Bezienswaardigheden Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla

Hier vindt u veel informatie over bezienswaardigheden Sevilla.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla
Sevilla

Sevilla is een stad die zijn sporen nalaat, en veel mensen omschrijven haar als bijzonder. Dat komt misschien door de grootsheid van haar monumenten. Maar Sevilla is veel meer dan zijn onmiskenbare monumentaliteit. Het is een stad van levendige straten en grote open ruimten zoals het enorme Plaza de España, het María Luisa Park en de avant-gardistische Setas de Sevilla. En als u wilt genieten van de authentieke sfeer van Sevilla, probeer dan eens tapas te gaan eten in de oude stad, in populaire wijken als Alameda, Macarena, Nervión, Los Remedios of Triana. Gemarineerde ‘pescaíto’ (vis), kleine gevulde broodjes, typische slakken, fino (witte wijn), manzanilla (zoete wijn) of een koud biertje zijn een must bij elk tapasuitstapje.

Monumenten in Sevilla

Nu de UNESCO een complex van drie gebouwen in Sevilla tot werelderfgoed heeft verklaard – namelijk de kathedraal, het Alcazar-paleis en het Archief van Indië – is het geen wonder dat zowel internationale als Spaanse toeristen massaal naar de stad komen om de prachtige monumenten te bekijken die zijn achtergelaten door de vele culturen die de stad hebben bewoond.

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Musea in Sevilla

La Maestranza stieren Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Sevilla is een stad die uitnodigt tot vele uren verkenning in de buitenlucht. De Andalusische hoofdstad kan het beste worden ontdekt als u een wandeling maakt door haar straten en pleinen, waarvan sommige een grote schoonheid bezitten die in hoekjes verborgen liggen en vaak niet eens op kaarten voorkomen. Sevilla is echter ook een stad die openstaat voor cultuur, want ze heeft een uitgebreid aanbod van musea. Hier is een selectie van onze top tien musea om te bezoeken tijdens uw volgende reis naar de stad.

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Eten en drinken in Sevilla

tapas sevilla
tapa´s

Andalusië is terecht beroemd om zijn voortreffelijke gastronomie. Met eersteklas ingrediënten die in de hele regio worden verbouwd en langs de uitgestrekte kust worden gevangen, zoals jamon iberico, tomaten en garnalen, worden de meest vooruitstrevende gerechten bereid en gepresenteerd met typisch Spaanse flair en innovatie. Sevilla is de bakermat van de tapas, waar dit wereldberoemde kleine gerecht om te delen werd uitgevonden.

Sevilla staat bekend om zijn nachtleven. De milde en zwoele avonden en nachten nodigen u uit voor een verblijf in een van de vele bars en restaurants. Sevilla heeft voor bezoekers en bewoners van alle leeftijden wat te bieden. De jeugd komt vooral op de pleinen in de oude binnenstad van Sevilla bij elkaar. Rondom de Giralda zijn de café’s altijd goed gevuld.
Voor toeristen wordt een scala aan flamenco shows aangeboden.
Nergens in Sevilla ontbreekt het aan tapas. Sevilla wordt dan ook beschouwd als de bakermat van de tapas, die in allerlei warme of koude variaties bij een drankje worden geserveerd.

Shopping in Sevilla

Het belangrijkste winkelgebied is het plein tussen de Plazas Nueva, Magdalena, Encarnacion en San Francisco, met Calle Sierpes in het hart. Voor meer toeristische spullen (flamencoschorten, T-shirts, souvenirs van stierengevechten) kunt u terecht in de Barrio Santa Cruz; voor meer individuele winkels kunt u terecht in de Barrio San Vincente en de Alameda; voor keramiek kunt u terecht in de Triana, waar de prachtige azulejos (keramische tegels) worden gemaakt die vele Sevillaanse bars, hotels, kerken en particuliere huizen sieren.

De meeste winkels zijn van maandag tot vrijdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur, en alleen op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, hoewel sommige grotere in het centrum de hele dag en op zaterdagmiddag open blijven. Bijna alle winkels accepteren creditcards.

Festivals in Sevilla

In Sevilla is traditie altijd in de mode. Van flamencoshows en Spaanse gitaarmuziek tot typisch keramiek en kunstnijverheid, die altijd een goed souvenir van de stad zijn. Er zijn tal van winkels en ateliers in Triana. En het is gemakkelijk om te genieten van flamenco bij een van de vele ’tablaos’ of ‘peña´s’ (buurtgroepen). In Sevilla wordt misschien wel het belangrijkste internationale festival van deze kunst gehouden: De Biënnale.

De traditie van Sevilla komt ook tot uiting in haar meer internationale festivals. Twee goede voorbeelden zijn de Aprilfeesten en de Heilige Week. Het eerste staat in het teken van vreugde en passie voor de populaire Andalusische kunst, een onovertroffen kans om te genieten van het geluid van de Spaanse gitaar, de flamencomode en het feestelijke Sevilla. De Goede Week is een hartstochtelijk festival vol emotionele momenten. Om het te begrijpen, kunt u het beste getuige zijn van een van de veelbezochte religieuze processies of een live ‘saeta’ (emotioneel flamencolied opgedragen aan de religieuze figuren) horen.

Vragen en antwoorden over bezienswaardigheden Sevilla

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla? De belangrijkste monumenten zijn de kathedraal en de Real Alcazar. Verder bezoekt u de Plaza de España in het park Maria Louise. Ook mag u een wandeling door de wijken Santa Cruz en Triana niet overslaan.

Wat kun je doen in Sevilla? 1) Bezoek belangrijke monumenten zoals de kathedraal en de Real Alcazar. 2) Uitzicht vanaf de Metropol Parasol. 3) Bekijk keramiektegels in de wijk Triana. 4) Bezoek een flamencoshow. 5) Geniet van tapa´s!

Wat is er in de omgeving van Sevilla te doen? Vlakbij Sevilla vindt u de resten van de belangrijke Romeinse stad Itálica. Er is onder andere een prachtig amfitheater. Mogelijke dagexcursies vanuit Sevilla: 1) De Mezquita in Córdoba. 2) Paarden en sherry in Jerez. 3) Wandelen in de Sierra de Aracena.

Kun je in Sevilla shoppen? Dat kan uitstekend. Het winkelgebied bevindt zich rondom calle Sierpes. Voor flamenco en keramiektegels gaat u naar de wijk Triana, waar trouwens ook een leuke overdekte markt is.

Sevilla in een dag bezoeken? Zorg dat u kaartjes hebt gereserveerd voor de Giralda en Real Alcazar zodat u niet in de rij hoeft. Maak een wandeling door het park Maria Louise van de EXPO 29. Bezoek een museum naar smaak, bijvoorbeeld de Bellas Artes of hedendaagse kunst in La Cartuja. Ga tapa´s eten in de wijk Triana en sluit de dag af met een flamencovoorstelling.

Is er een toeristeninformatie in Sevilla? De ´oficina de turismo´ vindt u aan de rivier niet ver van de Torre del Oro. Informatie op www.visitasevilla.es

Zijn er tours in Sevilla? Er is een hop on – hop off bus. Er zijn stadswandelingen met gids. En er worden fietstochten georganiseerd. Daarnaast worden er tapa´s tours aangeboden.

Is er een strand in Sevilla? Nee er is geen strand. Het dichtstbijzijnde strand is op een uurtje rijden.

Waar kun je goed eten in Sevilla? Er zijn vele goede restaurants in Sevilla zoals Maria Trifulga in de wijk Triana of Petit Comte in de wijk Arenal. Gebruikelijker echter is om tapa´s te eten. Er zijn legio tapa´s bars.

Wat zijn leuke hotels in Sevilla? Het meest exclusieve hotel is Alfonso XIII vlakbij de Plaza de España. Er zijn veel grote viersterren hotels maar ook enkele kleinschalige pareltjes die in oude herenhuizen met prachtige patio´s zijn gevestigd.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga