La Maestranza

La Maestranza – Plaza de Toros

Hier vindt u veel informatie over La Maestranza in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo Hospital Venerables

La Maestranza – stierenarena

La Maestranza stieren Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Deze prachtige arena wordt beschouwd als een van de mooiste van Spanje en is een van de oudste en belangrijkste ter wereld. Hoewel de jongere generatie in Spanje de sport verafschuwt, blijft deze fenomenaal populair, vooral in Sevilla, en de “Catedral del Toreo” is de perfecte plaats om de opwindende sfeer van een corrida (stierengevecht) te ervaren.

Het gebouw, met zijn indrukwekkende barokke voorgevel, dateert van 1762 -1881 (onder een opeenvolging van architecten. De arena biedt plaats aan 14.000 toeschouwers en ondanks de grootte van de arena is alles goed hoorbaar, waar je ook zit. De hoofdingang is de Puerta del Príncipe (de Prinselijke Poort) met prachtige 16e-eeuwse ijzeren hekken, oorspronkelijk afkomstig uit een klooster, gemaakt door Pedro Roldán. Na een uitstekende voorstelling wordt de torero (stierenvechter) door deze poorten naar buiten gedragen op de schouders van het publiek. Let op de lichte helling in de arena; deze is in het midden hoger dan aan de randen bij de barricaden om de stierenvechter een voordeel te geven – hij kan naar beneden sprinten om achter de barricade te komen, terwijl de stier tot stilstand moet komen om er niet tegenaan te botsen.

Tijdens de rondleiding wordt het kleine maar interessante museum bezocht, waar de geschiedenis van de sport van de 18e eeuw tot heden wordt geschetst. De collectie memorabilia omvat kostuums, affiches en stierenkoppen, maar ook schilderijen van enkele gevierde toreros uit Sevilla, zoals Juan Belmonte en Joselito El Gallo, van wie de pakken op 14-jarige leeftijd worden tentoongesteld. U bezoekt ook de kapel, gewijd aan de Virgen de la Caridad, waar de stierenvechters bidden voordat ze de ring betreden, en een ziekenboeg – in 20 procent van de stierengevechten heeft de torero een spoedbehandeling nodig. In de ingang is een souvenirwinkel met boeken, ansichtkaarten en posters.

Stieren gevechten – Bullfights

Het corrida-seizoen loopt van paaszondag tot 12 oktober, met in totaal zo’n 20 gevechten. Veel gevierde matadors treden op tijdens de Feria-week eind april. Andere belangrijke corrida’s vinden plaats op 10 juni, 15 augustus, het laatste weekend van september en 12 oktober. De gevechten vinden meestal op zondagavond plaats. Kaartjes voor stierengevechten kosten tussen de 8 en 70 euro, te koop bij de taquilla (kassa, alleen open op zaterdag en zondag).


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Paseo de Cristóbal Colón 12, 41001 Sevilla
Telefoon: +34 954 224 577
Email: visitaturistica@realmaestranza.com
Website: www.realmaestranza.com

Openingstijden en Prijzen

Dagelijks van 9.30 tot 19.00 uur, behalve op stierenvechtdagen (dan tot 15.00 uur). Toegang alleen met rondleiding (in Engels en Spaans), elke 20 minuten. Duur rondleiding: 20 minuten.

Entree: EUR 8,-
Entree voor onder 25 en 65 plus: EUR 5,-

Vragen en antwoorden over La Maestranza in Sevilla

Waar bevindt zich de stierenarena in Sevilla? La Maestranza bevindt zich aan de Paseo de Colon vlakbij de brug Puente de Isabel in het historisch centrum van Sevilla.

Waar parkeren om de Plaza de Toros in Sevilla te bezoeken? De parkeergarage Paseo de Colon ligt heel dichtbij de stierenarena La Maestranza.

Wat zijn de openingstijden van de bullring in Sevilla? U kunt een rondleiding krijgen in de Plaza de Toros La Maestranza tussen 9:30 en 19 uur. De rondleiding is in het Engels en Spaans, duurt 20 minuten en kost 8 euro.

Wat kost een entreekaartje voor La Maestranza Sevilla? Voor een rondleiding in het museum en de arena betaalt u 8 euro (5 euro met korting). Als u een corrida wilt bijwonen is de prijs afhankelijk van de zitplaats.

Wat is er te doen bij La Maestranza in Sevilla? U kunt in de stierenarena een informatieve rondleiding krijgen in het museum en de arena zelf. Er kunt ook een corrida (gevecht) bijwonen. Het seizoen is van Pasen tot 12 oktober.

Is het La Maestranza Sevilla leuk voor kinderen? De meeste kinderen vinden het leuk (ook een beetje zielig) om opgezette stieren te zien. Het is een ervaring om op het zand van de arena te imposante arena te staan.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga