Markt Atarazanas

Markt Atarazanas

Hier vindt u veel informatie over Markt Atarazanas.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Markt Atarazanas

Markt Atarazanas
© TURISMO ANDALUZ

Vis, vlees, kaas, fruit en groenten: allemaal ontzettend vers en tegen de beste prijzen. Vooral de visafdeling is een feest voor het oog. Hier moet u beslist zijn als u indruk wilt maken op uw gasten met reuzengarnalen en en speciale kreeften of als u een paella voor twintig personen wilt maken!

Het marktgebouw heeft een opknapbeurt ondergaan nadat het een aantal jaren gesloten is geweest. Als u de markt betreedt met uw ogen op straatniveau, zal uw blik zeker omhoog gaan om u te vergapen aan het glas-in-loodraam aan de overkant dat in geen enkele kathedraal zou misstaan.

De markthal Atarazanas is een van Malaga’s architectonische juweeltjes maar de markt is gemakkelijk te missen op een drukke doordeweekse ochtend. De straten die van en naar het gebouw leiden zijn er druk met verkeer, toeristen, arbeiders en winkelend publiek en uw ogen zullen waarschijnlijk op straatniveau gefixeerd blijven. Kijk echter omhoog, of beter nog, keer terug in de vroege namiddag wanneer de markt en de winkels gesloten zijn, en u kunt de geslaagde samensmelting van 14e-eeuwse Moorse architectuur met 19e-eeuws industrieel design bewonderen.

De hoofdingang, een imposante hoefijzervormige boog in gebroken wit marmer, is in feite het enige overgebleven deel van wat eens een grote scheepswerf (Atarazanas in het Arabisch) met zeven bogen was. Verbazingwekkend genoeg reikte de zee zelfs in de 18e eeuw nog tot aan de huidige markt, en vissers zaten langs de zuidmuur van het gebouw en wierpen hun hengel uit in het water.

Van scheepswerf tot markt onderging het gebouw vele transformaties. Na de herovering van de stad door de katholieken in 1487 werd er een klooster in gevestigd, maar blijkbaar leidde het geluid van de golven de gelovigen af van hun gebeden. Misschien toepasselijker, werd het gebouw daarna omgebouwd tot een enorm militair fort voor de opslag van wapens. Later werd het een ziekenhuis en huisvestte er zelfs een medische school.

Jammer genoeg was het oorspronkelijke bouwwerk in de 19e eeuw grotendeels in verval geraakt en in 1868 gaf de revolutionaire regering van die tijd opdracht de overgebleven ruïnes af te breken om plaats te maken voor een moderne en ruime markt. Dankzij de inspanningen van de architect Joaquin Rucoba kon de laatste hoefijzerboog worden gered. Rucoba bouwde deze opnieuw op en plaatste hem in het midden van de zuidelijke gevel. Vervolgens voltooide hij het gebouw in Arabische stijl, met ramen en panelen met latten en bogen, maar met gebruikmaking van het modernste bouwmateriaal uit de 19e eeuw: ijzer.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Atarazanas, 29005 Málaga
Telefoon:
Email:
Website:

Openingstijden en Prijzen

Maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur

Gratis toegang

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Markt Atarazanas

Waar bevindt zich de Markt Atarazanas? In het centrum van Málaga. Tussen calle Larios en de rivier.

Waar parkeren om de Markt Atarazanas te bezoeken? Als u boodschappen gaat doen kunt u het beste parkeren in parking Camas.

Wanneer is de Markt Atarazanas geopend? Op maandag tot en met zaterdag van 8 tut 15 uur.

Kan ik vis krijgen op de Markt Atarazanas? Er is een ontzettend grote visafdeling. U kunt hier alles krijgen en het is een feest voor het oog.

Kun je ook eten in de Markt Atarazanas? Er zijn diverse barretjes tussen de stalletjes waar u heerlijke tapa´s kunt krijgen.

Is de Markt Atarazanas leuk voor kinderen? Het is een erg levendige markt en het is een feest vol kleuren en geuren. Kinderen vinden dit zeker leuk!

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla