La Cartuja

La Cartuja Sevilla

Hier vindt u veel informatie over La Cartuja Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

La Cartuja Sevilla

La Cartuja Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Het Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC, of Centrum voor Hedendaagse Andalusische Kunst) werd in februari 1990 opgericht om de regio te voorzien van een geschikte instelling voor onderzoek, conservering, bevordering en verspreiding van hedendaagse kunst. Vervolgens werd begonnen met de aankoop van werken om de eerste stappen te zetten op weg naar een permanente collectie hedendaagse kunst.

Vanaf het begin was een van de hoofddoelstellingen van de CAAC het ontwikkelen van een activiteitenprogramma dat duidelijk gericht was op educatie, het bevorderen van onderzoek en alle mogelijke uitingen van internationale hedendaagse artistieke creatie. Tijdelijke tentoonstellingen, seminars, workshops, concerten, evenementen, recitals, filmseizoenen, lezingen, enz. zijn de communicatiemiddelen geweest die voor dit doel zijn gebruikt.

In 1997 werd het klooster van Cartuja de zetel van het centrum. De culturele agenda van het Waarnemingscentrum werd dus aangevuld met een bezoek aan het klooster, dat een belangrijk artistiek en archeologisch erfgoed herbergt, het resultaat van een lange geschiedenis. Gelegen op het Isla de la Cartuja in Sevilla, in een gebied dat rijk is aan modderrotsen en klei, is het klooster van la Cartuja ontstaan uit een kleine Franciscaanse hermitage die werd gebouwd om de Virgen de las Cuevas te vereren (1399). Later werd het omgevormd tot een kartuizerklooster.

In het klooster vonden vele opmerkelijke gebeurtenissen plaats, zo werden hier bijvoorbeeld 30 jaar lang de stoffelijke resten van Christoffel Colombus begraven, en het was ook een plaats waar belangrijke historische figuren, zoals Filips II, Arias Montano of Teresa de Jesús onderdak vonden of afzondering zochten.

Het klooster, verlaten en in een ruïneuze staat, werd uiteindelijk in 1839 gekocht door de Engelse handelaar Charles Pickman. Hij zou er in 1841 een keramiek- en porseleinfabriek vestigen. Aanvankelijk werden de overblijfselen van het klooster gerespecteerd, maar uiteindelijk werden, omwille van de productie-eisen, alle overblijfselen van het klooster veranderd. Er werden verschillende schoorstenen en tien ovens gebouwd. Vijf van de ovens zijn vandaag de dag nog te zien, zij domineren zelfs het aanzicht van het monument. De productie in de keramiek- en porseleinfabriek ging door tot 1982, waarna het gebouw werd gerenoveerd met het oog op de komende Expo van 1992. Een paar jaar later werd het de hoofdzetel van de CAAC.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Américo Vespucio 2, 41092 Sevilla
Telefoon: +34 955 037 070
Email: informacion.caac@juntadeandalucia.es
Website: www.caac.es

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 21.00
Zondag en feestdagen: 11.00 – 15.30
Maandag: Gesloten

Gratis toegang:
Dinsdag t/m vrijdag: 19.00 – 21.00
Zaterdag: 11.00 – 21.00

Een entreeticket kost EUR 3,-

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over La Cartuja Sevilla

Waar bevindt zich La Cartuja Sevilla? Het museum voor hedendaagse kunst (CAAC: Centro Andaluz de Arte Contemporáneo) bevindt zich in het voormalig klooster Monasterio de la Cartuja op het eiland La Cartuja net ten westen van het historisch centrum van Sevilla op het terrein van EXPO 92.

Waar parkeren om La Cartuja Sevilla te bezoeken? Er is gratis parkeergelegenheid in de straten in de buurt van La Cartuja. Betaald parkeren kan in parking Torre Sevilla (de hoogste toren van Sevilla).

Wat is er te zien in La Cartuja Sevilla? Het is een voormalig klooster en een voormalige keramiekfabriek. Er is een tentoonstelling van hedendaagse kunst. Veel tijdelijke exposities, workshops en voorstellingen.

Wanneer is La Cartuja Sevilla geopend? Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 21.00 uur. Zondag en feestdagenvan 11.00 – 15.30 uur. Op maandag gesloten.

Wat kost een entreekaartje van La Cartuja Sevilla? Een entreeticket kost 3 euro. Voor een bezoek aan alleen de tijdelijke tentoonstellinge betaalt u 1,80 euro.

Is La Cartuja Sevilla leuk voor kinderen? Wat waarschijnlijk vooral leuk is voor kinderen is de rust van (de omgeving) van het gebouw.

Is La Cartuja Sevilla een bezoek waard? Dat is het zeker. Moderne kunst zal niet ieders smaak zijn maar (de geschiedenis van) het gebouw is interessant. Het is wellicht ook prettig om even uit de drukte van Sevilla te ontsnappen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga