Kathedraal Sevilla

Kathedraal Sevilla

Hier vindt u veel informatie over Kathedraal Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Kathedraal Sevilla

kathedraal Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

De kathedraal staat op de plaats van wat – in de 12e eeuw – de Grote Moskee was. Vandaag de dag is van dit bouwwerk alleen nog de minaret over, ook wel bekend als de Giralda vanwege de windvaan die in de 16e eeuw aan de top werd toegevoegd. De binnenplaats Patio de los Naranjos en de huidige poort Puerta del Perdón zijn ook delen van de oude moskee. Toen Ferdinand III van Castilië de stad in 1248 veroverde, werd de moskee omgebouwd tot een christelijke kerk. Er zijn verschillende bouwfasen te zien, met voorbeelden van de Mudéjar-, Gotische, Renaissance-, Barok- en Neo-klassieke stijlen. De toegang tot de kathedraal is via het plein Plaza Virgen de los Reyes. De kathedraal heeft vijf schepen (het hoofdschip is 36 meter hoog) en een rechthoekige plattegrond met een lengte van 116 meter en een breedte van 76 meter. Het dwarsschip heeft een maximale hoogte van 40 meter. Het hoofdaltaarstuk dateert uit verschillende periodes en omvat werken van de broers Jorge Fernández Alemán en Alejo Fernández, Roque Balduque, Pedro Millán, Juan Bautista Vázquez de Oudere en Pedro de Heredia. De kapittelzaal in renaissancestijl dateert uit de tweede helft van de 16e eeuw. De hoofdsacristie is in platereske stijl. In de kathedraal liggen de stoffelijke resten van Christoffel Columbus.

Grote kapel Kathedraal Sevilla

monument Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

De Capilla Mayor (Grote Kapel) wordt gedomineerd door een groot gotisch retablo (altaarstuk) bestaande uit 45 gebeeldhouwde scènes uit het leven van Christus evenals Santa Maria de la Sede, de beschermheilige van de kathedraal. Het is het levenswerk van één enkele ambachtsman, Pierre Dancart, en is het ultieme meesterwerk van de kathedraal – het grootste en rijkste altaarstuk ter wereld en één van de mooiste voorbeelden van gotisch houtsnijwerk waar ook ter wereld. De gidsen geven onthutsende statistieken over de hoeveelheid goud die ermee gemoeid was.

Kapittelzaal en Sacrista Mayor

Via de voorkamer komt u in de kapittelzaal met zijn prachtige koepelvormige plafond dat weerspiegeld wordt in de marmeren versiering van de vloer. Hier bevinden zich een aantal schilderijen van Murillo, waarvan het mooiste, een vloeiende Ontvangenis, de ereplaats inneemt.
Naast deze zaal bevindt zich de grandioze Sacrista Mayor (Grote Sacristie) waarin de schatkamer is ondergebracht. Ergens in deze warrige verzameling zilveren relikwieën en monstransen bevinden zich de sleutels die aan Fernando werden overhandigd door de Moorse en Joodse gemeenschappen bij de overgave van de stad.

Graftombe Christoffel Columbus

Dit is een van de belangrijkste attracties van de kathedraal voor bezoekers. De overblijfselen van de grote ontdekkingsreiziger die in armoede stierf in Valladolid. De tombe zelf is recenter, uit 1892, met vier dragers die de koninkrijken Castilië, León, Aragon en Navarra voorstellen.
Andere steden beweren dat de overblijfselen van Cristobal Colon, zoals hij in het Spaans wordt genoemd, hier liggen maar recente DNA-tests hebben onomstotelijk aangetoond dat Columbus hier ligt. In de kapel ernaast, met 14de-eeuwse fresco’s van de Maagd, bevond zich ooit de mihrab van de moskee.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Av. de la Constitución, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 902 099 692
Email: reservas@catedraldesevilla.es
Website: www.catedraldesevilla.es

Openingstijden en Prijzen

Maandag: 11:00 tot 15:30 (16:30 tot 18:00 gratis)
Dinsdag tot zaterdag: 11:00 tot 17:00
zondag: 14:30 tot 18:00
De kassa’s sluiten een uur voordat de kathedraal sluit.

Een toegangskaart kost: EUR 10,-
Gereduceerd tarief: EUR 5,- (tot 25 jaar en gepensioneerden).
Gratis: onder 14 jaar

Vragen en antwoorden over Kathedraal Sevilla

Waar bevindt zich de Kathedraal Sevilla? In het historisch centrum van de stad aan de Avenida de la Constitución.

Waar parkeren om de Kathedraal Sevilla te bezoeken? Er zijn geen parkeerplekken echt dicht in de buurt. Vanuit parking Paseo de Colon of parkeergarage Cano y Cueto is het een kleine kilometer lopen. Als u niet wilt lopen dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi.

Wanneer zijn de openingstijden van de Kathedraal Sevilla? Elke dag van de week van 11 tot 18 uur. De kathedraal van Sevilla is ook eerder geopend maar dan voor diensten. De toegang is dan gratis maar het niet de bedoeling om dan als toerist rond te wandelen.

Wat kost een entreekaartje voor de Kathedraal Sevilla? Een normaal entree ticket kost EUR 10,-.  Voor jongeren onder 25 en gepensioneerden is de toegang EUR 5,-. Onder de 14 jaar is het gratis toegang.

Is de Kathedraal Sevilla leuk voor kinderen? Het is een reusachtig gebouw dus kinderen zullen onder de indruk zijn. Het verhaal bij het graf van Christof Columbus is natuurlijk interessant. Verder is er een opgezette krokodil te zien; een cadeau van een sultan.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga