Busstation Sevilla

Busstation Sevilla

Hier vindt u veel informatie over het Busstation Sevilla.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Er zijn twee busstations in Sevilla. Busstation Plaza de Armas bedient naast regionale ook nationale en internationale verbindingen aan. Bij estación de autobus Prado de San Sebastián vertrekken de bussen naar regionale bestemmingen.
Natuurlijk zijn er ook stadsbussen.

Busstation Sevilla Plaza de Armas

Het busstation “Plaza de Armas” werd op 31 maart 1992 ingehuldigd ter gelegenheid van de viering in Sevilla van de Wereldtentoonstelling, in de volksmond Expo’92 genoemd, met als doel de stad te voorzien van een busterminal die past bij een dergelijk evenement.

Het station is gelegen in de nabijheid van de Guadalquivir rivierbekken tussen Torneo Street en Avenida Cristo de la Expiración, bestaat uit 43 platforms van waaruit 20 busbedrijven gezamenlijk dagelijks meer dan 1.500 vertrekken/aankomsten.

Het wordt gebruikt door gemiddeld 17.000 passagiers per dag en is een stopplaats voor vertrek en aankomst van het grootstedelijk, intercity-, regionaal, nationaal en internationaal openbaar vervoer.

Het Plaza de Armas is een belangrijk centrum voor de mobiliteit van het openbaar vervoer in Sevilla. De buslijn naar de luchthaven San Pablo stopt binnen het station. buiten is er een taxistandplaats en er zijn verschillende haltes van stadsbussen die het station verbinden met andere centra van transport zoals het AVE-station Santa Justa en het busstation Prado de San Sebastián.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Puente Cristo de la Expiración, 41001 Sevilla
Telefoon: +34 954908040
Website: www.autobusesplazadearmas.es

Kaart:

busstation SevillaMet de auto:
U volgt de borden naar ´estación de autobuses Plaza de Armas´. Vlakbij het busstation vindt u de parkeergarage Plaza de Armas en parking Arjona.

Vanaf het vliegveld:
U kunt het beste met de bus naar Plaza de Armas. De rit duurt ca. 25 minuten en kost EUR 4,-.

Dienstregeling en bustickets

De aankomst- en vertrektijden van de bussen en de perronnummers staan op het elektronische display in de stationshal.
De dienstregelingsinformatie is te vinden op de website van het busstation. U kunt deze ook opvragen bij de informatiebalie in de stationshal.
De bustickets koopt u aan de balie van de betreffende busmaatschappij. Waar u de balies van de betreffende maatschappijen vindt kunt u nagaan bij de informatiebalie.
U kunt de meeste tickets ook van te voren online kopen op de websites van de busmaatschappijen.

Services

Het busstation Plaza Armas beschikt over oplaadpunten, informatiepunten voor gebruikers, loketten, gratis wifi-dienst, bus-fietsdienst, taxidienst en incheck- en uitcheckservice.

Hotels bij busstation Sevilla Plaza de Armas

Het estacion de autobuses Plaza de Armas bevindt zich aan de rand van het historisch centrum dus op niet al te lange afstand is volop accommodatie te vinden. Recht tegenover het station ligt het viersterren hotel NH Plaza de Armas.

Hotels Sevilla
EME Catedral Alfonso XIII Gran Melia Colon Palacio de Villapanes Casa Romana Casa 1800 Rey de Baeza Plaza de Armas Elvira Plaza Sacristia Santa Ana

Huurauto bij Plaza de Armas Sevilla

Er zijn verschillende verhuurbedrijven in Sevilla om een auto te huren. Verhuurder Sixt is het gemakkelijkst te bereiken daar het kantoor zich in de parkeergarage Arjona, onder het station, bevindt.

Busstation Sevilla Prado de San Sebastián

Het gebouw, waarvan het project in 1938 door de Sevilliaanse architect Rodrigo Medina Benjumea werd ontworpen en tussen 1941-1942 werd gebouwd, is opgenomen in de algemene catalogus van het Historisch Erfgoed van Andalusië.

Voor de rehabilitatie van het gebouw heeft TUSSAM een overeenkomst gesloten met de Universiteit van Sevilla, waarbij een groep professoren van de Master in Architectuur en Historisch Erfgoed, die ook samenwerkt met het Andalusisch Instituut voor Historisch Erfgoed, een erfgoedstudie van het gebouw heeft verricht als voorbereidende stap voor het opstellen van de projecten voor rehabilitatie en verbetering.

In 2014 is een groot aantal reparaties en verbeteringen aan het gebouw uitgevoerd, waardoor de faciliteiten volledig zijn vernieuwd.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Plaza Prado San Sebastián, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 955479290
Website: www.tussam.es

Kaart:

Met de auto:
U volgt de borden naar ´estación de autobuses Prado de San Sebastián´. Vlakbij het busstation vindt u de parkeergarage San Bernardo.

Vanaf het vliegveld:
U kunt het beste met de bus naar Prado de San Sebastián. De rit duurt ca. 30 minuten en kost EUR 4,-.

Dienstregeling en bustickets

Kijk op de dienstregelingsinformatie van Tussam. Natuurlijk vindt u ook alle informatie bij de balies en informatieborden op het station.

Hotels bij Prado de San Sebastián busstation Sevilla

U vindt volop accommodatie in het centrum van Sevilla. Wilt u zo dicht mogelijk bij het station verblijven dan is driesterren hotel Alcázar een goede optie.

Huurauto bij Prado de San Sebastián Sevilla

Om een auto te huren kunt u het beste naar treinstation Santa Justa. U bent hier zo met de bus of met de taxi.

Vragen en antwoorden over Busstation Sevilla

Is er een bus van Sevilla naar Ronda? Er gaan meerdere bussen per dag van Sevilla naar Ronda. De bus vertrekt vanaf station Prado de San Sebastián. De rit duurt 2,5 uur en kost EUR 17,-

Is er een bus van Sevilla naar Granada? Er gaat een bus van Sevilla naar Granada. De rit duurt ruim 3 uur en kost EUR 25,-. Een beter alternatief is de trein.

Hoe kom ik van het busstation Sevilla naar het centrum? Zowel busststion Plaza de Armas als Prado de San Sebastian zijn op loopafstand van het historisch centrum. Vanaf beide stations gaan ook circulaire stadsbussen. Lijn C5 gaat door het historisch centrum.

Is er een bus van busstation Sevilla naar het vliegveld? Van alle twee de busstations van Sevilla gaan gaat er een lijn naar het vliegveld. De rit duurt 20 a 30 minuten en kost 4 euro.

Wat is de beste autoverhuurder bij busstation Sevilla ? Vlakbij busstation Plaza de Armas is een filiaal van Sixt. Bij Prado de San Sebastian is geen autoverhuurder in de buurt. De meeste verhuurders vindt u bij het treinstation Santa Justa.

Is er een hotel op busstation Sevilla? Vlakbij Plaza de Armas ligt het gelijknamige NH hotel. Bij Prado San Sebastian ligt hotel Alcazar op korte loopafstand.

Waar kan ik het beste parkeren bij de busstations van Sevilla? Bij estacion Plaza de Armas kunt u parkeren in parking Arjona. Bij estación Prado San Sebastian kunt u parkeren in parking San Bernando.

Kan ik mijn bagage achterlaten op busstation Sevilla?  Dat kan. Er zijn kluisjes op het busstation. Volg de bordjes ´consignas´.

Is het veilig op busstation Sevilla? Let u erg goed op voor tasjesdieven en zakkenrollers.

Hoe koop ik een busticket op busstation Sevilla? Het beste koopt u een ticket van tevoren online. Zo voorkomt u dat de plaatsen zijn uitverkocht. Op het station zelf koopt u de tickets aan de balie van de betreffende busmaatschappij.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga