Keramiek Museum

Keramiek Museum

Hier vindt u veel informatie over het Keramiek Museum in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Scheepvaart Museum

Keramiek Museum

keramiek Museum
© TURISMO ANDALUZ

De oprichting van het Triana Keramiekcentrum heeft tot doel de geschiedenis van de pottenbakkerstraditie in Triana weer te geven en tevens te dienen als zenuwcentrum voor de ontvangst, interpretatie en structurering van het bezoek aan de wijk Triana. Alle elementen met een archeologische, antropologische en architectonische betekenis worden in hun oorspronkelijke context getoond: de ovens zijn gerestaureerd en opgewaardeerd, en de routes en relaties van de verschillende beroepen die op dezelfde plaats samenkwamen, zijn bewaard gebleven. Het architectonische voorstel is georganiseerd vanuit de opwaardering van het geheel, evenals andere van onbetwistbare ruimtelijke, etnologische en antropologische waarde. Het centrum heeft twee verdiepingen: op de benedenverdieping een permanente tentoonstelling en een bezoek aan de overblijfselen die zijn verbeterd voor de interpretatie van de Sevilliaanse keramiek; en op de bovenverdieping een gespecialiseerd documentatiecentrum en een ruimte voor de interpretatie en de gids van de toeristische routes van de Triana-wijk.

Triana was vroeger de thuishaven van de beroemde tegelwerkplaatsen en pottenbakkerijen van Sevilla – bijna alle tegels die je in de kerken, hotels, bars en particuliere huizen van Sevilla en op het prachtige Plaza de España ziet, zijn hier in Triana gemaakt. De industrie gaat terug tot de Romeinse tijd en gebruikt klei uit La Cartuja, in het noorden van het gebied.

Boven laten foto’s van Triana in de jaren 1950 en 1960 zien hoeveel keramiekfabrieken er in de wijk waren, met veel van de hoge, industriële schoorstenen die nog steeds te zien zijn in La Cartuja, de keramiekfabriek die in de jaren 1800 door de Engelsman Charles Pickman werd gesticht.

Enkele stukken die de moeite van het bekijken waard zijn, zijn de vroegste – Moorse en Mudejar putkoppen en kleine potten; witte tegels met blauwe sterren, daterend uit de Renaissance; en ´arista´ tegels gemaakt met behulp van een industrieel proces van houten mallen. Ook de werken van Pisano, van de 15e-eeuwse Florentijnse kunstenaar die in Sevilla kwam wonen – grootschalige schilderingen op panelen van tegels – vertegenwoordigen een belangrijke fase in de ontwikkeling van de tegelindustrie in Sevilla. Sommige van de stukken van Pickman, uit La Cartuja, hebben eveneens een grote historische waarde.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Callao 16, 41010 Sevilla
Telefoon: +34 955 474 293
Email: reservas@palaciodelebrija.com
Website: www.visitasevilla.es

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00-14.00 en 17.00-20.00
Zon- en feestdagen van 10.00-15.00
Gesloten op 1, 6 januari, 25 december, Witte Donderdag en Goede Vrijdag

Een entreeticket kost EUR 2,10

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over Keramiek Museum in Sevilla

Waar bevindt zich het Keramiek Museum Sevilla? Het Centro Cerámica bevindt zich in de wijk Triana. Als u de brug Isabel vanuit het centrum oversteekt is het de eerste straat naar rechts en dan aan het einde van de straat.

Waar parkeren om het Keramiek Museum te bezoeken? U kunt de auto proberen te parkeren in de straat of de straten in de buurt. En anders betaald in de parkeergarage Parking Mercado de Triana meteen aan het eind van de brug.

Wat is er te zien in het Keramiek Museum Sevilla? In het Centro Cerámica wordt veel uitleg gegeven over de geschiedenis van de wijk Triana en dan vooral over de keramiek traditie. Er zijn prachtige tegels en ander keramiek te zien.

Wanneer is het Keramiek Museum Sevilla geopend? Het Centro Cerámica is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 14 en van 17 tot 20 uur. Op zondag van 10 tot 15 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Keramiek Museum Sevilla? Een ticket voor het Centro Cerámica kost EUR 2,10.

Is het Keramiek Museum leuk voor kinderen? Volgens ons is de uitleg in het Centro Cerámica voor kinderen beperkt interessant maar er is veel prachtig keramiek met mooie afbeeldingen en in mooie kleuren te zien.

Is het Keramiek Museum een bezoek waard? Overal in Sevilla (en daarbuiten) is prachtig tegelwerk (azulejos) te zien. Het is zeker interessant om te weten te komen hoe deze traditie is ontstaan en waar het vandaan komt.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga