Gibralfaro kasteel

Gibralfaro kasteel

Hier vindt u veel informatie over Gibralfaro kasteel.

Alcazaba Malaga Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Gibralfaro kasteel

Gibralfaro kasteel
Gibralfaro kasteel

Dit kasteel is in de 14e eeuw gebouwd om troepen te huisvesten en de Alcazaba te beschermen. Het is vandaag de dag een van de meest bezochte monumenten in Málaga. Vanaf de muren heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en in het Interpretatiecentrum kunt u de geschiedenis van de plek ontdekken.

Het is vernoemd naar een vuurtoren op zijn top (Jabal-Faruk, de lichtberg). Hoewel het al door de Feniciërs en Romeinen werd gebruikt, maakte de Nasridische koning Yusuf I er in 1340 pas een vesting van.

Tijdens de herovering (de Reconquista) werd het in de zomer van 1487 belegerd door de katholieke vorsten en koning Ferdinand maakte er na de overwinning zijn tijdelijke residentie van. Bovendien wees hij het kasteel aan als symbool op het wapenschild van de stad.

Het werd een tijd lang beschouwd als de meest onneembare vesting van het Iberische schiereiland. Het heeft twee rijen muren en acht torens. De buitenste muur komt uit op de Coracha, een zigzaggende ommuurde verbinding met het kasteel van Alcazaba. Men kan op de gehele muur van de vesting rondwandelen.

Het kasteel is verdeeld in twee delen. Het bovenste deel wordt de ´Patio Principal´ genoemd en herbergt het Interpretatiecentrum waar u de geschiedenis van het kasteel kunt ontdekken aan de hand van het leven van zijn bewoners. In dit gedeelte bevinden zich de Hoofdtoren (Torre Mayor), 17 meter hoog, de Fenicische put en de baden. De Airón-bron werd in massieve rots gegraven tot een diepte van 40 meter.

In het onderste gedeelte, de ´Patio de Armas´, bevonden zich de troepenbarakken en de stallen. De wachttoren of Witte Toren (Torre Blanca), die naar het noordoosten is gericht, is een van de meest zichtbare en binnen bevinden zich een waterreservoir, bijgebouwen en opslagruimten.

Hoe kom ik bij het Gibralfaro kasteel?

U kunt lopend naar kasteel Gibralfaro. Aan de zuidkant van de heuvel ligt een goed voetpad al is het wel wat steil. De wandeling duurt zo´n 20 minuten. U kunt ook via de weg aan de noordelijke kant met bus lijn 35 komen of met de auto. U volgt de roze borden van het kasteel.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Camino de Gibralfaro 11, 29016 Málaga
Telefoon: +34 952227230
Email: info@malagaturismo.com
Website: www.malaga.eu

Openingstijden en Prijzen

Elke dag.
Zomer: 09.00 uur tot 20.00 uur (1 april tot 31 oktober)
Winter: 09.00 uur tot 18.00 uur (1 november tot 31 maart)
(laatste toegang is drie kwartier voor sluitingstijd)

Gesloten op 1 januari, 28 februari en 25 december

Een toegangskaart kost: EUR 2,-
De toegang voor het publiek is gratis op zondag van 14.00 uur tot sluitingstijd.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Gibralfaro kasteel

Waar bevindt zich het Gibralfaro kasteel? Het kasteel bevindt zich op de heuvel Gibralfaro die in het centrum van Málaga ligt. Aan de voet van de heuvel is het Alcazaba, op de top het kasteel Gibralfaro.

Waar parkeren om het Gibralfaro kasteel te bezoeken? Als u het voetpad wilt volgen en de burcht lopend wilt beklimmen dan parkeert u in parking Alcazaba of Muelle Uno. Als u, via de noordelijke kant, met de auto tot boven aan het kasteel rijdt dan vindt u vlakbij de ingang gratis  parkeergelegenheid.

Wanneer is het Gibralfaro kasteel geopend? Elke dag van 9 tot 18 uur. In de zomer van 9 tot 20 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Gibralfaro kasteel? Een entreeticket kost EUR 2,-. U kunt ook een combinatieticket kopen voor het Gibralfaro kasteel en het Alcazaba samen. Het combinatieticket kost EUR 5,50. Zondag vanaf 14 uur is de toegang gratis.

Is het Gibralfaro kasteel leuk voor kinderen? De omgang op de kasteelmuren en de fantastische uitzichten over de stad en de haven maken dit monument tot een grote kinderattractie.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla