Carmen Thyssen Museum

Carmen Thyssen Museum

Hier vindt u veel informatie over Carmen Thyssen Museum.

Musea Málaga
Picasso Museum Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Carmen Thyssen Museum

Carmen Thyssen Museum
foto: Carmen Thyssen Museum

Carmen Thyssen-Bornemisza, een van ’s werelds meest vooraanstaande kunstverzamelaars, heeft nu haar eigen gelijknamige museum in Malaga. De schilderijen zijn afkomstig uit haar persoonlijke collectie, verzameld in de afgelopen 30 jaar.
De permanente collectie bestaat uit 230 werken, voornamelijk van 19e-eeuwse Spaanse kunstenaars. De Barones zelf beschreef de collectie, bij de opening van het museum, als “het meest essentiële deel van de Spaanse geschiedenis. Je zult voelen wat Andalusië is”.

Niet alle kunst is echter Andalusisch, of zelfs Spaans. Een van de belangrijkste stukken een eenvoudig 13de-eeuws Italiaans Christusbeeld dat met spectaculair effect op een kale witte muur is aangebracht. Deze minimalistische stijl is opvallend omdat de aandacht wordt geconcentreerd op het werk en niet wordt afgeleid door bewerkt houtsnijwerk of verguld hout; Christus lijkt prachtig klein en kwetsbaar.

Er zijn ook korte thematische mini-tentoonstellingen met aansluitende filmvertoningen en live optredens, zoals flamenco. Andere activiteiten zijn zomerprogramma’s voor kinderen, familiedagen en evenementen die verband houden met belangrijke lokale festivals zoals Semana Santa en de Malaga Feria.

Het Palacio de Villalon, waarin het museum is gevestigd, is een prachtig 16e-eeuws paleis met een traditionele patio met zuilengangen.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Compañía 10, 29008 Málaga
Telefoon: +34 902303131
Email: info@carmenthyssenmalaga.org
Website: www.carmenthyssenmalaga.org

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag tot en met Zondag: 10.00 – 20.00 uur
25 december en 1 januari gesloten.

Een toegangskaart kost: EUR 10,- (EUR 6,- met korting)
Tussen 14:30 en 16 uur bedraagt de entree EUR 6,-

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Carmen Thyssen Museum

Waar bevindt zich het Carmen Thyssen Málaga? Het museum is gehuisvest vlak achter de Plaza de la Constitución in het historisch centrum van Málaga.

Waar parkeren om het Carmen Thyssen Málaga te bezoeken? De auto kunt u parkeren in parking Plaza Marina of in de parkeergarage Alcazaba.

Wanneer is het Carmen Thyssen Málaga geopend? U kunt het museum op dinsdag tot en met zondag van 10 tot 20 uur bezoeken.

Wat kost een entreekaartje van het Carmen Thyssen Málaga ? Een normaal entreebewijs kost 10 euro. Als u 65 plusser of student bent kost het ticket 6 euro.

Hoe lang duurt het bezoek aan het Carmen Thyssen Museum?
De duur van het bezoek wordt geschat op 1 uur en 30 minuten.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com