Elvira Plaza

Elvira Plaza – Hotel Sevilla

Hier vindt u veel informatie over hotel Elvira Plaza.
Verdere hotels in het centrum van Sevilla:

Hotels Sevilla
EME Catedral Alfonso XIII Gran Melia Colon Palacio de Villapanes Casa Romana Casa 1800 Rey de Baeza Plaza de Armas Sacristia Santa Ana

Hotel Elvira Plaza

Elvira Plaza
Elvira Plaza

Het hotel ligt direct aan het autovrije plein, dat zich bevindt in de wijk Santa Cruz, dicht bij het Alcazar. Veel kamers kijken uit op de sinaasappelbomen met hun weelderige gebladerte, die in de zomer voor de nodige schaduw zorgen, en op de mooie keramiek betegelde bankjes langs de geplaveide paden. Het plein is genoemd naar Doña Elvira de Ayala, en was het decor van Don Juan de Tenorio, het toneelstuk waarop Mozarts opera Don Giovanni is gebaseerd – het object van zijn affecties, Doña Ines, woonde met haar vader in dit huis.

Dit hotel valt in de smaak bij mensen die houden van kleine, rustige hotels zonder luxe uitstraling, maar met veel charme. Houd er rekening mee dat taxi’s u niet tot voor de deur kunnen brengen, omdat het plein zelf niet toegankelijk is voor auto’s, dus voor mensen die slecht ter been zijn kan het een probleem zijn.

Het hotel, een typisch Sevillaans gebouw in wit en geel met smeedijzeren balkons, bestaat uit drie huizen. Het heeft slechts negen kamers, die variëren van gezellig tot comfortabel. Het dakterras is voorzien van rozemarijn en lavendel voor een geparfumeerd luchtje en uitzicht op de kathedraal. Een tapasbar en een restaurant bevinden zich aan weerszijden van de ingang van het hotel.

De kamers hebben eenvoudige, witgeschilderde muren, waardoor ze erg licht zijn, en een gerecycled houten hoofdeinde en tafels. Het gevoel is rustiek chic; originele vloertegels en keramische details voegen karakter toe. Alle kamers hebben een Krups koffiezetapparaat, indrukwekkend in zo’n klein hotel – de twee suites die uitkijken op het plein hebben een ruim balkon, met luifels voor schaduw en gevuld met jasmijn en bougainvillea.


Boek een kamer via:

Informatie

Adres: Plaza de Doña Elvira 5, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 227 388
Email: info@hotelelviraplaza.com
Website: www.hotelelviraplaza.com

Boek een kamer via:

Locatie

Bereikbaarheid Hotel Elvira Plaza

Met het openbaar vervoer:

Vanaf het vliegveld:
– Met de bus: u neemt de airportbus naar het centrum en stapt u uit bij halte Paseo de Colon (Torre del Oro). De rit duurt 35 minuten. Vanaf hier is het 5 minuten lopen.  Een ticket kost EUR 4,-.
– Met de taxi: de rit duurt 15 minuten en kost EUR 25,-.

Vanaf het treinstation:
– Met de taxi: de rit duurt 10 minuten en kost EUR 10,-.

Met de auto:

Bereid u goed voor want het hotel ligt midden in het historisch centrum dat niet auto vriendelijk te noemen is. Volg de borden naar het historisch centrum en dan naar het hotel. Beter is om de auto buiten het centrum te parkeren.

Boek een kamer via:

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga