Busstation Málaga

Busstation Málaga

Hier vindt u veel informatie over het Busstation Málaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Er is één groot busstation in Málaga dat alle langeafstandsroutes bedient, en ook een kleiner, Muelle de Heredia, dat de stad en de lokale steden bedient. Informatie over het laatste vindt u verderop in dit artikel.

Busstation Málaga

Het busstation van Malaga ligt aan de Paseo de los Tilos, naast het treinstation Maria Zambrano, vlakbij het centrum van de stad (minder dan een kilometer van de oude stad) en op slechts tien kilometer van het vliegveld van Malaga.


Het werd ingehuldigd in 1985, gebouwd door de gemeenteraad van Málaga en ontworpen door de architect José Seguí. Met een postmodern ontwerp dat door het gebruik van baksteen, beton en glas heeft weten te spelen met verschillende volumes en geometrische figuren waardoor een originele en karakteristieke gevel is ontstaan.

In het station (met een totaal van 39 perrons) opereren verschillende busmaatschappijen. Vanuit hier kunnen de kleine bestemmingen aan de kust en in het binnenland van Málaga worden bereikt. Ook zijn er veel grote Spaanse steden met lange afstandslijnen bereikbaar. Er vertrekken zelfs bussen naar internationale bestemmingen. Verder is er ook een dienst naar de luchthaven met een expreslijn die om de 20 minuten vertrekt.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Paseo de los Tilos s/n, 29006 Málaga
Telefoon: +34 952350061

Kaart:

busstation MálagaMet de auto:
U volgt de borden naar het treinstation ´estación María Zambrano´. Onder het treinstation (winkelcentrum Vialia) is parkeergelegenheid (betaald). Het busstation ligt naast het treinstation.

Vanaf het vliegveld:
Het vliegveld van Málaga heeft een treinstation. Naar het centrum van Málaga kost EUR 1,80. U stapt uit bij de halte ´estación de tren´ / ´El Perchel´. De trein rijdt regelmatig en de rit naar het centrum duurt slechts 12 minuten. Voor stations en tijden kijkt u hier. Een andere optie is de express bus maar die is langzamer en duurder. De trein is de betere optie.

Dienstregeling en bustickets

De aankomst- en vertrektijden van de bussen en de perronnummers staan op het elektronische display in de stationshal.
De dienstregelingsinformatie is te vinden op de website van het busstation. U kunt deze ook opvragen bij de informatiebalie in de stationshal.
De bustickets koopt u aan de balie van de betreffende busmaatschappij. Waar u de balies van de betreffende maatschappijen vindt kunt u nagaan bij de informatiebalie.
U kunt de meeste tickets ook van te voren online kopen op de websites van de busmaatschappijen.

Services

Het station heeft cafetarias, reisbureaus, wisselkantoren en internetdiensten. Ze hebben ook een informatiepunt, toiletten, toiletten voor gehandicapten, een taxistandplaats, loketten van busmaatschappijen, openbare telefoons, een wachtkamer, bagagekluizen en verschillende kleine kiosken voor cadeautjes boeken telefoonkaarten.

Hotels bij busstation Málaga

Het busstation Málaga ligt in het centrum dus er is volop accommodatie te vinden. Op loopafstand van het station zijn er verschillende mogelijkheden. Voor een goedkope overnachting kunt u terecht bij hotel Las Americas. Voor een luxe verblijf kunt u overnachten in het zakelijke vier sterrenhotel Barceló op het treinstation. Een hotel daar tussenin krijgt u in het driesterren hotel Don Paco.  Zoek uw hotel door uw data in te voeren in het onderstaande zoekvak voor hotels.

Hotels Málaga
Salles Málaga Centro NH Málaga Hotel Posada del Patio Hotel Petit Palace Plaza Málaga Hotel Barcelo Málaga Parador Málaga Golf Hotel Sol Guadalmar Gran Hotel Miramar

Huurauto bij busstation Málaga

Het is mogelijk om een auto te huren bij het busstation van Málaga. In de onmiddellijke nabijheid bevinden zich vestigingen van onder andere autoverhuurder Sixt, Centauro en Goldcar. In het vlakbij gelegen treinstation zijn verder nog Hertz, Budget, Alamo en Avis vertegenwoordigd.

Estación Muelle de Heredia

Naast het centrale busstation is er nog een ander busstation. Deze bevindt zich vlakbij de ingang van de haven en Plaza de la Marina. Vanuit hier vertrekken bussen naar plaatsen aan de kust zoals Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola in het westen en Torre del Mar, Torrox en Nerja in het oosten. Een ticket koopt u bij de kiosk op het station.

Vragen en antwoorden over busstation Málaga

Is er een bus van Málaga naar Ronda? Er gaan meerdere bussen per dag van Málaga naar Ronda. De rit duurt ongeveer drie uur en een ticket kost ongeveer 10 euro. De trein is een alternatief.

Is er een bus van Málaga naar Granada? Er gaan meerdere bussen per dag van Málaga naar Granada. De rit duurt ongeveer twee uur en een ticket kost ongeveer 15 euro.

Hoe kom ik van het busstation Málaga naar het centrum? Het winkelcentrum en de meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand (15 minuten). Natuurlijk kunt u ook verder met de stadsbus of taxi.

Is er een bus van busstation Málaga naar het vliegveld? Er is een speciale airportbus ´Linea A´ van het busstation naar het vliegveld. De bus gaat om de 20 a 30 minuten. Hij vertrekt vlakbij perron 29/30. U koopt een ticket a 4 euro bij de buschauffeur. De rit duurt 20 minuten.

Wat is de beste autoverhuurder bij busstation Málaga? In de buurt van busstation Málaga bevinden zich vestigingen van onder andere autoverhuurder Sixt en Goldcar.

Is er een hotel op busstation Málaga? Nee maar wel vlak in de buurt (loopafstand). Goedkoop overnachten in Las Americas. Zakelijk luxe in Barceló op het treinstation.

Waar kan ik het beste parkeren bij busstation Málaga? U kunt de auto parkeren onder het ernaast gelegen treinstation (winkelcentrum Vialia). Dat kost 2,20 euro per uur.

Kan ik mijn bagage achterlaten op busstation Málaga? Dat kan. Er zijn kluisjes op het busstation. Volg de bordjes ´consignas´.

Is het veilig op busstation Málaga? Let u erg goed op voor tasjesdieven en zakkenrollers.

Hoe koop ik een busticket op busstation Málaga? Het beste koopt u een ticket van tevoren online. Zo voorkomt u dat de plaatsen zijn uitverkocht. Op het station zelf koopt u de tickets aan de balie van de betreffende busmaatschappij.

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla