Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Málaga

Hier vindt u veel informatie over Centre Pompidou Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Málaga
Centre Pompidou Málaga

Het Pompidou is gehuisvest in El Cubo, een kubusvormige glazen structuur in de haven van Malaga. Het museum met een oppervlakte van 6000 m2 telt 80 werken, met twee of drie jaarlijkse tentoonstellingen van 3-6 maanden.

De collectie van het museum is verdeeld zes thema’s; De grote Utopie, Het einde van de illusies, Samen, De stralende stad, Verbeeld je de toekomst en Het gouden tijdperk.

Tot de werken in de collectie van het centrum behoren meesterwerken uit de 20e eeuw van onder andere Picasso, Malevich, Chagall en Kandinsky. Het Pompidou Malaga zal het voorbeeld volgen van het Georges Pompidou Centre in Parijs, met werken van 1905 tot heden, en is het enige filiaal van het museum buiten Frankrijk.

Tijdelijke tentoonstelling

Kubisme, surrealisme, figuratie, abstractie, schilderkunst, beeldhouwkunst, cinema, video… In de hele geschiedenis van de kunst in de 20e en 21e eeuw is er geen periode of gebied dat niet gedomineerd is door Spaanse kunstenaars. Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí en Luis Buñuel waren voorlopers van nieuwe manieren van zien en creëren en hun erfenis is nog steeds actueel. Deze chronologische reis door een eeuw Spaanse kunst laat zien dat de huidige generatie kunstenaars de geest van de avant-garde met buitengewone energie levend heeft gehouden. Hun voorgangers kenden de wisselvalligheden van de geschiedenis, de Parijse ballingschap, de oorlog en het ostracisme die een uitgebreid repertoire van verontrustende, radicale, zelfs heiligschennende beelden voedden. Opgegroeid in vrijheid, blijven hun erfgenamen – o.a. Miquel Barceló, Cristina Iglesias en La Ribot – vandaag verrassen met nieuwe vormen van schilderkunst, beeldhouwkunst en ruimte die de materialen, rituelen en mythen van de Spaanse kunst herinterpreteren.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Pasaje Doctor Carrillo Casaux, Muelle Uno, 29016 Málaga
Telefoon: +34 951926200
Email: info.centrepompidou@malaga.eu
Website: www.centrepompidou-malaga.eu

Openingstijden en Prijzen

Woensdag tot en met Maandag: 9.30 – 20.00 uur
Gesloten elke dinsdag, 1 januari, 18 augustus en 25 december.

Het publiek heeft toegang tot 30 minuten voor sluitingstijd van het museum.

Een toegangskaart kost: EUR 9,- (EUR 5,50 met korting)
Tussen 14:30 en 16 uur bedraagt de entree EUR 6,-

De toegang voor het publiek is gratis op zondag van 16.00 uur tot sluitingstijd.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Centre Pompidou Málaga

Waar bevindt zich het museum Centre Pompidou? U vindt het museum in het nieuwe havengebied Muelle Uno in Málaga. Het is duidelijk zichtbaar doordat het zich in een gekleurde kubus bevindt..

Waar parkeren om het Centre Pompidou Málaga te bezoeken? Onder het museum bevindt zich de ruime parkeergarage van het havengebied Muelle Uno.

Wanneer is het Centre Pompidou Málaga geopend? Elke dag behalve dinsdag van 9:30 – 20 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Centre Pompidou Málaga? De toegang bedraagt 9 euro voor een combinatieticket voor zowel de permanente collectie als ook de tijdelijke expositie. Korting is mogelijk voor 65 plus.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com