Monumenten Málaga

Monumenten Málaga

Hier vindt u veel informatie over monumenten in Málaga.

Monumenten Málaga
Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

De beste Monumenten Málaga

monumenten Malaga
uitzicht op de haven van Málaga

Tot de belangrijkste monumenten in het centrum van Malaga behoren de kathedraal en verschillende kerken, elk met een eigen kenmerkende stijl. Verdere bezienswaardigheden zijn onder andere het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro met hun fantastische uitzicht over de stad en de baai, evenals het Romeinse theater.

Een korte wandeling omhoog vanaf de Plaza de Aduana vindt u de versterkte muren van de Alcazaba. Dit fort dateert uit de jaren 700, hoewel een groot deel van de structuur tot het midden van de 11e eeuw behoort. De ingang is door de poort die bekend staat als de Puerta del Cristo (Christus’ Deur), waar de eerste mis werd opgedragen na de christelijke overwinning op de stad.

Er is een weg en een steil pad vanaf Plaza de Aduana die leidt naar het kasteel Gibralfaro dat de heuvel Gibralfaro bekroont. De Alcazaba en Gibralfaro zijn intern niet met elkaar verbonden.

Vlak bij de ingang van het Alcazaba bevinden zich de ruïnes van een Romeins theater uit de tweede eeuw. De toegang is gratis via het Centro de Interpretacion.

Bijna tegenover de arena, aan de Avenida de Pries, is de ingang van de Engelse begraafplaats. Het is een protestantse begraafplaats sinds 1830, de terrasvormige heuvel bevat de graven van meer dan 1000 mensen en is een fascinerende plek om te bezoeken, vooral voor liefhebbers van sociale geschiedenis.

De beroemde schilder van Spanje, Pablo Picasso, werd in 1881 geboren in het hoekhuis van een elegant blok in gele tinten aan Plaza de la Merced. Zijn geboortehuis werd in 1983 uitgeroepen tot historisch-artistiek monument en in 1991 werd het de zetel van de Picasso Stichting, niet te verwarren met het nabijgelegen Picasso Museum.

De kleurrijke markt van Málaga, de Mercado de Atarazanas, is een van de aantrekkelijkste van heel Andalusië. De kraampjes verkopen verse vis, vlees, kruiden, delicatessen, fruit en groenten; dit laatste afhankelijk van wat er in het seizoen is. De typische 19e-eeuwse ijzeren structuur bevat de oorspronkelijke Puerta de Atarazanas, de prachtig bewerkte 14e-eeuwse Moorse poort die ooit de stad met de haven verbond. Als u door deze poort de markt oploopt, zult u evenzeer onder de indruk zijn van de prachtige glas-in-loodramen.

Het Bisschoppelijk Paleis, dat tegenover de hoofdingang van de kathedraal ligt, heeft een van de mooiste gevels van de stad en vormt een prachtig decor voor tijdelijke kunst- en beeldententoonstellingen.


Top 10 Monumenten Málaga

Alcazaba Málaga

Moors fort
La Alcazaba is de belangrijkste bezienswaardigheid van Malaga, en kijkt uit over de stad vanaf een heuveltop landinwaarts. Het is een van de twee Moorse forten in de stad, de andere is het Castillo de Gibralfaro, dat erboven ligt. Het Alcazaba is het best bewaarde Moorse vestingpaleis van Spanje. Lees meer over Alcazaba Malaga.

Gibralfaro kasteel

Kasteel met uitzicht!
Het prachtige Castillo de Gibralfaro, uit de 10e eeuw, ligt op een hoge heuvel en kijkt uit over de stad en de haven van Malaga. Er is een interessant informatiecentrum en museum. Lees meer over Gibralfaro kasteel.

Kathedraal

La Manquita
De kathedraal van Malaga werd gebouwd tussen 1528 en 1782 op of nabij de plaats van een voormalige moskee. De oorspronkelijke plannen voorzagen in twee torens, maar door geldgebrek werd er slechts één voltooid, waardoor de kathedraal de liefkozende naam La Manquita, de éénarmige vrouw, kreeg. Lees meer over Kathedraal Malaga.

Markt Atarazanas

Overdekte versmarkt
Deze levendige versmarkt bevindt zich in het hart van het centrum van de stad. Het is gevestigd op de plaats waar in de 14e eeuw de Nasrid-scheepswerven stonden. Van de scheepswerf is alleen de boog in de hoofdgevel bewaard gebleven, en deze is uitgeroepen tot een belangrijk monument van grote historische en artistieke invloed. Lees meer over Markt Atarazanas

Stierenarena

Plaza de Toros
Het Plaza de Toros “Malagueta” werd op 11 juni 1876 officieel voor het publiek geopend met een gevecht waaraan onder meer de legendarische stierenvechter Rafael Molina “Lagartijo” deelnam. De ring heeft een diameter van 52 meter en beschikt over boxen, stallen, een medische post en andere faciliteiten. Tegenwoordig is er ook het Museo Taurino (stierenvechtersmuseum) in gevestigd. Lees meer over Stierenarena Málaga

Romeins theater

Teatro Romano
Het Romeinse theater is het oudste monument van de stad Málaga. Het bevindt zich in het culturele hart van de stad Málaga, aan de voet van het beroemde fort Alcazaba. Het is een van de enige overgebleven Romeinse ruïnes in Andalusië na eeuwen van oorlogsvoering en bouw. Lees meer over Romeins theater.

Bisschopspaleis

Palacio Episcopal
Het Palacio Episcopal werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van bisschop Jose Franquis Lasso van Castilië. Het  paleis herbergt een kleine collectie religieuze schilderijen en beeltenissen en heeft een indrukwekkende barokke voorgevel aan de Plaza del Obispo. Lees meer over Bisschopspaleis

Engelse begraafplaats

English Cemetery
De Engelse begraafplaats ligt op een heuvel vlakbij het historische centrum van Malaga. Meer dan 1000 mensen liggen begraven op 8000 vierkante meter; de meerderheid, waaronder de stichter, zijn Britten, maar er liggen ook Spanjaarden en andere nationaliteiten. Als u langs de terrassen wandelt, zult u eenvoudige grafstenen, sierlijke gewelven en ontroerende grafschriften tegenkomen. Lees meer over Engelse begraafplaats

Geboortehuis Picasso

Casa Natal
Het gebouw waar Pablo Picasso in 1881 werd geboren en tot 1884 woonde, herbergt werken en persoonlijke bezittingen van de kunstenaar en zijn familie. Een gespecialiseerde bibliotheek en een doorlopend programma van tijdelijke tentoonstellingen en culturele activiteiten vullen het aanbod van het geboortehuis van Picasso aan. Lees meer over Geboortehuis Picasso

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Monumenten Málaga

Wat zijn de belangrijkste monumenten in Málaga? 1. Alcazaba (Moors fort). 2. Gibralfaro (Moors kasteel). 3. Kathedraal La Manquita. 4. Romeins theater. 5. Stierenarena La Malagueta.

Welk monument in Málaga moet ik hebben gezien? We adviseren om in ieder geval de heuvel Gibralfaro te beklimmen om daar het gelijknamige kasteel te bezoeken. Vanuit hier hebt u een fantastisch uitzicht over de stad en de haven.

Wat zijn rustige tijden om monumenten in Málaga te bezoeken? Tussen 2 en 5 wordt er gegeten en is het lekker rustig in de monumenten.

Welke monumenten in Málaga zijn voor kinderen geschikt? De meeste kinderen vinden de rondgang over de kasteelmuur van het Gibralfaro helemaal fantastisch! Ook een bezoek aan de levendige versmarkt Atarazanas doet het erg goed bij kinderen.

Welke monumenten in Málaga zijn gratis? Het Romeins theater is gratis te bezoeken. Ook de markthal Atarazanas is vrij toegankelijk.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla