Casa de Pilatos

Casa de Pilatos

Hier vindt u veel informatie over Casa de Pilatos in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos
© TURISMO ANDALUZ

Het Casa de Pilatos is een combinatie van Italiaanse Renaissance en Spaanse Mudejar stijlen. Het wordt beschouwd als het prototype van het Andalusische paleis. De bouw van het paleis begon in 1483, op initiatief en wens van Pedro Enríquez de Quiñones en zijn tweede vrouw Catalina de Ribera, stichters van het Huis van Alcalá. Het gebouw werd opgetrokken op verschillende percelen die door de Inquisitie in beslag waren genomen. De dood van Pedro Enríquez in 1493 betekende dat Doña Catalina de leiding kreeg over de eerste inrichting van het paleis. Haar zoon Fadrique Enríquez de Ribera en haar kleinzoon Per Afán de Ribera y Portocarrero breidden de inrichting van het huis uit en voltooiden het.

Fadrique Enríquez (eerste markies van Tarifa) was een edelman op het kruispunt van de late Middeleeuwen en de moderniteit, vertegenwoordigd door de Renaissance. Tussen 1518 en 1520 maakte hij een pelgrimsreis naar de heilige stad Jeruzalem, waarbij hij heel Italië doorkruiste en diep onder de indruk raakte van de renaissancekunst die in de Italiaanse steden heerste. Bij zijn terugkeer bracht hij de renaissancestijl die hij had waargenomen over op de Casa de Pilatos, waarbij hij de Italiaanse renaissancestijl combineerde met de Mudejarstijl van Sevilla, in de uitbreidingen die hij aan het paleis maakte, waarbij hij verschillende aangrenzende percelen in beslag nam. Per Afán de Ribera, neef en erfgenaam van Don Fadrique, was een groot verzamelaar van kunst die hij verzamelde tijdens zijn verblijf als onderkoning van Napels, hij voerde tussen 1568 en 1571 verbouwingen uit waarin zijn omvangrijke collectie werd ondergebracht.

Patio

De grote binnenplaats is typisch Mudejar in stijl, met prachtige met pleisterwerk versierde bogen, en latere elementen van gotiek, renaissance en romantiek. Gebouwd aan het eind van de 15e eeuw bestaat de patio uit een open binnenplaats omgeven door bogen van onregelmatige afmetingen.  De bredere bogen leiden naar deuren, terwijl de smallere in het verlengde van ramen liggen. Slechts één deur is zichtbaar aan elke kant van de patio; de hoofddeur, recht voor je als je de patio binnenkomt, leidt naar de kapel.

De zoon van Pedro en Catalina, Don Fadrique, begon bij zijn terugkeer uit het Heilige Land en Italië met de renaissance-transformatie van het paleis. Hij opende boven balkons, verving de zuilen van mudejarsteen door de huidige zuilen van marmer uit Genua en plaatste in het midden van de patio een fontein uit Genua, gemaakt van hetzelfde marmer. Dit was het eerste gebruik van dit materiaal in Sevilla.

De patio is versierd met de vier mooiste beeldhouwwerken uit de collectie van Don Fadrique’s neef, Per Afan, ook een Italofiel. Alle vier zijn Romeinse figuren – een stelt Minerva voor, een andere een dansende muze en de derde Ceres.  Het vierde beeld, en het meest waardevolle, is een Romeinse kopie van een Grieks beeld van de Athena Medici; het is het enige beeld van deze soort waarvan het originele Romeinse hoofd bewaard is gebleven.

In de lagere betegelde galerijen van de binnenplaats staan 24 marmeren bustes van Spaanse koningen en Romeinse keizers, schrijvers en historische figuren, sommige verzameld bij de ruïnes van Italica.

In de 19e eeuw werden neo-klassieke elementen in Romeinse stijl aangebracht, zoals de vervanging van de bakstenen vloer door een marmeren vloer, en pseudo-Nasrid vensters met dubbele ramen.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza de Pilatos 1, 41003 Sevilla
Telefoon: +34 954 225 298
Email: casapilatos@fundacionmedinaceli.org
Website: www.fundacionmedinaceli.org

Openingstijden en Prijzen

Winterseizoen: (november tot maart): Van 9.00 tot 18.00 uur
Zomerseizoen: (april tot oktober): Van 9.00 tot 19.00 uur.

Een toegangskaart kost: EUR 10,- voor de benedenverdieping en EUR 12,- voor het complete paleis.
Een audiogids is inclusief.
Maadag vanaf 15 uur gratis toegang.

Vragen en antwoorden over Casa de Pilatos in Sevilla

Waar bevindt zich de Casa de Pilatos in Sevilla? Dit paleis ligt in een rustig stukje van het historisch centrum van Sevilla. Op 500 meter ten noord oosten van de kathedraal.

Waar parkeren om de Casa de Pilatos Sevilla te bezoeken? Er zijn geen parkeerplekken echt dicht in de buurt van de Casa de Pilatos. Het meest dichtbij is de goed bereikbare parkeergarage Cano y Cueto (op 500 meter). Als u niet wilt lopen dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi.

Wanneer zijn de openingstijden van de Casa de Pilatos Sevilla? Elke dag van 9 tot 18 uur (in de zomer tot 19 uur).

Wat kost een entreekaartje voor de Casa de Pilatos Sevilla? Voor het gehele gebouw kost de entree EUR 12,-. Voor alleen de benedenverdieping betaalt u EUR 10,-. Bij beide tickets is een audiogids inclusief.

Wat is er te zien in de Casa de Pilatos in Sevilla? Casa de Pilatos is een Sevilliaans paleis in combinatie van renaissance en Mudéjar stijl. Veel mooi tegelwerk.

Is de Casa de Pilatos Sevilla leuk voor kinderen? Naar onze bescheiden mening zal het paleis niet echt heel interessant zijn voor kinderen.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga