Engelse begraafplaats

Engelse begraafplaats

Hier vindt u veel informatie over de Engelse begraafplaats.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Geboortehuis Picasso

Engelse begraafplaats Málaga

engelse begraafplaats
© TURISMO ANDALUZ

De Engelse begraafplaats werd in de 19e eeuw aangelegd en was de eerste protestantse begraafplaats die in Spanje werd gebouwd. De begraafplaats is ontworpen als een botanische tuin die terrasvormig is aangelegd en uitkijkt op zee. Er groeien exotische soorten die ongetemd zijn gebleven en er zijn grafmonumenten en -kelders met klassieke, gotische en modernistische elementen.

Op de begraafplaats bevinden zich de graven van belangrijke personen uit het economische, sociale en culturele leven van Málaga. Een van de eersten die hier werden begraven was Robert Boyd, een jonge liberale Ier die generaal Torrijos vergezelde en in 1831 op de stranden van San Andrés werd doodgeschoten. De begraafplaats werd in 2012 van Cultureel Belang verklaard.

Ontstaan

Toen William Mark in 1816 in Malaga aankwam om zijn post als Brits consul te aanvaarden, was hij verbaasd en ontzet toen hij vernam dat in Spanje het begraven in gewijde grond uitsluitend was voorbehouden aan katholieken. Protestanten werden zonder rites begraven en in Malaga waren de begrafenissen bizar. De lichamen van dode protestanten, ongeacht hun nationaliteit, werden rechtop op het strand begraven met het gezicht naar de zee, onder toezicht van de plaatselijke bewakers en steevast om middernacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de lichamen vaak de aandacht trokken van hongerige zwerfhonden of in zee werden geveegd.

William Mark, die jarenlang had geprobeerd een begraafplaats te organiseren, benaderde uiteindelijk de gouverneur van Malaga, generaal José Mansó, die onmiddellijk de Gezondheidsraad bijeenriep en een geschikt terrein liet aanleggen. In 1830 werd de toewijzing van de grond bekrachtigd door Koning Ferdinand VII.

Zijn monument, een van de meest prominente gedenktekens op de begraafplaats, is een hoge, gecanneleerde zuil met daarop een urn, gedrapeerd met een rouwkleed. Een gat in het pad leidde in 2007 tot de ontdekking van een grote crypte onder dit monument, waar Mark en zeven andere leden van zijn familie zijn bijgezet.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Av. Príes 1, 29016 Málaga
Telefoon: +34 952223552
Email: gestioncultural@cementerioinglesmalaga.org
Website: www.cementerioinglesmalaga.org

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag tot en met zondag 10 – 14 uur
Op maandag gesloten.

Een toegangskaart kost: EUR 3,-
tot 12 jaar gratis
korting van EUR 1,- voor 65+

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over de Engelse begraafplaats

Waar bevindt zich de Engelse begraafplaats? Aan de grote weg die evenwijdig loopt aan het strand La Malagueta. Vanuit de kathedraal een kwartier lopen naar het oosten.

Waar parkeren om de Engelse begraafplaats te bezoeken? U kunt gratis parkeren in de buurt van het begraafplaats. Het is echter niet altijd eenvoudig een plekje te vinden. Anders is parkeergarage Cervantes een goede optie. Vanaf hier is het 5 minuten lopen.

Wanneer is de Engelse begraafplaats Málaga geopend? Dinsdag tot en met zondag van 10 tot 14 uur.

Wat kost een entreekaartje van de Engelse begraafplaats? Men vraagt een bijdrage van 3 euro voor onderhoud van de begraafplaats.

Is de Engelse begraafplaats in Málaga leuk voor kinderen? Misschien niet echt interessant voor kinderen maar het is wel een mooi rustig park.

Wie is er op Engelse begraafplaats in Málaga begraven? Vrijheidsstrijder Robert Boyd en 42 bemanningsleden van het Duitse marineschip Gneisenau.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla