Bezienswaardigheden Andalusië

Bezienswaardigheden Andalusië Contact

Hier vindt u veel informatie over bezienswaardigheden in Andalusië.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Vliegvelden Klimaat Andalusië
Bezienswaardigheden Málaga
Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso
Bezienswaardigheden Sevilla
Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Bezienswaardigheden Andalusië

bezienswaardigheden Andalusie
Tejeda Travel Team

Moorse paleizen, zonovergoten landschappen en witte dorpen: Andalusië is een land van diversiteit en contrasten. Romeinen, Feniciërs, Moren en Christenen hebben allemaal bijgedragen aan de cultuur van de regio. Dit wordt niet alleen weerspiegeld in de adembenemende architectonische meesterwerken en kunstschatten, maar ook in de gastronomie en de expressieve flamenco. Niet minder interessant dan de grote steden zijn de kleine witte dorpjes met hun smalle straatjes en pittoreske pleintjes. Langs de kusten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee vindt u nog steeds vele afgelegen baaien en stranden waar u ongestoord kunt zonnebaden. Van de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada tot de stoffige woestijnen van de Tabernas, Andalusië is een land dat steeds opnieuw verrast.

Hoogtepunten van Andalusië

Het paleiscomplex van het Alhambra in Granada wordt beschouwd als een meesterwerk van de Moorse architectuur en mag, vanwege zijn unieke karakter, niet ontbreken tijdens een bezoek aan Andalusië. De Witte Dorpen daarentegen, ingebed in het landschap, nodigen u uit om te dromen en te vertoeven. De beste manier om de diversiteit van Andalusië te verkennen is een rondreis. Lees meer over de Hoogtepunten van Andalusië.

Natuur in Andalusië

Vele regio’s zijn nog steeds vrij van menselijke invloeden. Om dat zo te houden, heeft de regering talrijke belangrijke natuurparken en reservaten uitgeroepen, waaronder het moerasgebied Coto de Doñana, een belangrijke stop voor Europese trekvogels, en de verlaten Cabo de Gata, waar machtige kliffen eenzame baaien beschermen.

Architectuur in Andalusië

Het zijn vooral de Moren die hun stempel hebben gedrukt op de steden en dorpen van Andalusië met hun kastelen, paleizen en tuinen. Later werden veel Arabische elementen zoals geometrische tegelpatronen, honingraatplafonds en ronde bogen door de christenen overgenomen en geromantiseerd. Deze zogenaamde Mudejar-stijl is bijzonder goed te zien in het Alcázar in Sevilla.

Kerken in Andalusië

Het christendom bereikte alle delen van Andalusië aan het einde van de 15e eeuw, vandaar dat de grote kerken en kathedralen van de regio voornamelijk in renaissance- en barokstijl gebouwd zijn. Ze staan vaak op dezelfde plaats als de voormalige moskee, bijvoorbeeld in Sevilla, waar de minaret werd omgebouwd tot een klokkentoren. In Córdoba werd de kathedraal gebouwd in het midden van de moskee zelf; een unieke combinatie van twee religieuze zienswijzen op één plaats.

Vragen en antwoorden over bezienswaardigheden Andalusie

Wat zijn de belangrijkse bezienswaardigheden Andalusië? Wat u gezien moet hebben zijn: Het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba, de kathedraal van Sevilla, de witte dorpen, Ronda, de Sierra Nevada en de stranden.

Wat zijn de mooiste steden van Andalusië? De mooiste steden zijn Granada, Córdoba, Sevilla, Jerez, Ronda en Málaga. Daarnaast zijn Cádiz, Arcos de la Frontera en Antequera zeer de moeite waard.

Wat zijn de hoogtepunten van Andalusië? De hoogtepunten van Andalusië zijn: De Caminito del Rey, het Alhambra in Granada, de sherrybodega´s in Jerez, de Mezquita in Córdoba, de grotten van Nerja, natuurpark El Torcál en de brug in Ronda.

Wat is er te doen in Andalusië? In Andalusië kunt u steden bezoeken, wandelen in de  natuurparken, fietsen op de Via Verde, bergtochten maken en van het strand genieten.

Welke witte dorpen kun je bezoeken in Andalusië? De mooiste witte dorpen in Andalusië zijn Zuheros, Grazalema, Zahara de la Sierra en Frigiliana.

Wat zijn de mooiste plekken van Andalusië? Voor de natuur ga je naar de Sierra de Grazalema, de Alpujarras en El Torcál. Voor cultuur ga je naar Sevilla, Granada en Córdoba. Voor pittoreske dorpen ga je naar Grazalema, Zuheros en Frigiliana. Voor het strand ga je naar de Costa de la Luz en in de buurt van Nerja.

Wat is de top 10 van Andalusië? 1 Sevilla. 2 Natuurpark El Torcál. 3 De Mezquita in Córdoba. 4 Caminito del Rey. 5 Het Alhambra in Granada. 5 Ronda. 6 Witte dorpen in Sierra de Grazalema. 7 Tapas eten in Málaga. 8 Sherry proeven in Jerez. 9 De grotten van Nerja. 10 Cádiz

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla