CAC Museum Málaga

CAC Museum Málaga

Hier vindt u veel informatie over het CAC Museum Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

CAC Museum Málaga

CAC Museum Málaga
CAC Museum Málaga

Gelegen in een gebied dat bekend staat als Soho de Málaga, aan de oevers van de normaal droge Guadalmedina rivier, bevindt zich het Centro de Arte Contemporáneo (centrum voor hedendaagse kunst). Dit opwindende museum voor moderne kunst is gevestigd in het voormalige gebouw van de groothandelsmarkt, dat een enorme opslagruimte van zo’n 2.400 meter heeft. Het CAC Málaga werd op 17 februari 2003 officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Infanta Cristina en heeft zich in de eerste tien jaar gevestigd als een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst in Europa.

Het museum beschikt over een permanente collectie van ongeveer 400 werken die door privéverzamelaars voor periodes van drie tot vijf jaar in bruikleen zijn gegeven. Deze collectie is vooral opmerkelijk vanwege de werken die tussen de jaren 1950 en heden zijn gemaakt, met de nadruk op Noord-Amerikaanse kunstenaars uit de jaren 1960, zoals Lichtenstein en Stella. Er is ook een regelmatig programma van tijdelijke tentoonstellingen gewijd aan opkomende Spaanse kunstenaars. Daarnaast organiseert het CAC Málaga gastcolleges, cursussen en workshops voor alle leeftijden.

Gebouw CAC Museum Málaga

In 1927 werd de bouw gepland van een groothandelsmarkt (Mercado de Mayoristas) op het land dat was drooggelegd in de Guadalmedina-rivier tussen de straten Benítez en Alemania. Met de bouw van het gebouw werd echter pas in 1939 begonnen, nadat het project Aviación van Luis Gutiérrez Soto (Madrid, 1900) en Juan Jáuregui de ideeënprijsvraag had gewonnen die in 1937 door de gemeenteraad van Malaga was uitgeschreven. De Markt werd ingehuldigd in 1942.

Hoewel de Mercado de Mayoristas een van de eerste gebouwen was die in de naoorlogse periode in gebruik werden genomen, wordt het reeds gekenmerkt door zijn rationalistische stijl. Het gebouw wordt gekenmerkt door een streng functionalisme, met rechte lijnen en kubusvormige lichamen, dat de driehoekige vorm van de locatie respecteert. De afwisseling van volumes die het kenmerkt, komt tot uiting in de opeenstapeling van lichamen van verschillende afmetingen die de horizontaliteit ervan benadrukken, geaccentueerd door de zijportieken die de oude losplaatsen overdekken en de luifel van de achtergevel, in contrast met de verticaliteit van de toren.

In 1987 werd de oude groothandelsmarkt uitgeroepen tot Gebouw van Cultureel Belang en in maart 2000 werd begonnen met de renovatie van het gebouw om er een kunstcentrum van te maken.

De verbouwing van het gebouw werd uitgevoerd volgens het project van architect Miguel Ángel Díaz, en de architecten Antonio Álvarez Gil en Salvador García García waren verantwoordelijk voor het omliggende gebied. Het gebouw heeft momenteel een totale oppervlakte van 6.000 vierkante meter, waarvan 2.400 vierkante meter wordt gebruikt voor tentoonstellingen. Momenteel wordt een uitbreiding van het gebouw, ontworpen door Rafael Moneo, voorgesteld, die een nieuwe bibliotheek en een groter auditorium zal omvatten.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Alemania, 29001 Málaga
Telefoon: +34 952208500
Email: cacmalaga@cacmalaga.eu
Website: www.cacmalaga.eu

Openingstijden en Prijzen

Winter
Dinsdag – zondag. Maandag gesloten, behalve de 3e maandag van elke maand.
09:00 – 21:30 uur

Zomer (30 juni tot en met 31 augustus)
Dinsdag – zondag. Maandag gesloten, behalve de 3e maandag van elke maand.
09:00 – 14:00 uur
17:00 – 21:30 uur

De entree is gratis.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over CAC Museum Málaga

Waar bevindt zich het CAC Museum Málaga? U kunt het museum vanuit het hostorisch centrum  lopend bereiken.  U loopt de Alameda Principal uit in de richting van El Corte Ingles. Voor de rivier gaat u linksaf en loopt u langs de rivier. U loopt tegen het museum aan.

Waar parkeren om het CAC Museum Málaga te bezoeken? U parkeert het beste in parking Central/Plaza Marina of parking Salitre.

Wat is er te zien in CAC Museum Málaga? Moderne kunst van zowel Spaanse als internationale kunstenaars. Fotografie, schilderkunst en beeldhouwwerken. Er zijn regelmatig interessante exposities.

Wanneer is het CAC Museum Málaga geopend? Elke dag van de week behalve maandag van 9 tot 21:30. In de zomer is er een middagpauze van 14 tot 17 uur.

Wat kost een entreekaartje van het CAC Museum Málaga? Het museum is gratis  te bezoeken.

Is het CAC Museum Málaga leuk voor kinderen? De vaste collectie zal kinderen niet zozeer aanspreken. Maar wellicht is er net een interessante expositie.

Is het CAC Museum Málaga een bezoek waard? Dit museum is zeker een bezoek waard. Het ligt in het centrum en het is gratis. Dus waarom niet…

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com