Kathedraal Málaga

Kathedraal Málaga

Hier vindt u veel informatie over Kathedraal Málaga.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Kathedraal Málaga

kathedraal Málaga
kathedraal Málaga

De volledige naam van de kathedraal is Nuestra Señora de la Encarnación maar in Málaga staat zij gewoon bekend als “de kathedraal”. De funderingen werden rond 1530 gelegd en de werkzaamheden eindigden in de 17e eeuw, hoewel het gebouw onvoltooid is en er geen boordstenen op de hoofdgevel en de zuidelijke toren zijn aangebracht. Er is dus een complete toren én een halve toren te zien. Door dit mankement wordt de kathedraal ook wel ‘La Manquita’genoemd, wat zoveel betekent als ‘één-armige of manke dame’.

Met zijn drie schepen met kooromgangen is het in zekere zin een evolutie van de gotische kunst. Deze stijl verwelkomde aanvankelijk de nieuwe ideeën van de Renaissance door alle schepen op dezelfde hoogte te bouwen met geribde gewelven die de karakteristieke koepels vormen die van bovenaf te zien zijn, bijvoorbeeld wanneer men de kathedraal vanuit het hotel Málaga Palacio bekijkt.

Het koor van Málaga telt 42 houtsnijwerken die grotendeels het werk zijn van Pedro de Mena en een meesterwerk dat na eerdere ingrepen is gemaakt door Luis Ortiz de Vargas en het apostelambt door de beeldhouwer José Micael Alfaro, waardoor het een van de belangrijkste werken in zijn soort is.

Er zijn ook twee prachtige orgels met meer dan 4.000 pijpen, zeldzame en prachtige voorbeelden van 18e-eeuwse muziekinstrumenten. Vandaag de dag worden ze nog steeds goed gebruikt en worden ze vaak bespeeld tijdens concerten.

Sinds het midden van de 20e eeuw staat de kathedraal geheel los nadat de laatste huizen die eraan vast zaten in het gebied bij het park werden afgebroken.

In de kathedraal bevindt zich het Museo Catedralicio (Kathedraalmuseum), dat tegenwoordig is ondergebracht op de plaats waar zich de oude kapittelzaal bevindt. Sommige oorspronkelijke zalen zijn nu verdwenen, zoals de oude Ornamentzaal, ook wel de Schatkamer van de Kathedraal genoemd, en de oude Kapittelzaal zelf. In de eerste zaal bevinden zich de meeste sacrale werken.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Molina Lario 9, 29015 Málaga
Telefoon: +34 952220345
Email: info@malagaturismo.com
Website: www.malagacatedral.com

Openingstijden en Prijzen

maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 20:00 uur
zaterdag: 10:00 – 18:30 uur
Op zon- en feestdagen 14:00 – 18:30 uur

Een toegangskaart kost: EUR 6,-
Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is tussen 9:00  en 10:00 uur gratis entree

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Kathedraal Málaga

Waar bevindt zich de Kathedraal Málaga? Als u op de Plaza Marina staat en richting centrum kijkt loopt u helemaal aan de rechterkant van de Plaza Marina de calle Molina Lario in. U loopt zo tegen de kathedraal.

Waar parkeren om de Kathedraal Málaga te bezoeken? Het meest dichtbij is parking Central / Plaza la Marina. Een ruimere parking op niet zo´n grote afstand is parkeergaarge Muelle Uno.

Wanneer is de Kathedraal Málaga geopend? Maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 20:00 uur, zaterdag: 10:00 – 18:30 uur. Op zon- en feestdagen 14:00 – 18:30 uur.

Wat kost een entreekaartje van de Kathedraal Málaga? Een ticket kost EUR 6,-.

Is de Kathedraal Málaga leuk voor kinderen? Als de kinderen van kerken houden wellicht maar er is niet speciaal aan kinderen gedacht.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla