Geboortehuis Picasso

Geboortehuis Picasso

Hier vindt u veel informatie over het Geboortehuis Picasso.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats

Geboortehuis Picasso

Geboortehuis Picasso
© TURISMO ANDALUZ

Het gebouw waar Pablo Picasso in 1881 werd geboren en tot 1884 woonde, herbergt werken en persoonlijke bezittingen van de kunstenaar en zijn familie. Een gespecialiseerde bibliotheek en een doorlopend programma van tijdelijke tentoonstellingen en culturele activiteiten vullen het aanbod van het ´FUNDACIÓN PICASSO – MUSEO CASA NATAL´ aan.

De permanente collectie

De eerste grote aanwinst was in 1989 met de map gravures “Droom en Leugen van Franco”; daarna volgden geïllustreerde boeken, geschonken door de familie van de schilder. Momenteel zijn er meer dan 50 boeken geïllustreerd door Picasso en andere kunstenaars zoals Miró, Chagall en Max Ernst.

Opmerkelijk zijn ook de notitieboekjes met voorbereidende tekeningen voor het werk “Les Demoiselles d’Avignon”, die het begin markeerden van zijn “Afrikaanse Periode” of “Protocubisme”, die aanleiding gaf tot de artistieke stroming van het kubisme, en waarvan Picasso de grootste exponent is. De 84 tekeningen worden aangevuld met een repertoire van grafisch werk dat de periode 1905-1971 bestrijkt.

Er is ook een verzameling van 238 lithografieën, gemaakt tussen 1930 en 1960. Van groot belang zijn de 34 keramische werken die tussen 1940 en 1946 werden gemaakt. Het Museum van het Geboortehuis heeft meer dan 4.000 werken van 200 verschillende kunstenaars bijeengebracht.

Het gebouw

Pablo Picasso, de belangrijkste schilder van de twintigste eeuw, werd in 1881 geboren op Plaza de la Merced nr. 15. Het Museum van Picasso’s Geboortehuis, dat in 1983 werd uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Monument van Nationaal Belang, nam eerst de eerste verdieping in gebruik en beslaat nu het hele gebouw.

In 2005 werd een ander expositiecentrum geopend op nummer 13 van de Plaza de la Merced.

Het pand ligt in het architectonische complex dat bekend staat als Casas de Campos, waar Don José Ruiz Blasco en Maria Picasso, de ouders van Pablo Ruiz Picasso, woonden.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza de la Merced 15, 29012 Málaga
Telefoon: +34 951926060
Email: info.fundacionpicasso@malaga.eu
Website: www.fundacionpicasso.malaga.eu

Openingstijden en Prijzen

Maandag tot en met zaterdag 9.30 – 18.00 uur
Zondag 9:30 – 15:00
Gesloten op 1  januari en 25 december

Een toegangskaart kost: EUR 3,-

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over het Geboortehuis Picasso

Waar bevindt zich het Geboortehuis Picasso? Aan het bekende plein Plaza de Merced in het historisch centrum van Málaga.

Waar parkeren om het Geboortehuis Picasso te bezoeken? De parkeergarage Alcazaba ligt direct onder het Plaza de Merced waaraan het geboortehuis van Picasso zich bevindt.

Wanneer is het Geboortehuis Picasso Málaga geopend? Elke dag van de week van 9:30 tot 18 uur. Op zondag sluit het museum om 15 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Geboortehuis Picasso? De entree kost EUR 3,-. Op zondag kunt u gratis naar binnen.

Is het Geboortehuis Picasso in Málaga leuk voor kinderen? Naar onze persoonlijke ervaring vinden kinderen hier niet zo heel veel aan.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla