Córdoba – Rondreis Andalusië

Córdoba

Algemeen

Cordoba
Cordoba

Met 330.000 inwoners is Córdoba de twee na grootste stad in Andalusië en de provinciale hoofdstad van de gelijknamige provincie. Elk jaar bezoeken honderdduizenden toeristen de smalle straatjes van de wijk Juderia en de Mezquita; de moskee van Córdoba. Wie de stad echt wil ervaren moet zich echter enkele stappen verwijderen van deze toeristische trekpleister en een kijkje nemen in de straten rondom het centrum. Er zijn vele leuke pleintjes en terrassen waar u kunt uitrusten en kunt kijken naar de drukte van het leven in deze bruisende stad. Hoewel u in het wirwar van de steegjes en smalle straten misschien niet altijd precies aankomt waar u naartoe wilde, is het zeer de moeite waard deze oude kaliefenstad te verkennen. U zult worden beloond met onverwachte ontdekkingen.

Geschiedenis

In de meer dan 2000 jaar geschiedenis van de stad, heeft Córdoba verschillende heersers gekend. De eerste nederzetting in Córdoba had een Iberische oorsprong. In de 2e eeuw voor Christus veroverden de Romeinen de regio. Vanaf de 5e eeuw wisselde de macht tussen de Vandalen, Oostgoten en de Byzantijnen, totdat in 711 het gebied werd veroverd door de Moren. In de 10e Eeuw werd het kalifaat van Córdoba gesticht. Tijdens deze periode werd Córdoba daarom één van de belangrijkste culturele centra van Europa. De hoogtijdagen van de stad eindigden met de verovering door de katholieke koningen van Spanje en de verdrijving van de Moren. Vervolgens viel Córdoba in de vergetelheid tot de opkomst van het toerisme in onze dagen, die een groot deel van de oude pracht en praal van de stad uit de Arabische heerschappij weer aan het licht brengt.

Kaart van Córdoba

Weer en Klimaat

Het weer in Córdoba is vrij zacht, vooral in de winter, terwijl de zomers erg heet zijn en temperaturen boven 40 ° C kunnen worden bereikt. De meeste regen valt in de wintermaanden. De zomer is extreem droog.

Klimaattabel

Córdoba klimaattabel

Bezienswaardigheden Córdoba

De moskee en de oude stad, de Juderia, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Maar Córdoba heeft nog meer bezienswaardigheden te bieden. Zoals het archeologisch museum, waarin u veel keramiek en beeldhouwkunst uit het begin van de Iberische cultuur, mozaïeken uit de Romeinse periode en Moorse kunst uit de gouden eeuw kunt vinden. Ook kunt u het  Palacio de los Marquis de Viana bezoeken. Het is het  grootste paleis van de stad en bestaat onder andere uit 12 binnenplaatsen en tuinen.

Eten en Lifestyle

Rond de verschillende pleinen en in de kleine straatjes zijn er uitstekende tapas bars, restaurants en bodegas die alles bieden wat het gastronomische hart begeert.
De stad staat bekend om zilveren filigraan sieraden die verkocht wordt in de kleine ambachtelijke winkels. ’s Avonds heerst de flamenco in Córdoba. Er zijn veel plekken waar goede flamencovoorstellingen worden gegeven.

Naar overzicht rondreizen Midden Spanje
Bekijk ook Fly Drive Andalusië
Naar overzicht rondreizen Andalusië

Zie ook overzicht groepsreizen
Zie ook familiereis Andalusië Oost
Flydrive Andalusië, Flydrive Spanje, Rondreis Spanje