Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes

Hier vindt u veel informatie over het Museo de Bellas Artes in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes
© TURISMO ANDALUZ

Het werd opgericht in september 1835 en officieel ingehuldigd in 1841. Het bevindt zich op het zogenoemde Plaza del Museo, dat wordt overkoepeld door een beeld dat is gewijd aan Bartolomé Esteban Murillo. Het is een essentieel museum om zowel de Sevilliaanse barokschilderkunst, met name Zurbarán, Murillo en Valdés Leal, als de Andalusische schilderkunst van de negentiende eeuw te leren kennen. Het gebouw waarin het Museum thans is ondergebracht, werd oorspronkelijk gebouwd als klooster van La Merced, voor de Orde van La Merced Calzada de la Asunción, gesticht door de heilige Petrus Nolasco in de tijd van Ferdinand III.

Opvallend is de collectie Sevilliaanse schilderkunst uit de 17e eeuw, met werken van de meest representatieve Spaanse schilders zoals Murillo, Velázquez, Zurbarán en Valdés Leal.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Pl. del Museo 9, 41001 Sevilla
Telefoon: +34 954 786 498
Email:
Website: www.museosdeandalucia.es

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag t/m zaterdag van 9 tot 21 uur
Zon- en feestdagen van 9 tot 15 uur
Op maandagen gesloten

Een entreeticket kost EUR 1,50

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over het Museo de Bellas Artes in  Sevilla

Waar bevindt zich het Museum Bellas Artes Sevilla? Het museum voor Spaanse beeldende kunst bevindt zich in het historisch centrum van Sevilla.

Waar parkeren om het Museum Bellas Artes Sevilla te bezoeken? Om bij het museum voor Spaanse beeldende kunst te komen kunt u het beste parkeren in parking Plaza de Armas onder het gelijknamige winkelcentrum.

Wat is er te zien in het Museum Bellas Artes Sevilla? U vindt hier Spaanse beeldende kunst van de middeleeuwen tot de moderne tijd, met de nadruk op het werk van kunstenaars van de School van Sevilla, zoals Bartolome, Esteban Murillo, Juan de Vales Leal en Francisco de Zurbaran.

Wanneer is het Museo de Bellas Artes Sevilla geopend? Dinsdag t/m zaterdag van 9.00 – 21.00 uur. Zondag en feestdagen van 9.00- 15.30 uur. Op maandag gesloten.

Is het Museo de Bellas Artes Sevilla leuk voor kinderen? Naar onze mening zullen de meeste kinderen het museum niet erg interessant vinden.

Is het Museo de Bellas Artes Sevilla een bezoek waard? Alleen het gebouw op zich is al een bezoekje waard. Het museum is gevestigd in een voormalige klooster. Er is een mooie patio en aan de wanden is veel Sevillaans tegelwerk te vinden.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga