Bisschopspaleis

Bisschopspaleis

Hier vindt u veel informatie over het Bisschopspaleis.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Bisschopspaleis – Palacio Episcopal

bisschopspaleis
© TURISMO ANDALUZ

Het bisschoppelijk paleis (Palacio Episcopal) is een reeks gebouwen die tijdens de bouw met elkaar werden verbonden totdat in de 18e eeuw het grote geheel werd voltooid dat het hele blok in beslag nam.  Het heeft een indrukwekkende barokke voorgevel die uitkijkt op de Plaza del Obispo.

Dit prachtige portaal werd in de 18e eeuw ontworpen door architect Antonio Ramos, de bouwmeester van de kathedraal. Het is in laatbarokke stijl met een centrale nis verdeeld in drie overlappende overspanningen: de ingang, het balkon en de Virgen de las Angustias (Maagd van Smarten) in steen. Het combineert een achtergrond van grijs marmer met roze marmer voor de prachtig afgewerkte zuilen.

Binnen zijn er maniëristische en barokke binnenplaatsen zoals de Troonzaal, die in het verleden werd gebruikt voor de ontvangsten van de bisschop. De indrukwekkende keizerlijke trap wordt overdekt door een elliptische koepel waarin u de Triomf van de Eucharistie kunt bewonderen, een anoniem werk uit de 18e eeuw.

Een permanente tentoonstelling genaamd “Ars Sacra” maakt deel uit van het patromonium van de bisdommen van de provincie Malaga en is verzameld uit een aantal kerken. Drie zalen zijn chronologisch gerangschikt van XV tot XVIII eeuw. Er zijn policromatische houten figuratieve werken, Ecce Homo en Virgen Doloroso, van Pedro de Mena te bewonderen.

Er is ook een permanente tentoonstelling van Afrikaanse kunstvoorwerpen en valuta uit de Sub-Sahara.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza Obispo, 29015 Málaga
Telefoon: +34952624862
Email:
Website: www.fundacionunicaja.com

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 20.00 uur
Op maandag gesloten.
Gesloten op 1 en 6 januari, 25 en 31 december

Een toegangskaart kost: EUR 4,-
tot 12 jaar gratis
korting van EUR 2,- voor 65+

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over het Bisschopspaleis

Waar bevindt zich het Bisschopspaleis? Het Palacio Episcopal bevindt zich aan het plein Plaza de Obispo aan de voorkant van de kathedraal van Málaga.

Waar parkeren om het Bisschopspaleis te bezoeken? Het beste parkeert u de auto in parkeergarage Central. Het is dan 150 meter lopen door calle Molina Lario.

Wanneer is het Bisschopspaleis Málaga geopend? Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 20.00 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Bisschopspaleis? Een entreeticket kost EUR 4,-. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen en 65 plussers krijgen 2 euro korting.

Is het Bisschopspaleis in Málaga leuk voor kinderen? Misschien dat sommige kinderen de verzameling Afrikaanse kunst interessant vinden.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla