Giralda

Giralda klokkentoren

Hier vindt u veel informatie over Giralda in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Giralda in Sevilla

Giralda tijdens rondreis Andalusie
© TURISMO ANDALUZ

De prachtige Giralda, een icoon van Sevilla, was meer dan 800 jaar lang het hoogste gebouw van de stad en domineerde de skyline op 103 meter hoogte. Oorspronkelijk gebouwd in 1195 als minaret van de Aljama moskee, is het nu de klokkentoren van de kathedraal, en is erkend als werelderfgoed door UNESCO.
De naam Giralda betekent “zij die draait” – girar is draaien in het Spaans, naar de windwijzer op de top van de toren, een standbeeld dat het geloof vertegenwoordigt en El Giraldillo heet.

Geschiedenis

De minaret was het hoogtepunt van de Almohadische architectuur en diende als model voor de minaretten in de keizerlijke hoofdsteden van de dynastie, Rabat en Marrakech. Hij diende om de gelovigen tot het gebed op te roepen (de traditionele functie van een minaret) maar ook als observatorium. De Giralda werd zeer vereerd door de Moorse heersers, die de minaret vóór de christelijke verovering van de stad in 1248 wilden vernietigen, liever dan hem te laten gebruiken voor een andere godsdienst dan de islam, maar zij werden verhinderd door het dreigement van koning Alfonso X dat “als zij ook maar één steen zouden verwijderen, zij allen met het zwaard zouden worden gedood”.

De bouw van het Moorse bouwwerk nam 12 jaar in beslag en ontleent zijn eenvoudige schoonheid aan de schaduwen die worden gevormd door blokken bakstenen, aan elke kant verschillend, en verlicht door een opeenvolging van gewelfde nissen en ramen. In zijn tijd als minaret had de toren drie of vier koperen bollen bovenop de vierkante structuur, van afnemende grootte, bekroond door een halve maan.

Deze versiering werd na de herovering van de stad, halverwege de 14e eeuw, tijdens een aardbeving verwoest en vervangen door een kleine klokkentoren met kruis. In de 16e eeuw werd de huidige klokkentoren met zijn vier verdiepingen en windwijzer toegevoegd, waardoor een vreemde hybride van Moorse en renaissance-architectuur ontstond.

Uitkijkpunt

U kunt naar de klokkenkamer klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad, met name op het Alcazar en de Barrio Santa Cruz, en ook een vogelperspectief op de gotische details van de steunberen en het beeldhouwwerk van de kathedraal. U loopt een reeks van 35 licht hellende hellingen op, breed genoeg om de doorgang mogelijk te maken van twee bereden wachters, of muezzins – de man die de gelovigen oproept tot het gebed. De hellingen zijn zo ontworpen dat hun paarden of ezels de minaret gemakkelijk konden beklimmen.

Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Av. de la Constitución, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 902 099 692
Email: reservas@catedraldesevilla.es
Website: www.catedraldesevilla.es

Openingstijden en Prijzen

De Giralda hoort bij de kathedraal en is alleen samen met de kathedraal te bezichtigen.

Maandag: 11:00 tot 15:30 (16:30 tot 18:00 gratis)
Dinsdag tot zaterdag: 11:00 tot 17:00
zondag: 14:30 tot 18:00
De kassa’s sluiten een uur voordat de kathedraal sluit.

Een toegangskaart kost: EUR 10,-
Gereduceerd tarief: EUR 5,- (tot 25 jaar en gepensioneerden).
Gratis: onder 14 jaar

Sevilla
Vliegveld Sevilla Monumenten Sevilla

 

Vragen en antwoorden over Giralda in Sevilla

Waar bevindt zich de Giralda in Sevilla? De ingang van de Giralda bevindt zich in de kathedraal van Sevilla. U moet dus een toegangskaartje kopen voor de kathedraal en daar is een bezoek aan de Giralda bij ingesloten.

Waar parkeren om de Giralda Sevilla te bezoeken? Er zijn geen parkeerplekken echt dicht in de buurt van de Giralda. Vanuit parking Paseo de Colon of parkeergarage Cano y Cueto is het een kleine kilometer lopen. Als u niet wilt lopen dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi.

Wanneer zijn de openingstijden van de Giralda Sevilla? Dat zijn dezelfde tijden als de openingstijden van de kathedraal; Elke dag van de week van 11 tot 18 uur.

Wat kost een entreekaartje voor de Giralda Sevilla? Om de Giralda te beklimmen hebt u een toegangskaar van de kathedraal nodig; Een normaal entree ticket kost EUR 10,-.  Voor jongeren onder 25 en gepensioneerden is de toegang EUR 5,-. Onder de 14 jaar is het gratis toegang.

Is de Giralda Sevilla leuk voor kinderen? Het uitzicht over Sevilla is prachtig vanuit de klokkentoren van de Giralda! De beklimming is niet al te moeilijk; Er zijn geen trappen maar hellingen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Vliegveld Granada