Automuseum Málaga

Automuseum Málaga

Hier vindt u veel informatie over het Automuseum Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Automuseum Málaga

Automuseum Málaga
Automuseum Málaga

Dit museum is gevestigd in een van Malaga’s architectonisch meest verbluffende gebouwen: de oude tabaksfabriek (Fabrica de Tabacos). Het werd gebouwd in 1927 en is zorgvuldig verbouwd om een collectie van meer dan 80 oldtimers en moderne auto’s te huisvesten, naast modieuze reismemorabilia uit de jaren 20, 30, 40 en 50 om ook niet-autoliefhebbers tevreden te houden.

De eerste auto in de tentoonstelling is zo oud dat hij meer op een paardenkoets lijkt, zonder paard, maar met een motortje in de plaats. Van hieruit worden we door 10 gebieden geleid die gewijd zijn aan verschillende tijdperken en thema’s, zoals Belle Epoque, Art Deco, Dolce Vita en Engelse Traditie. Plus de meer hedendaagse wagens waaronder een model op zonne-energie.

Naast auto’s met vlammen op de flanken en supersterke geluidssystemen, is er op Tuning (of pimpen, zoals het in de VS heet) een echte “jetset car” te zien: een zwarte Rolls-Royce die is bewerkt met Swarovski-kristallen. Het museum biedt ook onderdak aan mooie exemplaren van Bugatti, Auburn, Bentley, Jaguar, Ferrari en Mercedes. U kunt er een keur aan verzamelobjecten uit een vervlogen tijd bewonderen.

In dit museum gaat het vooral om de auto als kunstwerk, met onder meer modellen die door beroemde schilders zijn aangepast. Zoals Sonia Delaunay, een Frans-Oekraïense kunstenares en de eerste vrouw wier werk tijdens haar leven in het Louvre werd tentoongesteld. Sonia beschilderde auto’s in gedurfde, kleurrijke ontwerpen geïnspireerd op het kubisme en leverde aangepaste modellen voor BMW, Renault en Bugatti.

Vintage hoeden

In het museum museum vindt u meer dan alleen auto’s; slim genoeg richt het zich ook op diegenen die minder gefascineerd zijn door vierwielige machines. De meeste vrouwelijke bezoekers zullen opgelucht zijn te horen dat er ook een collectie van 300 vintage hoeden is. Uit de hoogdagen van de hoeden, de jaren 1920 tot 1950, zijn alle grote modehuizen vertegenwoordigd: Chanel, Dior, Lanvin, Balmain – er is zelfs een replica van Dali’s schoenhoed. Deze worden aangevuld met antieke reisgerelateerde stukken, zoals ouderwetse lederen koffers en enorme antieke reiskoffers.

Glamour

Het totale effect van dit museum is dat autorijden sexy en glamoureus wordt, zodat je zin krijgt om weg te rijden in een Rolls, met een vintage hoed en zonnebril op, en een sjaal die achter je aan wappert in de wind. En dat kan ook: er zijn verschillende auto’s te huur. U kunt rijden in een roze Cadillac compleet met chauffeur, een gouden Bentley met bekleding in luipaardprint, of de limo waarmee Grace Kelly op haar trouwdag naar het koninklijk paleis van Monaco reed; prijzen beginnen rond de 500 euro, inclusief chauffeur.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Avenida de Sor Teresa Prat 15, 29003 Málaga
Telefoon: +34 951137001
Email: info@museoautomovilmalaga.com
Website: www.museoautomovilmalaga.com

Openingstijden en Prijzen

Van maandag tot zondag van 10 tot 19 uur.
24 en 31 december van 10 tot 14 uur.
Gesloten: 25 december, 1 januari. De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd van het museum.

Een entreeticket kost EUR 9,50 (met korting EUR 7,-)

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Automuseum Málaga

Waar bevindt zich het Automuseum Málaga? Het museum bevindt zich buiten het historisch centrum in de oude tabaksfabriek. Het is een half uur lopen dus wellicht is de bus (nr 16 vanuit het centrum) of de fiets een goede optie om er te komen.

Waar parkeren om het Automuseum Málaga te bezoeken? U parkeert gratis op de ruime parking van het museum.

Wat is er te zien in Automuseum Málaga? Een uitgebreide collectie van auto´s door de jaren heen. Daarnaast veel speciale modellen zoals een Rolls Royce versierd met Svarovski kristallen. En een mooie collectie vintage kleding uit dezelfde periode als de auto´s.

Wanneer is het Automuseum Málaga geopend? Elke dag van 10 tot 19 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Automuseum Málaga? Een entreeticket kost 9 euro.

Is het Automuseum Málaga leuk voor kinderen? Kinderen kijken hun ogen uit bij al de glamour die het museum herbergt.

Is het Automuseum Málaga een bezoek waard? Het museum is zeker een bezoek waard. Ook voor mensen die niet van auto´s houden. Naast auto´s is er ook een mooie vintage kleding collectie.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com