kathedraal en de Reales Alcazares. Binnen bevindt zich de centrale binnenplaats, opgetrokken in steen en van grote afmetingen, met bogen die steunen op zuilen met halve zuilen. De huidige hoofdtrap van het gebouw, ontworpen door Lucas Cintora, springt in het oog.

 Wat is er te zien?

Het vierkante gebouw van twee verdiepingen, met galerijen rond een centrale patio, heeft verschillende openbare ruimten: een galerij op de begane grond, terwijl een groot deel van de eerste verdieping is gewijd aan tentoonstellingen voor bezoekers.

De galerij op de begane grond herbergt een bronzen kanon met een fascinerende geschiedenis. Het werd in 1616 in Sevilla gemaakt en werd gebruikt op een galjoen dat in 1622 bij Cuba zonk. Het schip werd in 1975 gelokaliseerd aan de hand van documentatie van het Archivo, de lading zilveren en gouden munten werd geborgen, en het wapen werd in 1976 aan Spanje teruggegeven.

De Lonja is beroemd om zijn prachtige rood-wit marmeren trap die van de begane grond naar de eerste verdieping leidt. Deze werd gebouwd met marmer uit Malaga, en is zeer indrukwekkend met zijn naambord en koninklijk wapen in reliëf uitgehouwen.

Boven ziet u kaarten uit de 17e eeuw van bijna alle Spaanse koloniën, die zich uitstrekken over heel Midden- en Zuid-Amerika en tot in Azië: Argentinië, Bolivia, Chili, Cuba, El Salvador, Guatemala, Haïti, Mexico, Peru, Panama, Paraguay, Uruguay, Venezuela, de Phillippijnen.

U kunt een inleidende film over de Lonja bekijken, in het Spaans met Engelse ondertitels, in een kleine kamer helemaal links van de eerste galerij die u betreedt (hij is niet gesigneerd). Hierin wordt het Archief beschreven als “het geheugen van de Nieuwe Wereld”, en wordt eraan herinnerd dat Sevilla jarenlang de enige haven was met een vergunning om handel te drijven met de Nieuwe Wereld, en dat het daarom “het belangrijkste handelscentrum van het oude continent” was.

Er worden vaak tentoonstellingen gehouden in het Archivo, in de galerijen rond de centrale patio. Ze tonen documenten die normaal worden opgeborgen, met als thema landen, periodes, reizen of andere aspecten van de koloniale geschiedenis van Spanje.

Niet te missen is de pas geopende “Salon de los Cuatro Goyas”, een zaal helemaal rechts van de hoofdgalerij op de eerste verdieping. Zoals de naam al zegt, zijn hier vier schilderijen van Goya te zien, naast porselein uit de 18e eeuw en 19e-eeuwse figuren van indigenos (inboorlingen). Deze stukken zijn geschonken door de familie van de hertog van Montpensier (Borbons die door sommigen als erfgenamen van de Mexicaanse troon worden beschouwd).

 Welke documenten bevat het archief?

Er zijn in totaal 43.000 dossiers, met 80 miljoen bladzijden originele documenten van meer dan 300 jaar oud. Zij bestrijken alles, van de ontdekking, exploratie en verovering van de Nieuwe Wereld tot de politieke, sociale en economische geschiedenis van de koloniën; bijzonderheden over de pre-Colombiaanse volkeren in hun natuurlijke staat; commerciële handel en uitdagingen op zee; missionarissen en de Inquisitie.

Enkele van de belangrijkste documenten van het Archivo zijn:

– Brieven van Cristobal Colon (Christoffel Columbus) aan zijn beschermheren, de Reyes Catolicos, Isabella en Ferdinand, waaronder de Capitulacion de Santa Fe, een contract tussen de conquistador en de monarchen, gedateerd 17 april 1492
– Het Verdrag van Tordesillas uit 1494, toen Jan II van Portugal en de Reyes Catolicos de wereld verdeelden tussen hun koninkrijken
– Archieven van de families Colon en Montpensier
– Pauselijke bullen
– Documenten opgenomen in het UNESCO-programma Memory of the World, voor het behoud van het documentaire erfgoed


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Av. de la Constitución, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 500 528
Email:
Website: www.sevilla.org

Openingstijden en Prijzen

Maandag t/m zaterdag: 9.30 – 17.00
Zondag en feestdagen: 10.00 – 14.00

De entree is gratis.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over Archivo de Indias in Sevilla

Waar bevindt zich Archivo de Indias Sevilla? Vlakbij de kathedraal in het historisch centrum van Sevilla. Adres: Avenida de la Constitución.

Waar parkeren om Archivo de Indias Sevilla te bezoeken? Er zijn geen parkeerplekken echt dicht in de buurt. Vanuit parking Paseo de Colon of parkeergarage Cano y Cueto is het een kleine kilometer lopen. Als u niet wilt lopen dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi.

Wat is er te zien in Archivo de Indias Sevilla? Het is een archief met documenten uit de tijd van de ontdekking van de Nieuwe wereld en de koloniën van Spanje.

Wanneer is Archivo de Indias Sevilla geopend? Maandag t/m zaterdag van 9.30 – 17.00 uur. Zondag en feestdagen van 10.00 – 14.00 uur.

Wat kost een entreekaartje van Archivo de Indias Sevilla? De entree voor dit prachtige archief is helemaal gratis.

Is Archivo de Indias leuk voor kinderen? De meeste kinderen zijn onder de indruk van de hoeveelheid documenten. Daarnaast zijn er prachtige kaarten te bewonderen.

Is Archivo de Indias een bezoek waard? Het archief is heel bijzonder en zeker een bezoek waard. In ieder geval proberen ook al trekt het u niet meteen aan. U loopt er waarschijnlijk toch langs en de entree is gratis.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga