Hospital de los Venerables

Hospital de los Venerables

Hier vindt u veel informatie over Hospital de los Venerables in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza

Hospital de los Venerables

Hospital de los Venerables
© TURISMO ANDALUZ

Het hospitaal van de Eerwaarde Priesters werd in 1675 gesticht door Justino de Neve. Het gebouw heeft twee verdiepingen en bestaat uit de tempel en wat eens het verblijf was van bejaarde priesters, dat zijn oorspronkelijke functie verloor. Los Venerables, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is het hoofdkwartier van de Stichting FOCUS (Cultuurfonds van Sevilla).

Het gebouw, het werk van Leonardo de Figueroa, is een van de belangrijkste van de Sevilliaanse barok. De binnenplaats is zeer origineel, met galerijen met bogen op een hoger niveau en een centrale fontein die afdaalt via ronde trappen versierd met tegels.

Zeer interessant is de trap die overdekt is door een ellipsvormig gewelf versierd met barok pleisterwerk. De kerk, met één schip, wordt overdekt door een halfrond gewelf met lunetten en dwarsbogen. De frescoschilderingen van het gewelf van het priesterkoor zijn werken van Valdés Leal en stellen de uitvinding van het Heilig Kruis voor; evenals die van het plafond van de sacristie die in een kleine ruimte een grandioos illusionistisch perspectief scheppen. Die van het middenschip zijn van de hand van zijn zoon Lucas Valdés en stellen de triomf van het pontificaat voor, in de vorm van wandtapijten. In het hoofdaltaarstuk staat de Apotheose van San Fernando, werk van Lucas Valdés, en aan weerszijden San Clemente, San Isidoro, werken van Virgilio Mattoni.

De kerk bevat beeldhouwwerken van Martínez Montañes (17e eeuw) en Pedro Roldán. Voor de Venerables schilderde Murillo de beroemdste van zijn Onbevlekte Ontvangenissen, die nu in het Prado Museum te zien is.

Het herbergt ook het Diego Velázquez Onderzoekscentrum, een ruimte van de Stichting Focus die is ontstaan uit de aankoop van het schilderij van Santa Rufina in 2007, en beantwoordt aan de behoefte aan een plaats voor onderzoek, verspreiding en reflectie over de achtergrond en de gevolgen van het werk van de briljante Sevilliaanse schilder.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza Venerables 8, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 562 696
Email: venerables@artisplendore.com
Website: www.hospitalvenerables.es

Openingstijden en Prijzen

Elke dag van 10 tot 18 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari

Entree: EUR 10,-
Entree voor onder 25 en 65 plus: EUR 8,-

Vragen en antwoorden over Hospital de los Venerables in Sevilla

Waar bevindt zich dit monument in Sevilla? Op het plein Plaza Venerables in de wijk Santa Cruz vlakbij de kathedraal van Sevilla.

Waar parkeren om Hospital de los Venerables in Sevilla te bezoeken? Parkeren in de buurt is lastig. Parkeergarage Cano y Cueta is redelijk dichtbij (300 meter). Als u niet wilt lopen is kunt u de auto in de parking bij het station neerzetten en met de taxi verder gaan.

Wat zijn de openingstijden van Hospital de los Venerables in Sevilla? Elke dag van 10 tot 18 uur. In de zomer kan er ook een bezoek in de avond worden gebracht. Actuele informatie openingstijden. 

Wat kost een entreekaartje voor Hospital de los Venerables Sevilla? Een ticket voor dit monument kost 10 euro. Jongeren en gepensioneerden krijgen 2 euro korting.

Wat is er te doen bij Hospital de los Venerables in Sevilla? Het is een prachtig barok bouwwerk met een uitzonderlijke fontein in de patio. U vindt hier schilderijen van Murillo en Velazquez en beeldhouwwerken van Roldán.

Is Hospital de los Venerables Sevilla leuk voor kinderen? Onze mening is dat de meeste kinderen dit waarschijnlijk wat minder interessant zullen vinden.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga