Metropol Parasol

Metropol Parasol

Hier vindt u veel informatie over Metropol Parasol in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Metropol Parasol

Metropol Parasol
© TURISMO ANDALUZ

De Metropol Parasol, in de volksmond ook wel Las Setas (paddenstoelen) genoemd, is een houten constructie met 2 betonnen zuilen waarin de liften zijn ondergebracht die toegang geven tot het uitzichtpunt en is gelegen op het centrale Plaza de la Encarnación in de stad Sevilla. Het heeft afmetingen van 150 x 70 meter en een hoogte van ongeveer 26 meter, en was het winnende project van de wedstrijd die door de gemeenteraad van Sevilla was uitgeschreven voor de renovatie van het plein waarop het zich bevindt; de ontwerper was de Berlijnse architect Jürgen Mayer.

De structuur bestaat uit zes grote paddenstoelvormige parasols waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de gewelven van de kathedraal van Sevilla en de ficusbomen op het nabijgelegen Plaza del Cristo de Burgos. In zijn geheel heeft het vijf niveaus. Op het bovenste niveau bevindt zich een uitkijkplaats en een panoramapad dat over het grootste deel van het complex loopt op platforms. Binnen de centrale parasols, op een hoogte van 22 meter, is er een tapasrestaurant en een ruimte voor evenementen. Onder de parasols bevindt zich een verhoogd, schaduwrijk en doorzichtig plein (Plaza Mayor), ontworpen om evenementen van verschillend karakter te organiseren. Op de begane grond bevindt zich de huidige Mercado de la Encarnación, samen met commerciële en horecagelegenheden. Tenslotte is in de kelder het Antiquarium museum ondergebracht, waar de archeologische overblijfselen die op de site zijn gevonden, worden tentoongesteld. Dit Antiquarium werd ontworpen door de Sevilliaanse architect Felipe Palomino González, die deelnam aan het gehele bouwmanagement van het grote project.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza de la Encarnación, 41003 Sevilla
Telefoon: +34 606 635 214
Email: info@setasdesevilla.com
Website: www.setasdesevilla.com

Openingstijden en Prijzen

Elke dag van 10 uur ´s ochtends tot middernacht geopend.

Een toegangskaart kost: EUR 15,-

Vragen en antwoorden over Metropol Parasol in Sevilla

Waar bevindt zich de Metropol Parasol in Sevilla? Dit bouwwerk, ook wel Las Setas genaamd, bevindt zich op de Plaza de la Encarnación in het historisch centrum van Sevilla..

Waar parkeren om de Metropol Parasol Sevilla te bezoeken? Direct aan het plein ligt parkeergarage Imagen. Als u niet het centrum in wilt rijden dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi of de bus.

Wanneer zijn de openingstijden van de Metropol Parasol Sevilla? Elke dag van 10 uur tot middernacht. Toegang is tot een half uur voor sluitingstijd.

Wat kost een entreekaartje voor de Metropol Parasol Sevilla? De entree voor de wandeling bovenop de constructie kost EUR 5,- per persoon. Met dit ticket kunt u later nog een drankje krijgen in een bar in de buurt.

Wat is er te doen de Metropol Parasol in Sevilla? Het meest spectaculaire is een rondwandeling bovenop de constructie. Vanuit hier hebt u een schitterend uitzicht over de stad. Vooral ook in het donker erg mooi.

Is de Metropol Parasol Sevilla leuk voor kinderen? De rondwandeling bovenop Las Setas is hartstikke leuk om te doen!

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga