Bezienswaardigheden Malaga

Bezienswaardigheden Málaga

Hier vindt u veel informatie over bezienswaardigheden in Málaga.

Málaga
Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Bezienswaardigheden Málaga

bezienswaardigheden Malaga
uitzicht op de haven

Málaga is booming. Nog niet zo lang geleden was het een stad die door toeristen over het hoofd werd gezien. De opening van het Picasso-museum in 2003 heeft de culturele wedergeboorte van de stad in gang gezet. En nadat Málaga zich kandidaat heeft gesteld om Culturele hoofdstad van Europa 2016 te worden zijn er veel initiatieven gestart die de stad hebben doen opbloeien. Er zijn nieuwe musea geopend, er is een nieuw havengebied ontsloten en er is een kunstenaarswijk ontstaan. Dat gegeven, samen met de monumenten uit het verleden, het lange strand, het goede eten en het mooie weer zorgt ervoor dat Málaga momenteel erg geliefd is om te bezoeken.

Monumenten in Málaga

Er zijn verschillende mooie monumenten in Málaga te bezoeken.  De meeste bevinden zich vlak bij elkaar in het centrum van de stad. De imposante kathedraal wordt in de volksmond ook wel La Manquita genoemd, wat de eenarmige dame betekent. Er is een goed gerestaureerd Romeins theater waar in de zomer concerten worden gegeven. Er is een fort uit Moorse tijden, de Alcazaba, te bezoeken. En je kunt de heuvel beklimmen naar het kasteel Gibralfaro. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Musea in Málaga

Centre Pompidou Malaga
Centre Pompidou Málaga

Malaga heeft meer musea dan welke andere stad in Andalusië dan ook. Op het moment zijn het er dertig en er komen er nog nieuwe bij. Het nieuwste is het langverwachte Malaga Museum voor diegenen die geïnteresseerd zijn in archeologie en de geschiedenis van de stad. Een moderne kunstcollectie vindt u in de dependance van het Centre Pompidou, gehuisvest in een nieuw gebouw in het havengebied. In de oude tabaksfabriek bevinden zich twee museums. Het eerste is het automobielmuseum waar oude auto´s samen met kleding uit die tijd worden tentoongesteld. Het tweede is een deel van het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg.  Hier hangen schilderijen van beroemde Russische schilders zoals Repin, Kandinsky en Chagall. Verder zijn het Picasso museum, het CAC, voor hedendaagse kunst en het museum Carmen Thyssen ook een bezoek waard.

Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Eten en drinken in Málaga

sardientjes in malaga
sardientjes

Restaurants en drinkgelegenheden zijn in Málaga volop te vinden. Om te eten kun je terecht in een eenvoudige tapas bar of chique dineren in een sterrenrestaurant. Vaak kun je met tapa´s al een hele maaltijd samen stellen. Als je van bar naar bar voor een drankje en een tapa gaat, noemt men ´tapear´. Voor een lekkere verse vis ga je het beste naar een van de strandrestaurants, Chiringito´s genaamd. Deze vind je langs de gehele boulevard. De specialiteit hier zijn de sardientjes die boven een vuur van olijfhout worden bereid. Uit eten in Málaga is heerlijk en relatief goedkoop.

Shopping in Málaga

Málaga heeft een uitstekend winkelcentrum. De belangrijkste winkelstraat is de Calle Marqués de Larios (vaak gewoon ‘Larios’ genoemd). Deze is autovrij en begint bij de Plaza de Marina. Het is een bruisend, autovrij en chique gebied met veel boetieks, designerwinkels en hippe cafés, allemaal omgeven door prachtig gerestaureerde gebouwen. Vlakbij het vliegveld is het winkelcentrum Plaza Mayor. Het is eenvoudig (zowel met de auto als met de trein) te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Je vindt er naast een Nike Outlet en een grote Mediamarkt alle gangbare kleding- en schoenenwinkels. Verder is er een groot bioscoopcomplex en veel restaurantjes.

Festivals in Málaga

Er worden in Malaga door het hele jaar veel festivals gevierd, zoals het International Jazz Festival (begin november) en het Film Festival (begin maart). De belangrijkste locatie voor deze en andere evenementen, naast uitstekend theater en muziek, is het prachtige Teatro Cervantes.
In augustus is het féria de Málaga. Deze feestweek wordt overdag in het centrum en ´s avonds op een groot terrein bij het Congrescentrum gevierd.

Vragen en antwoorden over bezienswaardigheden Málaga

Wat zijn de belangrijkse bezienswaardigheden van Málaga? De hoogtepunten van Málaga zijn: Het havengebied Muelle 1, het kasteel Gibralfaro, het Picassomuseum en de kathedraal la Manquita.

Wat kun je doen in Málaga? Bezoek de levendige markt Atarazanas, fiets op de strandboulevard van La Malagueta, beklim de heuvel naar kasteel Gibralfaro en eet een sardientje in een Chiringuito.

Wat is er in de omgeving van Málaga te doen? Vanuit Málaga kun je vele leuke uitstapjes en excursie maken. Het meest populair zijn de wandeling Caminito del Rey en een bezoek aan het Alhambra in Granada. Verder kun je wandelen in natuurgebied El Torcál en de grotten van Nerja bezoeken.

Kun je in Málaga shoppen? Het winkelgebied van Málaga bevindt zich rondom de chique calle Larios. Naast schoenen en kledingwinkels zijn er ook vele gezellige café´s terrassen. Een groot winkelcentrum buiten de stad is de Plaza Mayor. Naast de gebruikelijke winkels is er ook een nieuwe Designer Outlet.

Málaga in een dag bezoeken? Bezoek het Picasso museum en de kathedraal, koop streekproducten in de markt Atarazanas, beklim de Gibralfaro, struin door de wijk SOHO en loop via de haven naar het strand Malagueta om een sardientje in een Chiringuito te eten.

Is er een toeristeninformatie in Málaga? Die vind je op de Plaza Marina. Dat is het plein tussen de haven en calle Larios.

Zijn er tours in Málaga? Je kunt fietsen met een Nederlandse gids. Er is een hop on – hop off bus en je kunt een excursie boeken voor de Caminito del Rey of het Alhambra.

Is er een strand in Málaga? Het strand in Málaga is goed te bereiken. Ten westen van de haven ligt het strand La Malagueta. Ten oosten van de haven ligt het strand La Caleta.

Waar kun je goed eten in Málaga? Het bekendste tapas restaurant is El Pimpi. Een restaurant met een Michelinster is José Carlos Garcia. Vis eten op het strand kun je het beste bij Maricuchi.

Wat zijn leuke hotels in Málaga? In het centrum van Málaga heb je een grote keuze uit hotels in alle categoriën. Fatsoenlijk en niet te al duur is het driesterren hotel Don Curro. Wil je een ster meer dan kies je voor het zakelijke MS Maestranza bij de haven.

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla