Glasmuseum Málaga

Glasmuseum Málaga

Hier vindt u veel informatie over Glasmuseum Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Glasmuseum Málaga

Glasmuseum Málaga
foto: Glasmuseum Málaga

Het Glasmuseum (Museo del Vidrio y Cristal) heeft een collectie van ongeveer 2000 stukken glas, daterend uit de Fenicische tijd tot de 20e eeuw. Het museum is gehuisvest in een 18e-eeuws herenhuis in de oude ambachtswijk San Felipe Neri in het centrum van Málaga. Het is een gebopuw met met ruime patio’s en tuinen en is ingericht als een privéwoning, met antieke banken, tapijten, spiegels en schilderijen, en kasten voor het glas.

Eigenaar Gonzalo Fernandez-Prieto heeft in feite een museum voor decoratieve kunst gecreëerd met een intieme sfeer.

De collectie is verdeeld in verschillende historische tijdperken, verdeeld over twee verdiepingen, met antieke meubels uit elk tijdperk als aanvulling op het glas. Op de begane grond zijn Engelse prerafaëlitische glas-in-loodramen te zien. De eerste verdieping heeft verschillende afdelingen, te beginnen met de oude beschavingen; Er zijn Egyptische, Fenicische, Grieks-Romeinse, Byzantijnse en Islamitische voorwerpen van glas te vinden.

Uit de 16e en 17e eeuw ziet u Catalaans, Venetiaans, Nederlands en Boheems loodglas; uit de 18e eeuw komt glas uit La Granja; uit de 19e eeuw komt Engels cameeglas van Thomas Webb; en uit de 20e eeuw, gedurfde Lalique en Whitefriars.

In het museum worden af en toe theatrale evenementen en tentoonstellingen georganiseerd.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plazuela Santísimo Cristo de la Sangre 2, 29012 Málaga
Telefoon: +34 952220271
Email: museovidriomalaga@gmail.com
Website: www.museovidrioycristalmalaga.com

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 19.00 uur.
Gesloten op maandag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag en de maand augustus.

Een bezoek op eigen gelegenheid is niet mogelijk. U krijgt altijd een rondleiding.

Een toegangskaart kost: EUR 7,- (EUR 5,- met korting)

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Glasmuseum Málaga

Waar bevindt zich het Glasmuseum Málaga? U vindt het museum in het noorden van het historisch centrum van Málaga. Vanaf parkeergarage Alcazaba is het ongeveer 500 meter lopen.

Waar parkeren om het Glasmuseum Málaga te bezoeken? Parkeergarage Las Delicias is het meest dichtbij maar de prettigere parking is Alcazaba. Vanuit hier is het ongeveer 500 meter lopen.

Wanneer is het Glasmuseum Málaga geopend? Elke dag behalve maandag van 11 tot 19 uur. De gehele maand augustus is het museum gesloten.

Wat kost een entreekaartje van het Glasmuseum Málaga? U betaalt 7 euro entree. 65+ en kinderen hebben een korting en betalen 5 euro.

Hoe lang duurt het bezoek aan het Glasmuseum Málaga?
U kunt het museum niet op eigen gelegenheid bezoeken maar krijgt altijd een rondleiding in het spaans, engels, frans of italiaans. Deze duurt ongeveer een uur.

Is het Glasmuseum Málaga leuk voor kinderen? Er zullen ongetwijfeld kinderen zijn die de rondleiding boeiend vinden…

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com