Flamenco Museum

Flamenco Museum

Hier vindt u veel informatie over Flamenco Museum in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Flamenco Museum

Flamenco Museum
© TURISMO ANDALUZ

Verscholen in de zijstraten van de Alfalfa straat, vindt u het prachtige 18e eeuwse “Casa de Palacio” (Paleis Huis) dat de thuisbasis is van het “Museo del Baile Flamenco” (Museum van Flamenco Dans). Dit gebouw is een instituut voor flamencodans en binnen kunt u zich onderdompelen in dit prachtige facet van de Andalusische cultuur.

Het museum opende zijn deuren voor het publiek in april 2006 en werd geleid door de befaamde flamencodanseres Cristina Hoyos, die geboren en opgegroeid is in dezelfde straten waar nu het museum staat.

Cristina is een van de belangrijkste en meest gerespecteerde danseressen van de laatste tijd en ze heeft gewerkt met veel van de legendes van de flamencodans, van wie er velen in haar museum worden geëerd. Verschillende delen van het museum zijn gewijd aan Cristina’s leraren en medewerkers, waaronder Antonio Gades, Enrique el Coto en Pilar Lopez.

Cristina, die ook directeur is van het Ballet Flamenco de Andalucía (Andalusisch Flamencoballet), heeft gezegd dat het museum al vele jaren een droom was en dat zij er uiteindelijk in is geslaagd deze droom te verwezenlijken toen het twee jaar geleden eindelijk werd geopend. Zij heeft ook gezegd dat het Museo del Baile Flamenco haar manier was om iets terug te geven aan een kunst die haar zoveel heeft gegeven.

Museo del Baile Flamenco

Het Flamenco Dansmuseum ligt in het hart van het historische oude gedeelte van de stad, en op slechts een paar minuten lopen van de kathedraal.  Dit oude paleis van vier verdiepingen, dat veel van zijn 18e-eeuwse aantrekkingskracht heeft behouden, is de plek waar de diepste wortels van de flamenco en de nieuwste state-of-the-art technologie samenkomen om u op weg te helpen naar de magische wereld van de flamencodans.

Wanneer u dit unieke museum bezoekt, wordt u opgenomen in een van de meest mystieke fenomenen van het land, een cultuur die tot nu toe weinig begrepen werd door de buitenwereld. Dit museum is een ontmoetingsplaats om de mysteries van de flamencodans uit te leggen, en na uw bezoek zult u waarschijnlijk een boek over het onderwerp willen kopen of zelfs een dansles boeken, in de hoop uzelf een beetje meer in de kunst van de flamenco te kunnen onderwijzen.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Manuel Rojas Marcos 3, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 340 311
Email: info@museoflamenco.com
Website: www.museodelbaileflamenco.com

Openingstijden en Prijzen

Geopend op elke dag van 10 tot 19 uur.
In de avond worden er shows gegeven.

Het entreeticket kost EUR 10,-

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over Flamenco Museum in Sevilla

Waar bevindt zich Flamenco Museum Sevilla? Het Museo del Baile Flamenco bevindt zich in het hart van het historisch centrum van Sevilla.

Waar parkeren om Flamenco Museum Sevilla te bezoeken? U kunt niet met de auto bij het museum komen. Als u de auto in een parkeergarage wilt zetten gebruikt u het beste parking Cano y Cueto. Die is op 10 minuten lopen.

Wat is er te zien in Flamenco Museum Sevilla? Er is geprobeerd een sfeer te creeëren om het gevoel ´flamenco´ over te brengen.

Wanneer is Flamenco Museum Sevilla geopend? Elke dag van 10 tot 19 uur. In de avond worden er nog verschillende optredens gegeven.

Wat kost een entreekaartje van Flamenco Museum Sevilla? Een ticket voor een bezoek aan het museum kost 10 euro. In combinatie met een show kost een ticket 26 euro.

Is Flamenco Museum leuk voor kinderen? Naar onze mening eerder niet. Al zullen er uiteraard ook kinderen zijn die zich helemaal verliezen in flamenco sferen.

Is Flamenco Museum een bezoek waard? Dat is persoonlijk. Naar onze mening is het heel moeilijk om sfeer en levensstijl middels een museum over te brengen. Daarnaast vinden wij het relatief duur.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga